» »

Ko kladivo udari...

Ko kladivo udari...

The inquirer - O AMD-jevih Hammerjih se že kar nekaj časa govori, tokrat pa so na The Inquirerju objavili rezultat AMD-jevega Athlon64 procesorja (kodno ime ClawHammer) ki je tekel pri 1,8 Ghz, družbo pa mu je delal Radeon9700. V 3DMarku2001SE je dosegel skoraj 16.000 točk, kar bo verjetno delalo konkurenco tudi novim Pentiumom na 800 MHz zunanjem vodilu, ki jih pričakujemo v kratkem. Klik!

12 komentarjev

AtaStrumf ::

Ni slab rezultat, če bi zdele ven pršli, tako pa ker bojo zunaj šele septembra, ko jim bo že Prescot delal družbo na prodajnih policah pa... bo kar težka.

Brane2 ::

Predvsem se mi zdfijo te stvari predrage, če držijo preliminarne cene ( ~$300 za 240 in ~$800 za 242). MIslim, da bi AMD moral imeti bolj ponižen odnos do kupcev, sploh glede na to koliko časa nas že nategujejo s temi kladivi... [:\]

Jux ::

Končno spet akcija na področju procesorjev, jeseni bo še mega žurka sploh ker se tehnologije Intela in AMD vedno bolj razlikujejo. Zakon!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

tha_man ::

Wicked! :)) Čeprav jaz raje počakam na kak 'resnejši' test. Inquirer... hmnja :D

(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Zheegec ::

Brane2, to kar si ti povedal so cene za Opterone, ne pa za Athlona64! Opteron bo za serverje in bo predstavljen 22. 4., Athlon64 pa bo za desktope - cene še niso znane. Prav tako se govori da naj bi bili predstavljeni julija, ne pa septembra.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Brane2 ::

Se mi je zdelo tko. Samo Athlon 64 bo oskubljen Opteron in glede na to, da se že Opteron po zmogljivostih v 32-bitnih aplikacijah vrtio okrog P4 Xeon sem mislu, da jim ne bi krona z glave padla če bi razveselili rajo in že v prvem navalu ponudili Opterone po normalni ceni. :8)

Ja, vem-hočjo pač $$$ od serverjev, samo lahko bi pa dali ven kake manj striktno testirane čipe ven za rajo. Podobno kot so sedaj MP/XP Athloni. Če rabiš zanesljivost in certifikat, kupiš MP za SMP mashimo. Če nimaš $$$, pač krpaš in kombiniraš z XPji...

Zheegec ::

Hja, za Athlona64 ni OSa ki bi podpiral x86-64, razen Linuxa, katerega pa verjetno večina ljudi nima interesa uporabljati, poleg tega pa je imel AMD težave s clock-generatorjem pri Athlonu64 in s SOI pri A64 in Opteronu, tako da bo A64 prišel kasneje. Pa še AXPji se dobro držijo, naprimer Bartoni so kar v redu, še celo na 200FSB bodo kmalu prišli...zakaj bi AMD sam sebi delal konkurenco?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Dr_M ::

zakaj bi AMD sam sebi delal konkurenco?

ker jih bo povozil cas. beri -> intel.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

nodes ::

Intel se prebuja tudiz licenciranjem čipsetev za osnovne plošče in ni bilo dvoma, da njegovo vodilno mesto kdo prevzame na 32-bitih. AMD je poizkusil najti luknjo z 32&64 biti kar Itel trenutno zanemarja. Osebno sem bil skeptičen glede softvera, kot sedaj kaže, ima največje probleme kar sam AMD. Če bi se sedaj softver fluksirov na 64-bit tam Intel čaka z 64 bitnim procesorjem in ribe so spet v njegovi mreži. Mislim, da kakšna naglica pri nakupu Hammerjev ne bo potrebna dokler ne4 bo znano kaj te dvoživke zmorejo na 64 bitih. Ti pomnilniški kontrolerji so bili vedno velik AMD-jev problem.

TBR ::

AMD bi lahko naredil dober 64-biten procesor. Dejstvo pa je, da Hammer v katerikoli obliki ni pravi 64bit. Hammer je samo nategnjena oblika 32-bit AMDjev. Kar se tice pa Intelovih procesorjev pa so njihovi 64-bit procesorji sux do konca. Ko je Compaq skenslu Alpho jo je zaradi Itaniuma. Potem pa sta Itanium in Itanium2 tako zelo razocarala, da so ju _stare_ alphe orenk namahale :> Mogoce bo marsikomu slo v nos, ampak meni disijo IBM & Sun 64-bitniki in Motorolin paralelni 128-bitnik. Bomo videli, seveda :P

nodes ::

Itanium že, Itanium2 je čist druga pesem.

nodes ::

Sam to še ne bo za mase kar bi znal biti AMD-jev 64 bitnež, in še programi zanj bodo dosegljivi smrtnikom. Sam kaka bo to macola, da ne bo bolj kladivce.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sestava računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
311840 (1139) Ahim
»

Glasujte med dvema sistemoma

Oddelek: Kaj kupiti
241056 (697) leil
»

kupujem računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
171170 (915) Adrijan0
»

AMD vreden manj kot je odštel za ATI (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
676618 (6618) jype
»

Zastopstvo za Gigabayte v SLO

Oddelek: Kaj kupiti
131497 (1123) CCfly

Več podobnih tem