Prijavi se z GoogleID

»

Posnetek 5 miljard spletnih strani na voljo zastonj

5 milijard spletnih strani je na voljo lepo zapakiranih in zastonj.

vir: i-programmer
i-programmer - Vsi, ki morda niso zadovoljni z Googlovimi iskalnimi rezultati ali jih moti, da jim velikan ves čas gleda pod prste, lahko zdaj z relativno nizkimi stroški poskusijo izdelati svoj iskalnik. Fundacija Common Crawl je namreč na svoje stroške shranila 5 milijard spletnih strani in jih ponuja na svojem Amazon S3 računu, zastonj in brez omejitev pri uporabi. S tem so raziskovalcem prihranili znatne stroške izdelave "svoje kopije svetovnega spleta" in na široko odprli vrata za nove analize.

Kopijo so izdelali z lastnim pajkom, spisanim s pomočjo Apache knjižnice Hadoop. Hadoop implementira Googlov framework Map:Reduce, ki je namenjen obdelavi zelo obsežnik zbirk podatkov z razdelitvijo na manjše dele, in ga Google s pridom uporablja za hitro izvedbo svojega iskanja. Vsi podatki so združeni v 100MB velike datoteke, ki hranijo HTML...

7 komentarjev

Siri pohekana, a za uporabo na Droidu/PC/iPadu je treba še veljaven iPhone 4S ID

MacRumors.com - Francoski hekerski kolektiv Applidium, ki nam je med drugim podaril že izvrstni video predvajalnik VLC, poroča, da so z reverznim inženiringom uspeli dognati osnovne podrobnost protokola, preko katerega Siri dobiva odgovore na postavljena vprašanja. Šlo naj bi kar za s šifrirane HTTP zahtevke (SSL), namesto standardnega GET-a pa naj bi uporabili lasten ukaz "ACE". Vsebina zahteva vsebuje uporabnikov zvočni ukaz, stisnjen s standardnim kodekom Speex. Zaenkrat zgleda, da telefon sam ne izvaja skoraj nobenega procesiranja ukaza, ampak se v celoti zanaša na pomoč Applovih strežnikov.

Z dobljeni informacijami so so fantje uspešno zgenerirali lastne zahtevke, nastale kar na računalniku, ne na...

16 komentarjev

EDF obsojen zaradi vdora v Greenpeaceove računalnike

Guardian - Francosko sodišče v Nanterru je razsodilo, da mora francosko državno podjetje EDF (Électricité de France S.A.) plačati 1,5 milijona evrov globe zaradi napada na Greenpeaceove strežnike, ki ga je sodišče spoznalo za primer industrijskega vohunjenja. Dodatno mora Greenpeacueu izplačati pol milijona evrov odškodnine za povzročeno škodo. Poleg tega bodo odgovarjali tudi vodstveni delavci. Vodja EDF-jeve enote za varnost proizvodnje jedrske energije Pascal Durieux je dobil dve leti pogojne kazni (in potencialno tri leta zaporne kazni, če se bo v tem času ponovno prekršil) ter globo v višini 10.000 evrov, medtem ko je njegov namestnik Pierre-Paul François prejel poltretje leto pogojne kazni....

50 komentarjev

Izšli trije novi procesorji Sandy Bridge E

AnandTech - Intel je predstavil novo serijo E procesorjev iz družine Sandy Bridge. Danes so izšli trije predstavniki nove serije, kasneje pa bodo sledili še drugi.

Novinec z imenom Core i7-3960X ima šest jeder, ki so zgrajena v 32 nm-proizvodni tehniki ter tiktakajo z osnovno frekvenco 3,3 GHz, uporaba tehnologije Turbo Boost 2.0 pa omogoča dvig frekvence na 3,9 GHz. Podpira tehnologijo HyperThreading, vsebuje 15 MB tretjenivojskega predpomnilnika, množilnik pa je odklenjen. Stane okroglih tisoč dolarjev brez davka, torej bo pri nas veljal okoli tisoč evrov.

Nekoliko šibkejši in cenejši je i7-3930K, ki ima prav tako šest jeder, le da so za 100 MHz...

31 komentarjev