»

Intel znižuje cene

CNet - Velikih esejev na to temo ni pisati. Intel, zaradi konkurence v obliki AMDja ter zaradi prihoda novih procesorjev ter tehnologij, znižuje cene. Po novem bo treba za 2.2 GHz P4 odšteti 423 dolarjev, kar je 25% manj od prejšnjih $562, ostali mu pa sledijo po podobnem procentualnem kopitu. Toliko da veste :D.

1 komentar

Nočete dati nad 50 jurjev za grafikuljo?

AnandTech - Hočete si omisliti grafično kartico ter srepo zabolščite v denarnico. Prosim lepo? Kako naj dam 70 jurjev za dobro grafično, če sem pa za 20 kosov prekratek? Kje so tisti dobri časi, ko je najboljša 3D grafična stala malo nad štiridesetimi tisočaki? Raje nehajte nostalgirati ter si raje preberite tale test na Anandtechu. Na sedemnajstih straneh so do obisti primerjane grafične kartice, katere lahko (v ZDA) kupite za manj kot 200 zelencev. Kot se pokaže, sem imel prav. nVidiin Geforce4 Ti4200 je absolutni zmagovalec, saj nosi titulo prvaka v prav vseh testih. Če se spomnite, sem vam pred dnevi posredoval v novici povezavo do strani, kjer je bil Ti4200 navit nad specifikacije Ti4600, in to stabilno. Vam moram povedati še kaj več? :D

9 komentarjev

Ste denarja željan heker?

ZDNet - Potem je tole tekmovanje nalašč za vas. Korejsko podjetje "Korea Digital Works" je namreč ustvarilo aplikacijo, za katero pravijo (oziroma, bolje rečeno, prokleto hudo upajo :D), da se vanjo ne da vdreti. Ravno v te namene so odprli razpis, na katerega se lahko prijavi vsak, ki meni, da ima znanje ter opremo vdreti v dotični strežnik. Nagrada? Prvi, ki dobi korenski račun (root account) na računalu ter se podpiše v vnaprej določeno .html datoteko, dobi sto tisoč ameriških zelencev. Še omejitve: Nič DoSanja, nič brisanja datotek, nič ugašanja procesov, nič ugašanja samega strežnika. Vas zanima? Klik!

0 komentarjev

Nekoga sanje, drugega mora

The Register - Gigabyteova osnovna plošča GA-81RXP naj bi bila pravi raj za navijanja že(l)jne mladce, ki posedujejo Intelov 0.13 mikronski Northwood Pentium 4. Pohvalili so jo domala vsi veliki recenzenti - Tom's Hardware, Extreme Tech ter ostali. Šli so celo tako daleč, da so zagotovili stabilen overclock na 3 GHz, če je le uporabnik pri pameti. No, plošča je vmes izšla - ter med uporabniki naletela na izjemno slabe odzive, saj naj bi delala težke težave z nastavitvami v BIOSu ter posledično onemogočila kakršnokoli višanje voltaže na procesorju. Gigabyte še ni uspel rešiti težave, tako da je za vse razočarane kupce plošče edina rešitev, da jo preprosto vrnejo ter kupijo Northwood ploščo kakega drugega podjetja. Če pa vam brez te plošče živeti ni, pa obstaja še en način višanja voltaže na Intelovemu Northwoodu, kateremu smo na Slo-Techu že posvetili novičko, a bi ga lahko označili za kar rizičnega, še posebej, če vam ročne spretnosti delajo težave. In sedaj se nostalgično zazrem v čas Celeronov...

0 komentarjev

Plagiator 2: Komodor 2 na 6

Vnunet - Torej, če lahko spravimo spletni strežnik v plastične in trdoglave lego kocke, zakaj ne bi enakega programčka spravili še na stare sive Commodorje 64? Iii, nekaj zanesenjakom je to uspelo. Še več: ne le to, da so morali sami poskrbeti za neobstoječ omrežni adapter, poleg http hudiča (torej, http daemon :]) so v splet pošiljali še "AudioStream" neposredno iz kasetnega predvajala. Kli64k!

1 komentar

Ime mi je Sergej. Sem kiberločenec.

CNN - Treba bo, ako jemljemo tale članek z resnostjo, narediti več za obstoj zakona. V Združenem Kraljestvu so izprašali kar 90.000 parov, od katerih je kar desetina priznala, da jim internet počasi (a zagotovo) razdira zakon ter idilo v le-tem. Nezadovoljni možje ter nezadovoljne žene internet-obsedenk in obsedencev pravijo, da se zakonci vse preveč posvečajo navideznemu pogovoru po vsemreži ter da dajejo premalo povdarka življenju v mesu in kosteh. Izgleda, da bomo kmalu uvedli nov izraz. Žena me je zapustila zaradi Slo-Techa. Sem kiberločenec :D.

2 komentarja

Navij me nežno

Tweakers Australia - Vsak dan smo priča vse bolj ekstremnim posegom v strojno opremo računalnika. Tako danes ni več nič nenavadnega, če za to, da bomo navili grafično, razdremo hladilni sistem, nameščen na njej, ter nato menjamo upore za večjo napetost, naknadno menjamo hladilnike za pomnilnik, nameščamo nadmočne ventilatorje na GPU ali pa na grafično celo vgradimo vodno hlajenje, po možnosti celo s peltierevim elementom. Kaj nam je storiti, ako vam žilica (in/ali finančno stanje) tega ne dopušča? Sledite temu članku. Čemu? Ker je avtor navil svojega Geforcea2 Pro (ki je, vsaj po mojem mnenju, danes še vedno vredna vsakega tolarja tistih sedemdesetih jurjev, ki sem jih vrgel vanjo februarja 2001) na specifikacije Geforcea2 Ultra. Opisal je tudi teorijo za navijanjem ter postopke ponastavljanja BIOSa po meri grafične kartice. Ogled priporočen.

0 komentarjev

Cisco tožen

Vnunet - Eh, tokrat se govori o 1.3 milijarde prekooceanskih zelencev vredni tožbi podjetja Vox2Vox, ki se ukvarja z IP telefonijo in podobnim, kateremu naj bi omrežni gigant Cisco o omrežju, katerega sta skupaj gradila, posredoval napačne oz. zavajujoče podatke ter se nasploh vedel skrajno neotesano. Klik!

0 komentarjev