»

NEST.2003

Slo-Tech - Ker ste izrazili željo, da bi radi izvedeli več o organiziranem avtobusnem prevozu na SloTechov NEST.2003, vam bomo postregli z dodatnimi informacijami.

Če še ne veste, kaj se bo odvijalo od 18. do 20.7. 2003, si kaj hitro oglejte spletno stran z informacijami in se, ako se vam dogodek zdi interesanten, prijavite!

Avtobus bo krenil po sledeči poti v petek, 18.7.2003:
  • start iz Maribora (glavna avtobusna postaja) ob 10:00
  • postaja v Celju (glavna avtobusna postaja) ob 11:15
  • postaja v Ljubljani (glavna avtobusna postaja) ob 12:30
  • postaja v Postojni (glavna avtobusna postaja) ob 13:15
  • cilj v Sečovljah
v nedeljo, 20.7.2003:
  • start iz Sečovelj okoli 18:00
  • postaja v Postojni (glavna avtobusna postaja) ob 19:30
  • postaja v Ljubljani (glavna avtobusna postaja) ob 20:15
  • postaja v Celju (glavna avtobusna postaja) ob 21:30
  • cilj v Mariboru (glavna avtobusna postaja) okoli 22:30
V Ljubljani vas bomo pričakali na glavni avtobusni iz železniški postaji, kamor lahko pridete z gorenjske in dolenjske...

0 komentarjev

Najhitrejši pomnilnik: XDR DRAM

več strani -

Če smo se še pred časom slinili nad DDR-pomnilniškimi moduli, malce kasneje pa nad DDR-II in QDR, se morajo proizvajalci sedaj znantno bolj potruditi, da nam na lica izvabijo nasmeške. Za zdaj jim to dobro uspeva.

Rambus, ki se za svojo preteklost in tožarjenja še presenetljivo dobro drži, je v četrtek skupaj z Elpido in Toshibo najavil novo vrsto DRAM pomnilnika -- XDR. Pomnilnik s kodnim imenom Yellowstone bo sprva tiktakal pri 3,2, kasneje pa pri 6,4 GHz, s čimer hitrosti današnjih pomnilnikov presega za faktor osem. Proizvajalci nam obljubljajo prepustnost vse do 100 GB/s, začetek proizvodnje za konec leta 2004, masovno proizvodnjo pa še leto kasneje. Uradna najava.

11 komentarjev

Sonyjevih 23 palcev

vir: Tweak3D
Tweak3D - LCD zasloni, namenjeni domači uporabi, so ponavadi v velikostih 15 in 17 palcev. V primerjavi s CRT-monitorji imajo sicer manjšo porabo energije in večjo površino zaslona, a za ceno odzivnih časov, zornega kota in zrnavosti ekrana. Sony pa je na trg poslal 23-palčni LCD zaslon, ki nam lahko služi že kot manjši TV ekran. Tako je gledanje filmov še večji užitek. Naj le še omenim, da je največja možna ločljivost kar 1920x1200 točk.

11 komentarjev

Phantom

News Forge - Že davno tega, natančneje 23. januarja tega leta, smo poročali o čudni novi konzoli, Phantom imenovani. Ta, v lično škatlo zapakirani sistem, naj bi bil na voljo decembra, medtem ko jo že od marca preizkušajo testni hekerji.

Kaj pa je tako posebnega na tej konzoli, boste vprašali. To, da nikjer ne bo nobene reže, kamor bi lahko zadegali medij z igro ali programom. Vse se bo dogajalo kar preko interneta. Enostavno se boste prijavili na stran, kjer bodo igre in si željeni naslov "downloadali". Dvogigaherčni procesor na mini-ATX plošči bo poganjal Windows XP, imel pa bo brezžično tipkovnico, miško in igralni plošček. Infinium Labs bo Fantoma prodaja za okoli 400 dolarjev. NewsForge in The Inquirer.

10 komentarjev

Robertson toži zaradi vsebine foruma

Lord Robertson

vir: The inquirer
The inquirer - Dasiravno na internetu vlada zelo opevana svoboda govora, ta ni brezmejna, saj se konča tam, kjer se prične svoboda drugih ljudi, in kjer se prične politika. Lord Robertson, generalni sekretar NATA, se je odločil tožiti škotski časnik Daily Herald zaradi obrekovanj in razžalitve. Vse skupaj ne bi bilo nič nevskadanjega, če jih ne bi Robertson tožil netočnih, žaljivih in klevetniških komentarjev, ki so jih spisali obiskovalci njihovega foruma na...

8 komentarjev

Intervju z Andyjem Heidelbergom

vir: Crucial
BigBruin - Na BigBruin so opravili zanimiv intervju z Andyjem Heidelbergom, enim vodilnih inženirjev v Crucialu. Crucial je, kot verjetno veste, pododdelek giganta Micro Technology, ki trenutno obvladuje svetovni pomnilniški trg. Beseda je tekla o njihovih izdelkih, njihovem mnenju o navijanju in prihodnosti pomnilniških tehnologij. Andy se je dotaknil še zabrisane meje med Crucialom in Micronom ter pojasnil, kakšno je v resnici sodelovanje teh podjetij. Intervju.

0 komentarjev