» »

Zasebnost na spletu

Zasebnost na spletu

Yahoo News - Ameriški zakonodajalci so v petek povedali, da načrtujejo sprejem zakonodaje v začetku naslednjega leta, ki bo zagotavljala osnovno zaščito za zasebnost uporabnikov spleta. Predvidena zakonodaja pa naj ne bi obremenjevala podjetij, ki poslujejo na spletu. Spletna podjetja so se do sedaj namreč močno upirala kakršnikoli zakonodaji na področju zasebnosti uporabnikov, saj trdijo, da tako pridobivajo podatke o trgu in morebitnih njihovih strankah oz. kupcih.
Zakonodaja bo določala samo osnovne standarde zaščite osebnih informacij obiskovalcev spleta na komercialne spletne strani. Tako bodo morala podjetja označiti, kje lahko uporabnik dobi njihovo izjavo o varstvu zasebnosti ob kakršnem koli zbiranju podatkov o uporabnikih. Prav tako bodo podjetja morala dati uporabnikom možnost za izjavo, da ti ne želijo, da se njihovi osebni podatki posredujejo tretjim osebam.
Sedaj je še vsa zakonodaja, kar se tiče zasebnosti na spletu, v pristojnosti posameznih federalnih držav v ZDA; ta nova zakonodaja pa bi bila skupna v vsej državi.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple se je uklonil Rusiji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
524496 (1295) MrStein
»

Tim Cook pozval k obrzdanju podatkovnih trgovcev

Oddelek: Novice / Zasebnost
333214 (1426) Messiah
»

UNPIS: Ni časti med tatovi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6217916 (15263) Matthai
»

EU za "pravico biti pozabljen" na spletu

Oddelek: Novice / Zasebnost
217509 (6675) MrStein
»

Skupinske tožbe zoper Facebook, Google in Zyngo zaradi nespoštovanja zasebnosti

Oddelek: Novice / Tožbe
287443 (6095) JanK

Več podobnih tem