»

D-Link DGL-4300 Wireless 108G Gaming Router

Viper's Lair - Ena od posledic računalniškega opismevanja je, da dandanes želi biti omrežen že vsak družinski član. Žal pa pasovna širina trenutnih domačih internet povezav ne zdrži hkratnega početja vsega, kar bi si vsi družinski člani želeli. Če namreč sestra na veliko snema iz videospote svoje najljubše fantovske skupine, to ne bo najbolje vplivalo na naš uspeh v spletnih streljačinah. Seveda se sestro da z nekaj preprostimi potezami (prekinjen kabel) odstraniti iz enačbe dostopa do spleta, a kaj če se nad P2P navdušujeta tudi mama ali oče?

V tem primeru moramo dati spletnim paketkom naše streljačine prednost pred ostalimi, manj pomembnimi. Ker si mnogi niti ne predstavljajo, kje začeti, so namesto njih mislili izdelovalci strojnih usmerjevalnikov. Pri Viper's Lair so spisali test 120 dolarjev vrednega usmerjevalnika D-Link DGL-4300 Wireless 108G Gaming Router, katerega poslanstvo na trgu je omogočiti igralcem mrežnih iger igranje le teh z minimalnim odzivnim časom.

Sama napravica ima...

16 komentarjev

Izšel je Headline Tracker 2.0

Headline Tracker - Izšla je nova različica programa Headline Tracker, ki je namenjen pregledovanju novic na spletnih straneh. Podpira standard RSS in regularne izraze za strani, ki RSS-ja ne podpirajo. To je slovenski program, enostaven in zelo priročen za uporabo. Naj omenimo še, da ima tudi posebno okno, kjer se novice prikazujejo v živo, kot na reklamnem panoju.

Več o programu si preberite na predstavitveni strani.

9 komentarjev

Catalyst tudi za prenosnike

The inquirer - Končno se tudi za lastnike prenosnikov z ATI-jevimi grafičnimi karticami bliža dan, ko ne bodo za nove gonilnike več odvisni le od zastarelih verzij, ki jih zraven tlačijo proizvajalci. ATi naj bi namreč pod imenom Catalyst združil tudi gonilnike za družini grafičnih kartic M1x in M2x. Lastniki starejših in operacijskih sistemov, ki v imenu ne vklučujejo "XP", (slednji neglede na model grefične kartice) pa se bodo še vedno morali zatekati k trikom ali Omega-gonilnikom.

3 komentarji

Red hat požel še eno zmago Linuxa

Tech World - Red Hat je naznanil nekaj namestitev Linuxa velikih razsežnosti v Evropi, vključno s pogodbo o namestitvi Linuxa na več kot 8000 računalnikov za največjo nemško zavarovalnico LVM Versicherungen.
Pogodba z njo, ki je bila naznanjena v ponedeljek, je eden največjih uspehov za Linux. Po Red Hatovih poročilih, naj bi z Unixa na Linux prešli še BPU Banca, ki je sedma največja italijanska banka z 8000 računalniki in Statoil, največje norveško naftno podjetje.

Slednje že od vsega začetka ni uporabljalo Oken, po besedah direktorja, zaradi pretežkega nadgrajevanja in krpanja. Po zelenih terminalih so prešli na IBM-ove računalnike kasneje pa na njihov lastni Linux, izdelan po knjigi Linux From Scratch, ki je delal točno to kar so želeli. Sedaj so se odločili za Red Hat Linux, ker so opazili, da delajo sami tisto, kar delajo distributerji Linuxa, in ker je njihov sistem postal pretežak za upravljanje.

BPU Bianca bo s selitvijo na Linux in Intel prihranila 50% stroškov za strojno in...

74 komentarjev

Izšli novi različici DragonFly BSD in ReactOS

OSNews - Luč sveta je ugledala različica 1.2 operacijskega sistema DragonFly BSD. Za tiste, ki še niste slišali za to čudo, povejmo, da se je odcepil od FreeBSD 4.x, ker se skupina razvijalcev ni strinjala s konceptom razvoja veje 5.x. Dodatne podrobnosti na angleški Wikipediji. Če vas zanima, si s strani za dolvleko (kjer je tudi podroben opis novosti) potegnite sliko "živega" CD-ja, od koder si ga lahko tudi zares namestite. Povejmo le to, da se zadeva sicer razvija v pravo smer, vendar zaenkrat še ni primerna za vsesplošno uporabo.

Izšel je tudi ReactOS različice 0.2.6, ki v tesni navezi s projektom Wine razvija odprtokodni klon Oken. Številka različice nakazuje, da je zadeva še v razvojni fazi in še ni primerna za množice. Radovedneži lahko najprej preberete opis na angleški Wikipediji, oddeskate na stran za dolpoteg, zelo priporočljivo pa je, da zadevo najprej preizkusite v kakšni "navidezni kišti" (Virtual PC, VMWare, Bochs, Qemu ipd.)

0 komentarjev

111. Resnična resničnost

Slo-Tech - Če nimate koledarčka, ki bi vam povedal kdaj so 'tisti dnevi v mesecu', naj vas spomnimo! Oddaja Resnična resničnost je na sporedu danes (ponedeljek 11. april) ob 20.30 na drugem programu nacionalne televizije.

Ker je štoparski vodnik po računalništvu dejal, da se v Hannovru dogaja največji vaški semenj na svetu - Cebit, smo se podali na 1000 km dolgi štop. Tam smo srečali na tisoče romarjev, med drugim tudi slovenski Gama System, ki se na spiritualni gathering računalniške smetane podaja že vrsto let. Radovednost nam ni dala miru dokler nismo izvedeli koliko to stane in zakaj se podjetjem sploh splača tja.

Nato so nas pri Samsungu slikali s fotofoni in razodeli...

11 komentarjev

Pipin odprti termin: IPCOP

Slo-Tech - V torek 12. aprila ob 19.00 na Pipinem odprtem terminu Gašper Žejn (Kiberpipin krotilec storitvenih strežnikov) predava o namenski distribuciji Linuxa za domače usmerjevalnike.

IPCOP je namenska linux distribucija za usmerjevalnike. Ogledali si bomo zakaj je to distribucija, ki je kot nalašč za vašo domačo mrežo in kako lahko vaš (precej) stari računalnik spet pretvori v zelo koristno zverino. Podpira tudi IPSEC šifriranje, kar pomeni, da lahko z nekaj truda do domačega omrežja dostopate tudi z notebookom, ko boste na letovanju na Bahamih.

Vabljeni!

22 komentarjev