»

Ali policija sestankuje na temo prestrezanja internetnega prometa?

Slo-Tech - V zvezi z zakonitim prestrezanjem internetnega prometa je ministrstvo za informacijsko družbo 1. 6. 2004 sklicalo sestanek med nekaterimi operaterji in policijo. Na tistem sestanku ni bilo Siola, vendar pa smo dobili informacijo, da naj bi se policija na to temo že pred tem sestala s Siolom, vsebina sestanka pa ni podrobneje znana.
Zadevo smo preverili na MID-u, kjer so nam 4. 6. odgovorili, da tega predhodnega sestanka pri njih ni bilo, da pa je bil po njihovih informacijah predhodni sestanek med policijo in večjimi operaterji.

Na vprašanje o tem sestanku pa nam je predstavnik policije za stike z javnostjo 11. 6. odgovoril, da "je za pripravo podzakonskih predpisov zadolženo Ministrstvo za informacijsko družbo, ki tudi sklicuje in vodi sestanke na to temo", ter nas prosil, da se za vse informacije obrnemo na to ministrstvo. Zato smo se pač ponovno obrnili na MID, od koder so nam 15. 6. odgovorili, da posebnega sestanka s Siolom pri njih ni bilo, uradni sestanek na temo priprave...

23 komentarjev

Yahoo Mail s 100MB!

Yahoo News - Novica je sicer precej stara (npr. news.com), vendar je danes dan, ko se je resnično udejanila. [:D]
Yahoo je torej prvi med velikani, ki se je ustrašil Googlovega Gmail-a in odgovoril s sicer destkrat manjšim, a še vedno impresivno velikim (100MB) poštnim predalom! Odklikajte na Yahoo! Mail in se prepričajte sami...

In zdaj lahko samo čakamo na odziv Hotmail-a... Dobro jutro torej! :)

30 komentarjev

Mozilla FireFox 0.9

Mozillazine - Divjanje virusov je vedno hujše, njih pisci pa vedno iznajdljivejši. V zadnjem času so začeli čakati na odkrite varnostne luknje in šele nato pisati viruse, ki jih izkoriščajo (zakaj bi analiziral vse, če lahko počakaš, da ti povedo, kaj se da uporabiti).

Zato so vedno bolj popularne alternative. In čisto sveži Mozilla Firefox 0.9 bo še zelo zanimiv. Najnovejša izdaja ima namreč možnost prenosa gesel, piškotkov, nastavitev, priljubljenih ... iz luknjastega neodprtega bratranca IE.

Med novostmi so še:
  • Prenovljen upravitelj razširitev
  • Prenovljen upravitelj preoblek
  • Spremenjena privzeta preobleka
  • Izboljšano upravljanje z zaznamki
  • Izboljšan iskalnik
  • Manjša velikost celotnega FireFoxa
  • Spletna pomoč
Na novico sta nas opozorila še lordgreg in OceanMan.

Če do zdaj niste presedlali, ker niste hoteli izgubiti "svoje identitete", si sedaj to lahko privoščite.

66 komentarjev

Izdano Linux jedro 2.6.7

Slo-Tech - Na domači strani Linux jedra je na voljo najnovejša različica le-tega in sicer verzija 2.6.7, ki prinaša kar precej posodobitev, med drugimi tudi popravek za pred nedavnim odkrito luknjo, ki zamrzne sistem že ob izvedbi preprostega C programa. Ranljivi so vsi sistemi z nepatchanimi 2.6.x ter tudi 2.4.x jedri. Pravtako so ranljive tudi 64-bitna inačice zgoraj omenjenih jeder. Na srečo sta na voljo že popravka za 2.4.x ter 2.6.x jedro.

Vsem Linuxašem, ki ste na 2.6.x jedru, priporočamo posodobitev. Ne pozabite uporabiti slovenskega zrcalnega strežnika.

Omenimo še veselo novico, da se bo razvoj varnostnih dodatkov za jedro grsecurity nadaljeval. Avtorju je namreč uspelo dobiti sponzorje, ki bodo poskrbeli za njegov vsakdanji kruh in mleko.

4 komentarji

Strojna oprema

Slo-Tech - Ponovno je čas, da si pogledamo kaj se kaj dogaja na drugih prijateljskih straneh. Tako so na GruntvillE.com objavili test LCD zaslončka Matrix Orbital MX3 VFD. Ogledali so si tako MX222 kot MX322 različico. Pri priporočeni ceni 130 dolarjev vsekakor kar draga naložba za nadobudnega modifikatorja. Na spletnih straneh 3DX pa si lahko preberemo test Foxconn Heat Guzzler Heatpipe Socket754 (AMD64) hladilnika za procesor. Test je pokazal, da nudi poleg dobrega hlajenja še izredno tiho delovanje. Moti edino ne preveč lep postopek namestitve na matično ploščo. Za dobro mero pa zaključimo še s testom napajalnika QTechnology G (Papst) Series 460W Ultra Quiet, ki ga odlikuje, kakor je že iz imena razvidno, predvsem zelo tiho delovanje. Za...

1 komentar

Windows XP Service Pack 2 Release Candidate 2 Preview

Neowin - Komaj se je malo hrup okoli beta različic Microsoftovega novega paketa popravkov za Windows XP malo polegel je tu že na voljo drugi kandidat za izdajo. Namenjen je predvsem sistemskim administratorjem in tehnični podpori, ki imajo sedaj še zadnjo priložnost, da sporočijo napake, ki jih najdejo. Predvsem pa, da se seznanijo z izdelkom preden ga bodo dobile v roke množice uporabnikov.

Spremembe tako vključujejo izboljšani požarni zid, zaščito pomnilnika in nadgradnjo okenskih komponent. Vsekakor si pred namestitvijo preberite opombe ob izdaji.

2 komentarja

Odkrili prvi virus na mobilnikih

News.com.au - Iz antivirusne programske hiše Kaspersky sporočajo, da so identificirali prvi virus, ki napada mobilne telefone in se širi po operacijskih sistemih Symbian (uporabljen v mobitelih Nokia) preko modrega zoba. Imenuje Cabir, vse kar naredi pa je, da na pozdravnem zaslonu izpiše beseda Caribe in se nato razpošlje na vse dosegljive telefone, ki ustrezajo zgoraj naštetim standardom. Zdravila ta trenutek še ni.

Odštevanje do prvega antivirusnega programa za mobilnike se je začelo ...

15 komentarjev