»

Srečelov kot način privabljanja v Seti

SETI@Home - Pri Seti ekipi Team Seti USA so se odločili, da organizirajo že drugi srečelov, ker jim je že pri privem uspelo nabrati precej novih članov. Nagrade so precej bogate, saj je prva nagrada kar celoten AMD XP1700+ računalnik, druga nagrada je Barton 2500+, tretja pa komplet za vodno hlajenje IceBerg. Ekipa imenu navkljub ne računa samo Seti paketkov, ampak še celo vrsto drugih DC projektov, kot so na primer Folding@Home, RC5-72 in RSAttack576.

V žrebanju lahko sodelujejo tudi srečelovci iz Slovenije, kamor bodo nagrade v primeru dobitka tudi prispele. Več o tem projektu si lahko preberete tukaj

5 komentarjev

Bo Googlu zmanjkalo prostora?

Neowin - Članek na Neowin.net predstavlja zanimivo omejitev največjega spletnega iskalnika - Googla, ki naj bi v svojo bazo zaradi njene strukture lahko sprejel le 4.294.967.296 strani. Število strani se vztrajno povečuje, zato se pojavljajo črnoglede napovedi, da se bo internet naprej širil mimo Googla ...

Pa kaj še!? Najverjetneje bodo omejitev odpravili še preden bo številka dosegla 4 milijarde.

16 komentarjev

Corsair vodno hlajenje

Tom's Hardware - Corsair se je v preteklosti že dostikrat dokazal kot proizvajalec dobrega pomnilnika. Da pa bi dokazali da znajo tudi kaj več kot samo sestavljati pomnilniške ploščice, so zapluli tudi v hladnejše vode, saj so izdelali komplet za vodno hlajenje. Hydrocool200 kot ga imenujejo, je njihov prvi proizvod, v osrčju katerega je podolgovato ohišje z radiatorjem in ventilatorjem. A kljub zelo majhnemu bloku, si je ta komplet še vseeno prislužil nagrado urednika.

0 komentarjev

Računalniki se v Sloveniji nezadržno cenijo. Vendar?

Finance - Po podatkih Statističnega urada RS, ki so jih posredovali v Financah, so se cene računalniške opreme aprila letos v primerjavi z enakim obdobjem lani znižale za slabih 30 odstotkov. Celo Evropsko unijo smo pri tem prehiteli za 8,2 odstotne točke. Naša računalniška podjetja zniževanje utemeljujejo kot bitko za trg, kjer prodajalci poskušajo obdržati svoj tržni delež predvsem z ugodnimi cenami, nekateri pa celo napovedujejo le enega ali dva zmagovalca na koncu računalniške vojne. Učinke tokrat še pospešuje recesija v računalniški industriji, ki svoj vpliv širi tudi na sončno stran Alp.

V vsakem primeru smo lahko zadovoljni potrošniki sami, vendar si enega (monopol) ali dveh (oligopol) ponudnikov na trgu prav gotovo ne moremo želeti. Poznamo namreč učinke obeh tržnih situacij - pomanjkanje konkurence na trgu telekomunikacij, marsikdo ni zadovoljen s konkurenčnostjo pri prodaji bencina, pa zavarovalniških storitvah (dogovorjeno zvišanje cen) in še bi lahko naštevali. Država se v...

14 komentarjev

V Windows XP so problemi s HT

več strani - Microsoft je včeraj uradno priznal, da ima Windows XP kljub dolgemu dogovarjanju in sodelovanju z Intelom težave pri podpori HyperThreading tehnologije. Napaka se pojavlja zgolj v nekaterih primerih, kadar uporabniki na Windows XP namestijo prvi servisni paket popravkov. Napaka ni kritičnega pomena za varnost, je pa neprijetna, zato Microsoft težavo že preiskuje. Do objave končnega popravka lahko vsi uporabniki, ki jih ta napaka prizadela, dobijo neuraden popravek, ki še ni na voljo za prosti prenos z interneta. Klik, klik!

13 komentarjev

Po Madonni še Metallica

WPVI.com - Marsikdo se še vedno spominja spora Metallice s pokojnim (deloma po njihovi zaslugi) Napsterjem. No, ampak Metallica še miga. Sodeč po tejle novički, so se, tako kot pred časom Madonna, spravili nad uporabnike P2P storitev. V obtok so namreč dali večjo količino skladb country pevca Johna Denverja in jih maskirali s svojimi naslovi.

Urgh. Preveč viskija v kozarcu?

44 komentarjev