»

Novi MacBook Pro izšli

Novi MPB-ji

vir: AppleInsider
AppleInsider - Apple je predstavil nove MacBook Pro - Intel Core i5 in i7 prenosnike. Poleg novega procesorja imajo tudi boljšo baterijo in grafično kartico.

13" MacBook Pro - še vedno Intel Core 2 Duo, vendar hitrejši - 2.4 (1.149,00 EUR) ali 2.66 GHz (1.449,00 EUR), 4 GB RAM, GeForce 320M grafika, še vedno SuperDrive. 15" MacBook Pro - Intel Core i5 (najdražji tudi i7) 2.4 (1.749,00 EUR), 2.53 (1.949,00 EUR) ali 2.66 GHz ( 2.149,00 EUR), 4 GB RAM, GeForce GT 330M (najdražji s 512 MB RAMA) + Intel HD Graphics grafika, še vedno SuperDrive. V EU Apple Store na voljo v 5 dneh. 17" MacBook Pro - Intel Core i5 2.53 GHz za 2.249,00 EUR (doplačilo 180 EUR za i7 2.66 GHz), 4 GB RAM, GeForce GT 330M (najdražji s 512 MB RAMA) + Intel HD Graphics grafika, še vedno SuperDrive.

Opažanja: majhna razlika v ceni...

99 komentarjev

Kiberpipa napoveduje

Utrinek z Document Freedom Day v Kiberpipi

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Danes ob 19h bo v Kiberpipi na Pipinem odprtem terminu The Future Internet Swizec Teller, ustanovitelj Preone, programer, internet fanatik, ljubitelj umetnosti in tehnologije ter v prostem času študent FRI, govoril o tem, kako zelo zelo velik je internet in s kako ogromnimi količinami podatkov se ljudje spopadajo vsak dan. Ko bodo vsi vpleteni zadostno navdušeni nad vsem, kar lahko na internetu doživijo, se bo predavanje obrnilo na trenutne "fail" rešitve spopadanja z vsem tem in dokazalo, da je kljub večji količini podatkov internet v zadnjih 10-ih letih postal popolnoma neuporabna beštija.
Na Spletnih uricah Spletna analitika 101 v sredo bo Danijel Kuriničič, strokovnjak za analitiko pri podjetju Domenca d.o.o.,...

0 komentarjev

Google prevzel Plink

CNet - Naslednje podjetje, ki se je znašlo v Googlovi nakupovalni košarici, je britanski Plink. Podjetje je postalo znano z razvojem Androidne aplikacije PlinkArt, ki omogoča uporabniku fotografirati in v telefon naložiti posnetek umetniške slike, nato pa aplikacija na spletu poišče podrobnosti o delu in avtorju. Aplikacijo so uporabniki dobro sprejeli, saj je doživela več kot 50.000 prenosov v prvem mesecu po objavi.PlinkArt bo še naprej na voljo, a ga ekipa Plinka odslej ne bo več dopolnjevala,...

20 komentarjev

V letu 2011 novo Intelovo podnožje?

Core i7-920 - kdo bi si mislil, da bo tako dober nakup...

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Intelovo podnožje LGA-1366, zanj namenjeno vezno čipovje X58 in procesorji Core i7-9x0 so še vedno najhitrejši sistem, ki je relativno dostopen običajnim uporabnikom. Po najavi drugega podnožja za cenejše procesorje, LGA-1156, so se nekateri spraševali o smiselnosti in cenovni ugodnosti dražjega LGA-1366. A dejstvo je, da so t.i. early-adopterji, prvi kupci sistemov in npr. procesorjev Core i7-920, za svoj denar dobili veliko. V enem letu bodo na tržišče morda prišli tudi hitrejši procesorji, a bo za to najverjetneje potrebno več kot dve leti, od kar so izšli prvi procesorji Core i7.

Zgodba se bo namreč v začetku druge polovice leta 2011 za podnožje LGA-1366 očitno zaključila, saj...

58 komentarjev

Trdi disk in filmi v kompletu

TG Daily - Navadno sicer robantimo nad okostenelostjo filmskih založb, ki se s srednjeveškimi metodami spravljajo nad metode in prestopnike krasnega novega sveta, a to pot jim moramo priznati izvirnost. Seagate je namreč z založnikom Paramount sklenil dogovor, da na svojih zunanjih ponudijo njihove filme. Kupci petstogigabajtnega diska FreeAgent Go bodo na njem brezplačno prejeli Zvezdne steze (Star Trek, 2009), nadaljnjih dvajset pa je moč odkleniti za 10 do 15 dolarjev po kosu. Disk v akciji stane...

8 komentarjev

Palm naprodaj

Bloomberg - Več zaporednih rdečih let je Palm pripeljalo tako daleč, da se bodo prodali. Finančni podjetji Goldman Sachs Group in Qatalyst Partners, ki bosta koordinirali prodajo, zdaj iščeta primernega kupca. Neuradni viri pravijo, da se trenutno zanimata tajvanski HTC in kitajski Lenovo. Še najbolj bodo s prevzemom zadovoljni v Elevation Partners, ki so 30-odstotni lastnik Palma, saj delnice Palma norijo gor in dol, prevzem pa bi temu napravil konec. V zadnjem letu smo videli vrednosti od 17 dolarjev do manj kot štirih dolarjev. Včeraj se je delnica zaradi napovedi o prodaji pobrala in pridobila dvajset odstotkov, ko je pred tem izgubila več kot šestdeset odstotkov vrednosti.

Obeti za trenutno četrtletje niso rožnati. Podjetje načrtuje dohodke iz prodaje v višini manj kot...

7 komentarjev