»

Uporaba Facebooka škoduje razpoloženju

vir: BBC
BBC - Študij o učinkih uporabe družabnih omrežij na posameznika je bilo opravljenih že več, a nobena še ni raziskovala, kako njihova uporaba vpliva na razpoloženje in splošno zadovoljstvo uporabnikov. Raziskava Univerze v Michiganu kaže, da negativno.

Analizirali so, kako se uporabniki družabnih omrežij počutijo po uporabi. Raziskovalce je zanimal vpliv na splošno zadovoljstvo z življenjem in na počutje. Vzorec je bil sicer sorazmerno majhen (82 ljudi), a vseeno so rezultati zanimivi. Ugotovili so namreč, da se takoj po uporabi Facebooka ljudje počutijo slabše, hkrati pa se znižuje tudi njihovo zadovoljstvo z življenjem.

Samo po sebi to še ni dovolj. Preverili so še nekaj...

33 komentarjev

Sirski hekerji napadli Washington Post, Time in CNN

Washington Post - Predvčerajšnjim in včeraj so bile večje novinarske hiše tarče napadov Sirske elektronske vojske, ki je imela letos že obilico dela, saj so napadali račune novinarskih hiš na Twitterju in njihove spletne strani. Mimogrede so tudi povzročili nekajminuten upad borznih indeksov, kar bi načeloma lahko izkoristili za precejšnjo obogatitev. Sedaj so se lotili Washington Posta, Tima in CNN-a.

Najprej o incidentu, ki z napadom ni povezan. Spletne strani The New York Timesa so bile v sredo celo nedosegljive več kot tri ure, a NYT zagotavlja, da ni šlo za vdor ali napad, temveč tehnične težave. Čeprav so nekatere strani poročale, da je razlog hekerski napad, je NYT to zanikal. Njihov tiskovni predstavnik je zatrdil, da je šlo za...

2 komentarja

Druge zlorabe britanskih spletnih filtrov so tu

Nekdo se spet strašno trudi zadeti v lastni gol.

vir: Yahoo News
PC Pro - Britanski boj z mlini na veter, tj. spletni pirati, se nadaljuje. Kot smo že pisali, je tamkajšnje sodišče minuli mesec na podlagi izostanka dovolilo tudi blokadi zoper spletni strani EZTV in First Row Sports. Prva gosti dobro zaseedane torrente tv serij, druga pa povezave do neavtoriziranih internetnih posnetkov športnih dogodkov. Tukaj bo govora o slednji, ki je šla v nos britanski prvi nogometni ligi (Football Association Premier League Limited), ker so pač zažirali v njihovo sposobnost drage prodaje ekskluzivnih tv in internih pravic (to so ogromne številke). Ko je liga dobila pravico blokade spletne strani, je bilo na njej, da ISP-jem priskrbi ustrezne domene in IP naslove, ki jih bo treba blokirati. Seveda so bili malce površni, tako da so pomotoma...

1 komentar