»

Symantec-ovi Security Updates prinašajo probleme

ZDNet - Skupina nemških hekerjev je odkrila novo varnostno luknjo v Symantecovem LiveUpdate 1.4, ki omogoča, da se naloži in požene zlonamerni program iz neavtoriziranega serverja.
Symantec, ki proizvaja antivirusne programe in programe za varnost računalniških sistemov, je potrdil, da starejše verzije programa LiveUpdate omogočajo, da t.i. trojanski virusi in drugi zlonamerni programi vdrejo v uporabnikov računalniški sistem. Rizik je manjši na sistemih, ki imajo LiveUpdate verzijo 1.6 (ta je zadnja verzija).
Nemška skupina hekerjev Phenolit, ki je opazila to varnostno luknjo, je opisala problem. Ko se požene LiveUpdate 1.4, poišče server 'update.symantec.com'. Ko se LiveUpdate poskuša povezati na update.symantec.com preko FTP, je možno, da napadalec spremeni smer zahteve na želeni server. LiveUpdate bo potem poskušal sneti s serverja potrebne datoteke, in jih bo primerjal z obstoječo verzijo instaliranih Symantecovih programov na uporabnikovem računalniku, da vidi, če je potrebna...

0 komentarjev

Zasebnost na spletu

Yahoo News - Ameriški zakonodajalci so v petek povedali, da načrtujejo sprejem zakonodaje v začetku naslednjega leta, ki bo zagotavljala osnovno zaščito za zasebnost uporabnikov spleta. Predvidena zakonodaja pa naj ne bi obremenjevala podjetij, ki poslujejo na spletu. Spletna podjetja so se do sedaj namreč močno upirala kakršnikoli zakonodaji na področju zasebnosti uporabnikov, saj trdijo, da tako pridobivajo podatke o trgu in morebitnih njihovih strankah oz. kupcih.
Zakonodaja bo določala samo osnovne standarde zaščite osebnih informacij obiskovalcev spleta na komercialne spletne strani. Tako bodo morala podjetja označiti, kje lahko uporabnik dobi njihovo izjavo o varstvu zasebnosti ob kakršnem koli zbiranju podatkov o uporabnikih. Prav tako bodo podjetja morala dati uporabnikom možnost za izjavo, da ti ne želijo, da se njihovi osebni podatki posredujejo tretjim osebam.
Sedaj je še vsa zakonodaja, kar se tiče zasebnosti na spletu, v pristojnosti posameznih federalnih držav v ZDA; ta nova...

0 komentarjev

CoolPC

Slo-Tech - Tic pa nam je posal naslednji prispevek:

Na spletni strani www.1coolpc.com se je ponudba njihovih izelkov povečala!!! Na novo imajo ventilatorje za grafične kartice, okrogle ide kable, petierje (komplet vseh sestavnih delov) ter vodno hlajenje - za vse overlockerje, ki gredo do zadnjega možnega megaherca .

1 komentar

Gericomova prenosna zverina

Slo-Tech - Za tole novico se zahvaljujem Francu:

Podjetje Anni je za zahtevne slovenske uporabnike predstavilo prenosnik Gericom SuperSonic II, ki sodi po tehničnih zmogljivostih in opremljenosti v sam vrh ponudbe prenosnikov. Namenjen je uporabnikom, ki ne pristajajo na kompromise v zmogljivosti in opremljenosti na račun prenosljivosti, predvsem pa za svoje zahteve niso pripravljeni plačati gore denarja. Gericomov prenosnik SuperSonic je bil prvi prenosnik v Evropi z vgrajenim 1GHz procesorjem, sedaj pa ga nadomešča model Supersonic II, v katerega so pri Gericomu vgradili procesor Intel Pentium III (Tualatin) z 1.2 GHz, 512 MB delovnega pomnilnika in 30GB trdi disk. Za izris hitre 2D in 3D grafike na 14.1- palčnem LCD zaslonu z aktivno matriko skrbi ATI-jev grafični procesor M6P Radeon 32MB. Poleg disketne enote je vgrajena kombinirana 4x4x6x24 CD-RW enota, ki hkrati tudi bralnik DVD plošč. Za povezavo z omrežjem in internetom sta vgrajena omrežna kartica 10/100 Mbit in 56K V.90 modem. Na...

1 komentar

Novi rami

Slo-Tech - Novico nam je poslal Koci:

Samsung je razvil novo različico pomnilnika RAMBUS, ki se ponaša z večjo kapaciteto, hitrostjo, ob vsem tem pa tudi opazno nižjo ceno. Novi RAMBUS čipi so namenjeni najzahtevnejšim uporabnikom, strežnikom in delovnim postajam. Na samo enem čipu bo na voljo kapaciteta 567 MB kar je krepko več od sedanjih 256 MB. Delovni takt Samsungovega pomnilnika je presegel gigaherčno oznako in se zaustavil na 1.066 MHz. RAMBUS moduli bodo vsebovali 1Gb pomnilnika, na voljo pa so tudi moduli z večjo kapaciteto. Novost bo naprodaj šele naslednje leto, vsekakor pa se lahko nadejamo novega hitrostnega skoka. Samsungov RAMBUS bo namreč kar 8x hitrejši od PCI 133 RAM-a.

1 komentar

Religija: slo-techer

The Register - Zanimivo - v popisu ljudstva se je v Združenem Kraljestvu na 896. mesto, tik na repu lestvice, prikradla religija 'Jedi Knights'.

Ne - to ne pomeni, da je religija dobila svoje priznanje, le, da je očitno nemalo ljudi na vprašanje o religiji odgovorilo z omenjenim odgovorom. Naj se nas, slo-techerjev, pristojni vladni urad le pazi ko bo opravljalo svojo raziskavo (kot mi je znano, je dolžnost popisovalca zabeležiti dejansko to religijo, pod katero si se predstavil - sicer naj bi bile kršene naše pravice ). vir: The Register

6 komentarjev