»

SpyEye e-bančni trojanec na voljo za Androida

Delovanje potrditvenih kod TAN.

vir: The Register
The Register - Ruski razvijalci online banking trojanca SpyEye so pripravili še Android različico Spitmo, namenjeno kraji enkratne potrditvene kode (TAN, transaction authentication number), ki jo uporabnik spletnega bančništva prejme po SMS-u in z njo potrdi transakcijo. Banke so namreč že pred leti posredi visokih stroškov z zlorabami uvedle dvofaktorsko avtorizacijo transakcij, tako da so zlikovci poleg računalnika (certifikat, geslo) za krajo denarja z bančnih računov morali kontrolirati tudi uporabnikov mobilni telefon. Druga možnost so majhni kalkulatorčki enkratnih kod, a tudi mimo tega se da priti, npr. z malo socialnega inženiringa in pošiljanjem okuženih XLS datotek delavcem pri RSA Security, ki je eden izmed večjih proizvajalcev teh kalkulatorčkov.

SpyEye mora biti najprej nameščen na...

32 komentarjev

YouTube dodaja funkcijo urejanja videov v brskalniku

CNet - Doslej je bilo mogoče videoposnetke na YouTube zgolj nalagati, medtem ko jih spreminjati ni bilo možno. Vso obdelavo je bilo predhodno izvesti lokalno. Za profesionalne stvaritve to tako ali tako ni problem, medtem ko so amaterski posnetki običajno priromali na YouTube kar v surovi, nespremenjeni obliki. Da bodo tudi ti lahko deležni manjših popravkov, je YouTube dodal funkcijo za enostavno urejanje že naloženih videoposnetkov.

Sedaj jih je mogoče vrteti, spreminjati svetlost, prilagajati kontrast, barve in nasičenost. Prav tako je moč odrezati začetek ali konec, zmanjšati tresenje ali uvesti nove filtre. Ti omogočajo uporabo 14 različnih učinkov, npr. črnobelo ali umetno postarano sliko. Dodana je tudi možnost spreminjanja avdio...

27 komentarjev

Google debeli svoj patentni portfelj

Bloomberg - Google je že pred časom napovedal, da bo potrebujejo čvrst in velik patentni portfelj, ki bo služil kot obramba pred tožbami patent trollov. Ogromno število patentov so dobili s prevzemom Motorole, približno tisoč pa so jih avgusta odkupili od IBM-a, kažejo včerajšnji podatki Patentnega urada.

Že 17. avgusta je Google od IBM-a odkupil 1023 patentov, je včeraj potrdil Googlov tiskovni predstavnik Jim Prosser. IBM prenosa ni komentiral, prav tako pa obe podjetji molčita o ceni in drugih pogojih kupčije.

Vse skupaj kaže, da je Google zelo resno vzel namero o izgradnji arzenala patentov. Od Motorole pričakujejo več kot 17 tisoč patentov, od IBM pa torej še tisoč zelo pomembnih. O živahnosti trga patentov priča tudi prodaja...

22 komentarjev

Facebook bo malo počakal z javno ponudbo delnic

Takole je Zuckerberg novembra 2010 predstavljal nove načine komunikacije po Facebooku.

Financial Times - Medtem ko je LinkedIn že izvedel javno ponudbo delnic (IPO), se veliko drugih internetnih podjetij v drugem bumu po dot-comu na to pripravlja. Groupon se je zaradi slabega stanja kapitalskih trgov odločil, da bo še malo počakal, medtem ko naj bi Facebook odlagal zaradi drugih razlogov. Njegov IPO smo pričakovali v prvem četrtletju prihodnjega leta, a ga bo Zuckerberg izpeljal najprej šele proti koncu leta.

Razlogi pa niso kapitalske narave, pravijo viri blizu podjetja, ampak interne narave. Zuckerberg želi obdržati zaposlene osredotočene na razvoj novega projekta, kar bi bilo ob bogatem izplačilu po prodaji delnic po kotaciji teže. Mnogo zaposlenih naj bi namreč takoj po začetku...

13 komentarjev

Izšel VMware Workstation 8

Heise - Izšla je nova verzija priljubljenega programa za virtualizacijo VMware Workstation 8, ki je na voljo tako za Windows kot tudi Linux.

Prva novost, ki jo opazimo, je prenovljen uporabniški vmesnik, ki vsebuje nove orodne vrstice, menije in izboljšane nastavitve. Poleg tega so dodane še možnosti oddaljene povezave do gostiteljev z Workstation, ESX 4.x in Virtual Center, integrirana vSphere, deljenje virtualnih strojev (VM), izboljšana hitrost pri virtualizaciji SMP-jev in 3D-grafike in še nekaj drugih malenkosti (podpora do 64 GB pomnilnika v virtualnem stroju, HD Audio, USB 3.0 za Linux in deljenje naprav Bluetooth med Windows).

VMware Workstation stane 200 dolarjev, nadgradnja pa pol manj. Še vedno pa ostaja brezplačen nekoliko...

42 komentarjev