»

USB 2.0 razširitvena kartica

System Cooling - USB 2.0 postaja standard, ki vedno bolj izpodriva svojega predhodnika USB 1.1. Ponuja nam namreč kar nekaj bonitet, najpomembnejša pa je zagotovo veliko večja prepustnost. No, večina novih plošč ima USB2.0 že integriran, če pa novo tehnologijo želite tudi na kakšni starejši plošči, vam lahko pride prav dodatna razširitvena kartica za PCI režo. Takšno kartico so si tokrat ogledali na SystemCooling in bili z njo sorazmerno zadovoljni. Klik!

1 komentar

Empire Lan

Slo-Tech - MrTwister vas obvešča, da se bo 26. in 27. decembra v Dutovljah odvijala mrežna razpaljotka. Tekmovalo se bo v igrah Age of Mythology ter Global Operations, dovoljeno pa bo igranje tudi ostalih (zakonito lastninjenih [>:D]) naslovov ala Unreal Tournament 2003, Need for Speed 6, CounterStrike...

Za brezhibno digitalno obdelavo bo skrbelo šest IBM-jevih mnogogigaherčnih pošasti v nemodificiranih ohišjih, mežikali pa si bodo s pomočjo gigabitne interne povezavice. Klik!

4 komentarji

Odpuščanja tudi v Kingstonu

The Register - Računalniški recesiji še ni videti konca in očitno postaja, da ne bo prizanesla nobenemu podjetju. Tokrat je na vrsti Kingston, kjer prav zdaj 120 delavcev trepeta za svoja delovna mesta. Težave so se pojavile, ko je podjetje Tiscali UK preklicalo svojo večmilijonsko pogodbo z njimi. Štirideset delavcev naj bi bilo tako ob službo neposredno zaradi te pogodbe, preostali pa naj bi delovna mesta izgubili zaradi slabih finančnih rezultatov Kingstona. Klik!

0 komentarjev

PC3200 tudi uradno

X-Bit Labs - Če se spomnite, je VIA že pred časom izdala svoje čipovje z imenom KT400, ki je podpiralo neuradni DDR400 pomnilnik, a ga je VIA lahko propagirala le kot DDR333-compliant, saj pomnilniško združenje JEDEC še ni standardiziralo DDR400 pomnilnika. No, s strani JEDEC prihajajo razveseljive novice. Kljub prvotni odločitvi podjetja, da standarda DDR400 ne podprejo, so se odločili standard podpreti. Več o tem.

2 komentarja

Slušalke

Hardware Zone - Verjetno skoraj vsi na svojem računalu poslušate tudi glasbo. Velika večina vas ima zagotovo vsaj dva zvočnika, mnogoteri pa celo več. To pa ni edini način poslušanja glasbe. Če živite v soseski, ki je zelo netolerantna za hrup, si je potrebno izmisliti nekaj drugega. Za večino primerne le v navezi s "hodečim-človekom" (walkman) ali CD predvajalnikom, so slušalke. Na Hardware Zone so stestirali slušalke združenih podjetij Philips in Nike. Pri njih pa lahko opazimo Philipsovo kvaliteto (zmožne so predvajanja frekvenc od 10 - 24.000 Hz) in Nikeovo izvrstno oblikovanje. Klik!

6 komentarjev

Nakupovalni vodič 2. del

Tom's Hardware - Božič se približuje in malčkom so se že zasvetile oči, ko so zagledali kup daril v bližnji trgovini. Tudi med Slo-Tehcerji vlada tako vzdušje in da bi nam pomagali, so na Tom's Hardware spisali drugi del nakupovalnega vodiča. Tokrat je namenjen predvsem stvarem kot so tipkovnice, mišaki, programi, igre, dodatki... Če ste prešerne volje in bi radi vašemu najbližjemu (računalu seveda) podarili nekaj koristnega si članek le oglejte.

0 komentarjev