»

V Kiberpipi ta teden: Facebook Graph API, Vidim Tresk!, Trigger Happy Hands

VIP večer z Ireno Fonda; Ko ljubezen do morja in rib postane uspešna podjetniška zgodba, 9. Feb 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 14.2. ob 19h, vabljeni na predavanje v sklopu Pipinih odprtih terminov, kjer si bomo z Igorjem Kolar pogledali programerske vmesnike za pripravo navideznega novičarskega portala na Facebooku. Ključni pojmi so Graph API, Ticker, Akcije, Objekti in Timeline.

V sredo 15.2. ob 19h, Radio Študent in Kersnikova v okviru platforme Radar oznanjata 'Vidim Tresk!', ki na enem mestu združuje, spodbuja in občuduje kreativnost mešanja vizualnega in glasbe. Fuzija zvoka in slike se bo vrinila v vse razpoložljive prostore na Kersnikovi 4 in 6, kjer se bodo predstavili vizualni in glasbeni ustvarjalci s fotografijami, inštalacijami, glasbenimi videi, avdiovizualnimi performansi in slovenska VJ...

1 komentar

Magnetna resonanca omogoča analizo baterij

Litijeva baterija

Nature - Običajno pišemo o novih odkritjih na področju baterij, ko raziskovalci odkrijejo nove načine, kako vsaj v teoriji v baterijo stisniti več energije, podaljšati njeno dolgoživost ali pospešiti polnjenje. To pot pa predstavljamo zanimiv dosežek newyorških in cambriških raziskovalcev, ki so se posvetili analizi baterij. Odkrili so namreč, kako pogledati v strukturo elektrod, ne da bi baterijo odprli, razstavili ali kako drugače trajno onesposobili.

To jim je uspelo z znano tehniko jedrske magnetne resonance (NMR), ki se v medicini uporablja za neinvazivno, neškodljivo in zelo natančno slikanje mehkih tkiv, v kemiji pa za določanje strukture (predvsem organskih) molekul. Tehnika izrablja...

5 komentarjev

Apple vložil novi tožbi zoper Motorolo in Samsung

vir: Heise
Heise - Applovi odvetniki so ponovno imeli polne roke dela, saj je podjetje konec prejšnjega tedna vložilo nove tožbe zoper Motorolo in Samsung, v katerih jim očita kršenje patentov in zahteva prepoved prodaje konkurenčnih izdelkov.

Tako so v četrtek zvečer v ZDA vložili tožbo zoper Samsung zaradi izdelka Galaxy Nexus z Androidom 4.0 Ice Cream Sandwich, v kateri ji očitajo kršitev štirih patentov, ki pokrivajo področja data tapping (za isti patent je Apple že dobil primer zoper HTC, ki je moral funkcionalnost odstraniti, gre pa za samodejno prepoznavanje elektronskih naslovov, telefonskih številk ipd. v brskalniku, nato pa telefon sam odpre primerno aplikacijo za uporabo teh...

34 komentarjev

EU predlaga nadaljevanje nižanja cen mobilnega gostovanja

The New York Times - Letos 1. julija se izteče evropska uredba, ki predpisuje najvišje dovoljene cene za klice, pošiljanje sporočil in prenos podatkov, ko mobilni uporabniki gostujejo v drugi državi v drugem mobilnem omrežju. EU je uspela precej znižati oderuške cene, in sicer jih je zbila na 35 centov na minuto za odhodne klice, 11 centov na minuto za dohodne klice, 11 centov za poslano sporočilo in 50 centov za prenos 1 MB podatkov (cene so brez vključenega DDV). Poleg tega so omejili mesečno porabo na 50 evrov, da bi preprečili visoke račune uporabnikov zaradi nepazljivosti, za višje limite pa je treba operaterja posebej obvestiti.

Evropska komisarka za digitalno agendo...

81 komentarjev

Javna predstavitev mnenj o podpisu Trgovinskega sporazuma za boj proti ponarejanju (ACTA)

Slo-Tech - Potem, ko so se države več let o vsebini sporazuma pogajale v tajnosti, potem ko je prejšnja slovenska vlada na podlagi sklepa, da sprejetje sporazuma ne bo imelo posledic za slovenski pravni red, podpisala ACTO, kljub temu da predstavniki MG priznavajo, da do sedaj ni bila opravljena nobena analiza vplivov sprejetja sporazuma na gospodarstvo (drugi video), da ni bila opravljena nobena analiza vplivov sprejetja sporazuma na slovenski pravni red (prvi video) ter da predstavnik MG ni mogel določno našteti niti enega slovenskega gospodarskega subjekta (četrti posnetek), ki naj bi mu sprejetje tega sporazuma koristilo, je v četrtek državni zbor objavil vabilo k javni predstavitvi mnenj o podpisu Trgovinskega sporazuma za boj proti ponarejanju (ACTA).

V petek, 17. 2. 2012, ob 12. uri, v veliki dvorani Državnega zbora, Ljubljana, Šubičeva 4, lahko tako s pisnim prispevkom ter triminutno predstavitvijo utemeljite, kaj menite glede naslednjih vprašanj:
  1. Ali je model zaščite avtorskih...

48 komentarjev