»

Ohišje Enermax CS-10181-B

Mikhailtech - Potrebe po velikih ohišjih so vedno večje. Razlog je preprost: več prostora ter boljši pretok zraka zmanjšata verjetnost pregrevanja. To je še posebej pomembno pri strežnikih, ki so prižgani noč in dan. Na Mikhailtech so si ogledali Enermaxovo ohišje, ki je namenjeno strežnikom. Ker je to ohišje bratranec ohišja Thermaltake Xaser 3, imata nekaj skupnih lastnosti. V njem...

7 komentarjev

Cene Athlonov po 22. aprilu

X-Bit Labs - No, pa je znano, kakšne bodo cene AMDjevih procesorjev po 22. aprilu. Seveda veljajo za ZDA in v količinah po tisoč:

  • Athlon XP 3000+ 347 dolarjev, 41% znižanje
  • Athlon XP 2800+ 375 dolarjev, 38% znižanje
  • Athlon XP 2700+ 267 dolarjev
  • Athlon XP 2600+ 241 dolarjev, 34% znižanje
  • Athlon XP 2500+ za ceno ni podatka, 28% znižanje
  • Athlon XP 2400+ 141 dolarjev, 24% znižanje
  • Athlon XP 2200+ 107 dolarjev, 23% znižanje
  • Athlon XP 2000+ 81 dolarjev, 19% znižanje
Znižanje cen je kar znatno in utegne pritegniti še več kupcev k AMDju, kar utegne imeti za posledico znižanje cen s strani Intela, nižje cene pa so v končni fazi najboljše za nas - potrošnike. Kot drugo pa bo AMD verjetno prenehal s proizvodnjo "počasnejših" procesorjev hkrati pa naj bi konec aprila na prodajne police prišli AthloniXP z Barton jedrom in oznako 3200+.

Za konec pa še klik na originalno novico.

10 komentarjev

Eksterni WD

Tom's Hardware - Western Digital ni le izvrsten proizvajalec vgradnih diskov, temveč tudi prenosnih nosilcev podatkov. Na trg so pred kratkim poslali diska s kapacitetami 200 in 250 Gb. Priklopimo jih lahko preko USB2.0 ali Firewire vmesnika, tako kot vgradnji diski pa imata tudi ta 8 MB predpomnilnika. Disk pa ni le hiter, temveč tudi "lep", saj ima pri robu dve svetilni telesi.

2 komentarja

Disc steno CP100

Apacer - Podjetje Apacer je predstavilo Disc-steno CP100 - prenosni samostojni kopirnik medijev, ki v sebi združuje čitalnik spominskih kartic in CD-RW pogon. Naprava je idealna rešitev za vse mobilne uporabnike digitalnih foto, avdio in drugih digitalnih naprav, ki si želijo neomejene količine poceni arhivskega prostora, kar jim namesto dragih spominskih kartic ponujajo poceni zapisljivi CD mediji.

2 komentarja

LG GCE-8520B 52x24x52x

Tweaker's Zone - Na Tweakers Zone so si ogledali enega izmed LG-jevih zadnjih CD-zapisovalnikov. Piše z največjo hitrostjo 52x, prepisuje s 24x ter bere s hitrostjo 48x. V rumeni škatli dobite poleg zapisovalnika, tudi vse potrebne kable ter programsko opremo. Primerjali so ga z Mitsubishijevim Diamond Data DD481648 48x48x16 zapisovalnikom v programu Nero CD Speed. Rezultati so vredni ogleda, zato veselo na branje.

7 komentarjev

AMD bo znižal cene

X-Bit Labs - AMD je objavil, da bo znižal cene svojih AthlonXP procesorjev. To ni veliko presenečenje, saj je tudi Intel že storil podobno. Znižanje cen bo posebno vplivalo na procesorje višjega cenovnega razreda, kot so AthlonXP 3000+ in drugi. Vključno z znižanjem pa naj bi AMD poslal na tržišče tudi svoje procesorje Athlon XP "Barton" 3200+. Tako bodo lahko potrošnikom ponudil procesorje, ki bi stali od 500 do 600 ameriških dolarjev po tem, ko se bo znižala cena modela 3000+. Akcija!

6 komentarjev

Ko kladivo udari...

The inquirer - O AMD-jevih Hammerjih se že kar nekaj časa govori, tokrat pa so na The Inquirerju objavili rezultat AMD-jevega Athlon64 procesorja (kodno ime ClawHammer) ki je tekel pri 1,8 Ghz, družbo pa mu je delal Radeon9700. V 3DMarku2001SE je dosegel skoraj 16.000 točk, kar bo verjetno delalo konkurenco tudi novim Pentiumom na 800 MHz zunanjem vodilu, ki jih pričakujemo v kratkem. Klik!

12 komentarjev

Mobilni telefon praznuje 30 let!

Mobilni telefon nekoč ...

vir: mobisux
mobisux - Uff, kam čas beži. 3. aprila je mobilni telefon praznoval 30 let obstoja. Davnega leta 1973 je namreč Martin Cooper opravil prvi klic po brezžičnem omrežju. Kot direktor podjetja ArrayComm je po brezžičnem telefonu komuniciral z radijskim novinarjem in hkrati hodil po ulicah New Yorka. Kot pa je sam povedal so ljudje kar "zijali", kako se lahko nekdo premika in hkrati telefonira. Bržčas niso bili vzhičeni samo nad skoraj kilogramskim aparatom, ampak predvsem nad tem, kako se lahko sprehaja in obenem telefonira.


Da je mobilna telefonija v 30. letih močno napredovala, ni potrebno posebej poudarjati, saj so današnji mobilci za več kot 10x lažji in imajo več funkcij, kot je imel prvi aparat tipk [:D]. Klik za izvirno novico!

6 komentarjev

Varnostna luknja v Microsoft Virtual Machine

Microsoft - Microsoft je 9. aprila objavil najdeno napako v svojem VM. VM je Virtual Machine, ki deluje v Win32 okolju. Vključen je v večino različic operacijskih sistemov Windows ter v večini verzij Internet Explorerja. Novo odkrita varnostna luknja se nahaja v modulu ByteCode Verifier, ki preverja če Java applet vsebuje ZlobnoKodo™. Napadalec bi lahko Java applet z ZlobnoKodo™ postavil na spletno stran ali pa nič hudega slutečemu uporabniku poslal po elektronski pošti. Ko pa bi ta dotično stran odprl, bi se pognala koda, ki si jo je napadalec izbral. Popravek je že na voljo na Windows Update.

Windows Update;
Več informacij!

1 komentar