»

Resnična resničnost, part 110

Slo-Tech - Kolo časa se vrti in mesec je naokoli z njim pa žajfasta limonada Resnična resničnost. Družine se bodo lahko teple za daljinca v ponedeljek 14. marca ob 20.30, ko bodo vsi člani hkrati poskušali pritisniti gumb za drugi program TVS.

Tokrat se Domen spusti v divji zahod slovenske bloggerske scene, brez pištole, a s kamero in mikrofonom. Ima boljše ali slabše možnosti za preživetje od Sergeja, ki razmišlja o napeljavi kablov za domače brezžično omrežje? Odgovor išče Tilen, ki od tava od modreca preko modrice do modreca, da bi ugotovil ali se bomo utopili v brezžičnih sevanjih ali pa jih bomo pojedli za zajtrk.

Seveda ne manjkajo igre, triki in spletne strani, piko na...

104 komentarji

Pipin odprti termin: Linux na access pointih in xboxu

Slo-Tech - Ta torek, 15. marca ob 19.00 se je v Pipinem odprtem terminu zgodila zamenjava. Na sporedu ne bo predavanja o urejevalniku Vi, temveč bo predaval Jens Kühnel.

Jens je verjetno najbolj znan po tem, da poseduje uradne licence za učenje tako Microsoft kot Red Hat in SuSe rešitev. V prostem času pa se ukvarja z marsičem drugim, je tudi eden od notarjev Thawte.

V torek bo tako v Pipinem odprtem terminu predstavil dve temi: Linux na usmerjevalnikih domačih brezžičnih omrežij (predvsem WiFi dostopne točke podjetij Linksys, D-Link, ipd) ter Linux na konzoli XBox. Predavanji bosta potekali v angleškem jeziku, zato tudi napovedi v angleščini.

Linux on SoHo routers: Many people who install DSL-WLAN-Routers have no knowledge, that the routers they have actually come with Linux OS preinstalled. I will show you how you can install your own Linux on a Linksys router.
Many routers enable you to additionally add one or two serial ports. In the presentation I will show you what you need and what...

20 komentarjev

Microsoftovih 64

Bink.nu - Po poročanju strani Bink, je ameriški programski gigant objavil končne datume svojih 64-bitnih operacijskih sistemov. Tako bodo 64-bitna okna (Windows XP x64 ter Windows 2003 Server x64) končana predvidoma 28. marca tega leta. To je vsekakor razveseljiva novica za vse lastnike novih 64-bitnih procesorjev. Operacijska sistema bosta delovala na vseh procesorjih z AMD64 ter Intel EMT64 tehnologijo.

Pravtako velja pripomniti, da se bliža izid prvega servisnega paketa za Microsoftov strežniški operacijski sistem, Windows 2003 Server.

51 komentarjev

Direktiva o patentabilnosti računalniško izvedenih izumov

Slo-Tech - Na Radiu Slovenija bo v ponedeljek 14. marca tema oddaje Studio ob sedemnajstih ( Prvi program RA SLO; frekvence; RM link) direktiva o patentabilnosti računalniško izvedenih izumov. Med perečimi vprašanji, ki jih bodo obdelali v oddaji so med drugim naslednja:

Kaj lahko pričkujemo od nadaljevanja postopka sprejemanja direktive in kaj so pokazali dosedanji zapleti? Kaj prinaša sama direktiva? Zakaj jo Slovenija uradno podpira, čprav so mnogi proti? Kako je s programskimi patenti v Evropi? Kje je razlog za tako različno razumevanje direktive?

Mnenja o tem bodo soočili predstavniki Ministrstva za gospodarstvo, Urada za intelektualno lastnino, Sekcije slovenskih proizvajalcev programske opreme Koda.si in odprtokodne skupnosti. Oddajo pripravlja Matjaž Ropret.

71 komentarjev