»

Seagatovi diski z avtomatsko enkripcijo

Seagate - Seagate je včeraj naznanil, da bo začel razpošiljati novo serijo 2,5-palčnih trdih diskov z imenom Momentus FDE. Posebna novost je funkcija samodejne enkripcije, ki jo je Seagate implementiral v sodelovanju z McAffejem, ki je poskrbel za programsko plat. Trenutno so na razpolago štirje modeli s kapacitetami 160 in 320 GB in hitrostmi vrtenja 5400 in 7200 obratov na minuto.

Omeniti velja sodelovanje z Dellom, ki bo nove diske vgrajeval v svoje računalnike Optiplex 960 in prenosnike Latitude in Precision, kjer je njihova uporaba še smiselnejša, saj se prenosniki pogosteje izgubijo ali odtujijo. Seagate obljublja, da bodo drugo leto sledili večji modeli in uporabnike svari, naj si podatkov ne zaklenejo sami pred seboj.

13 komentarjev

Phoenix končal misijo

TG Daily - Poročali smo že o misiji Phoenix na Marsu, ki je delovala dlje kot je NASA sploh načrtovala, tako da so se morali začeti ukvarjati z iskanjem načina, kako napravo kljub pomanjkanju svetlobe in posledično slabšemu delovanju sončnih celic prezimiti. Teh skrbi je zdaj konec, saj je Phoenix očitno dokončno ugasnil. Zadnji signal je na Zemljo poslal 2. novembra, od takrat pa znanstveniki poslušajo le še zloveščo tišino. Krajši dnevi, slabšanje vremena, prah na nebu, oblaki in nižje temperature pač ne omogočajo zadostne proizvodnje električne energije.

Čeprav je Phoenix upravljavce sprva presenetil z daljšim delovanjem od predvidene življenjske dobe, pa jih je z nenadno smrtjo razočaral, saj je nehal funkcionirati le štiri dni po ukazu za...

17 komentarjev

Virtualna konferenca in brezplačni Windows Server 2008

Microsoft - Microsoft prireja virtualno konferenco VORT-EX, namenjeno pregledu pasti in priložnosti, ki jih ponuja širni splet. Konferenca bo v angleškem jeziku, saj bo na njej sodelovalo več držav vzhodne in srednje Evrope, predavanja pa bodo razdeljena v tri sklope: za razvijalce, za oblikovalce in za poslovneže, ki v spletu iščejo nove in nove poti do zaslužka.

Kljub temu, da je konferenca brezplačna in virtualna, pa nagrade za udeležence niso; vsak udeleženec, ki si bo ogledal vsaj eno predavanje »v živo« in oddal vprašalnik, si bo lahko prenesel popolnoma brezplačni Windows Server 2008 Web Edition. Poleg tega organizatorji napovedujejo tudi nagradna žrebanja za dodatne nagrade.

Konferenca se bo kot že rečeno odvijala na spletu (www.vort-ex.com) in sicer 18. in 19. novembra od 14h do 17h oz. 18h. Stran je od prejšnjega tedna popravljena tako da deluje tudi v FF3.

51 komentarjev

Visa z (zelo) pametnimi karticami

The Register - Visa se je z štirimi evropskimi bankami dogovorila, da bodo preizkusili novo generacijo kreditnih kartic, ki je namenjena zajezitvi internetnih zlorab. Britanska podružnica Bank of America, Corner Bank iz Švice, izraelski Cal in IW Bank iz Italije bodo 500 oz. 3000 komitentom izdali nove kartice. Te bodo imele na zadnji strani vgrajeno številčnico, s katero bodo uporabniki vnesli PIN, kartica pa bo izpisala kodo za enkratno uporabo. Podobni sistem so že v uporabi za dostop do npr. elektronskega bančništva, le da se kalkulator za izračun enkratne dostopne kode ne nahaja na kartici, temveč je ločena enota.

Na ta način izdajatelji želijo preprečiti napade, v katerih so...

30 komentarjev

Dell predstavil 23-palčni zaslon

ComputerBase - Samsungovemu 23-palčnemu zaslonu je takoj sledil Dell, ki je ponudil še svoj izdelek taistih mer. Monitor je nekoliko neobičajnih proporcev, saj sliko prikazuje s 2048x1152 točkami, z čimer je širši od običajnih 27'-modelov, a nižji. Podobnosti s Samsungovim pa je tu konec, saj ima Dellov SP2309W zakasnitev le dve milisekundi, dinamični kontrast 80.000:1, svetilnost 300 cd/m² in vidni kot 160°. Dell obljublja še 98-odstotno pokritost barvnega spektra in kot dodatek spletno kamero z dvema megapiksloma. Priključki so standardni D-Sub, DVI in HDMI, cena pa prav tako. Čez Lužo namreč znaša 419 dolarjev.

39 komentarjev