»

Majčkena sprememba pravil

Slo-Tech - Včeraj smo se na sestanku zmenili, da so odslej vse pritožbe čez ukrepe moderatorjev / administratorjev na forumu javne, kar pomeni, da bomo od sedaj naprej na vse dobljene pritožbe odgovarjali izključno v oddelku Slo-Tech. Vse, po drugih poteh dobljene pritožbe, pa bodo v tem oddelku objavljene skupaj z odgovorom nanje.

6 komentarjev

Osemkanalna zvočna kartica

Overclockers Online - Če ste se spraševali, čemu služi šestkanalno (5.1) ozvočenje, saj imamo konec koncev samo dve ušesi, se lahko sprašujete dalje. Na Overclockers Online so si namreč ogledali kar osemakanalno zvočno kartico (7.1) podjetja Hercules, imenovano Fortissimo III 7.1 Sound Card, na katero lahko navesite do osem zvočnikov. Kartica podpira vse tehnologije predvajanja 3D zvoka kar si jih lahko zamislite. Kartica je zagotovo špica, tako da bodo z njo zadovoljni tudi največji audiofili, poudariti pa je treba, da je takšna kartica brez kvalitetnih zvočnikov, kot mercedes z gumami fičota. Klik!

1 komentar

Promiseov RAID krmilnik

X-Bit Labs - Tudi podjetje Promise je izdalo svoj nov RAID krmnilnik na PCI vodilu, imenovan Promise FastTrak100 TX4 IDE RAID Controller. Njegovo delovanje, značilnost in sploh vse so si ogledali na X-Bit Labs, kjer so spisali tudi zanimiv test te umetnine. Krmilnik podpira prikljucitev osmih ATA diskov ter delovanje v RAID0, 1, 10 in JBOD načinu. Klik!

Priporočljivo za vse lastnike IBMov.[>:D]

0 komentarjev

Dell, HP: monopol malo drugače

The Register - Klasična težava večine (pa ne vseh!) prodajalcev računalniške opreme je predvsem njihova pretirana naravnanost k svetovanju v prid kupcev. Verjetno se vam je že zgodilo, da so vam ob nakupu tiskalnika priporočali nekaj primernejšega za Vaš žep ('Ne potrebujete tega tiskalnika, raje kupite tega cenejšega, ki je prav tako zelo dober...'). Kako se njihovo mnenje spremeni, ko jih povprašate po ceni 'potrošnega materiala', pa ste morda izvedeli nekaj mesecev (dni, če je bil to vaš prvi tiskalnik [:D] ).

Dovolj klišejstva. Poleg vseh 'uradnih refill-packov', ki obljubljajo skoraj zastonjsko polnjenje praznih kartuš, izgubljeno garancijo ter popackane prste, je vplutje v mednarodne vode s pomočjo Lexmarka napovedal še Dell. Hmm. Kaj ni ravno to podjetje znano kot eden največjih prodajalcev računalnikov po neposrednih kanalih (beri: minimalno število vmesnih prevoznikov)? Verjetno si predstavljate, kaj bi v tržnem pogledu pomenilo, če bi se na policah (spletnih) trgovin pojavile...

3 komentarji

WDjev velikan

Tom's Hardware - Western Digitalovi diski z osmimi megabajti predpomnilnika (JB - Special Edition) uživajo veliko spoštovanja med uporabniki, tako da WD pospešeno izdaja še nove in nove različice. Njihov naj, naj disk v vseh pogledih je trenutno 200 gigabajtna izvedenka z dodatnimi 8 MB cachea, ki vas olajša za štiristo dolarjev. Mrcino so si med drugimi diski ogledali tudi pri Tom's Hardware in bili z njo izjemno zadovoljni. Slin!

11 komentarjev

Kaj kupiti?

Tweak Town - Vsem, ki te dni kupujete nov računalnik ali pa to nameravate ter želite dobiti za svoj denar največ, je namenjen tale članek na TweakTownu. Ogledali so si namreč, kaj se trenutno prodaja na računalniški sceni ter kaj se najbolj splača kupiti. Ločeno si so ogledali kaj je špica pri P4 ter Athlon sistemih, tako da tu ne boste našli svete vojne med AMD ter Intel klanoma. Zanimivo branje, klik!

1 komentar

Epox najavil KT400 plošči

X-Bit Labs - Epox je včeraj najavil izid še dveh svojih osnovnih plošč na KT400 čipovju. Plošči se bosta imenovali EP-8K9A2+ ter EP-8K9A3+, na prodajnih policah bosta v najkrajšem možnem času, o ceni pa Epox zaenkrat še molči. Znane so le specifikacije osnovnih plošč, ki so KT400 čipovje, 4 DDR reže, AGP 8x, 6 PCI rež, RAID, LAN ter šestkanalni zvok. Klik!

1 komentar