» »

D-Link DGL-4300 Wireless 108G Gaming Router

D-Link DGL-4300 Wireless 108G Gaming Router

Viper's Lair - Ena od posledic računalniškega opismevanja je, da dandanes želi biti omrežen že vsak družinski član. Žal pa pasovna širina trenutnih domačih internet povezav ne zdrži hkratnega početja vsega, kar bi si vsi družinski člani želeli. Če namreč sestra na veliko snema iz videospote svoje najljubše fantovske skupine, to ne bo najbolje vplivalo na naš uspeh v spletnih streljačinah. Seveda se sestro da z nekaj preprostimi potezami (prekinjen kabel) odstraniti iz enačbe dostopa do spleta, a kaj če se nad P2P navdušujeta tudi mama ali oče?

V tem primeru moramo dati spletnim paketkom naše streljačine prednost pred ostalimi, manj pomembnimi. Ker si mnogi niti ne predstavljajo, kje začeti, so namesto njih mislili izdelovalci strojnih usmerjevalnikov. Pri Viper's Lair so spisali test 120 dolarjev vrednega usmerjevalnika D-Link DGL-4300 Wireless 108G Gaming Router, katerega poslanstvo na trgu je omogočiti igralcem mrežnih iger igranje le teh z minimalnim odzivnim časom.

Sama napravica ima vgrajen mehanizem za zagotavljanje kakovosti in je že prednastavljen, da trenutno najbolj popularnim igram doda najvišjo prioriteto. Seveda najvišje prioritete ni potrebno nujno dodati samo spletnim igram. Zelo uporabno bi bilo tudi za razno spletno telefonijo ali oddaljeni nadzor.

Podobno rešitev pa si lahko sestavite tudi sami s pomočjo starega, odvečnega računalnika.

16 komentarjev

Keyser Soze ::

Ah, dej ga srat no. Gaming Router? Sej ma že vsak tadrugi QoS.

Poldi112 ::

Imajo ga, samo kako zadovoljivo dela?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Nerdor ::

Itaq Keyser Soze
... for lifetime!

AtaStrumf ::

He, he, najraj imam linke, ki se dajo kot neka alternativa, pol pa naletim na take stavke:

If you do not like the idea of recompiling your kernel and or various userspace tools then stop now. This script might do everything you want but its going to be nigh to impossible to get running with this.

Ja res dobra alternativa. Ful folka si bo lahko pomagalo s tem >:D.

Poldi112 ::

Saj takoj naslednji stavek ti da link do navodil za kompajlat kernel.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

poweroff ::

REcompilanje kernela ni tako hudo, kot se sliši. Vsekakor: če se ti tega ne da delati, pač daš 120 USD. Kje je tukaj problem???
sudo poweroff

babylon9 ::

Mathhai eni mislejo da jim bo vse na pladnju prineseno, ja ves da .....:\

BBB ::

A ne obstaja kakšna porazdelejna aplikacija za zagotavljanje QoS na lokalni mreži - tj. brez centralne implementacije v HW/SW router/stikalo? Namreč nimam odvečne mašine. Sploh pa je samoumevno, da bi super duper tehnološki napredek, ki je vsestransko opevan, glede na tako veliko razširjenost domačih LAN/WLAN omrežij, kaj takega že zdavnaj moral prinesti. Najdite mi tak program, ki ga bom zakurblal na vseh mašinah in bo torej porazdeljeno zagotavljal QoS, kot ga bom določil za posamezen program ali vrsto programa - nastavitve skupne programju vseh mašin v mreži.

babylon9 ::

se vid da se nisi slisal za knoppix cluster :O

BBB ::

babylon, povej, kar veš o rešitvi mojih zahtev.

Kolikor sem izvedel, Knoppix omogoča porazdeljeno izvajanje programov (kakšnih procesno požrešnih) na več mašinah (torej v guči - cluster). Ni pa ne duha ne sluha o kakšnem porazdeljenem nadzoru nad QoS komunikacije proti internetu. A obstaja kakšen trik morda? Pa seveda imam Windowse. Če poznaš kakšno informativno stran, daj prosim link.

frenk ::

no na to že dolgo čakam...al ma mogoče linksys kakšen podoben wireless al pa wired router, ki ima delujoč QoS?...al pa asus:)

Ziga Dolhar ::

frenk: a wrt45g nima delujočega qosa?
https://dolhar.si/

Keyser Soze ::

Jah, pri meni deluje. Razen če ni njegov pokvarjen?:)

Drugače pa. Imam QoS na routerju a ga ne uporabljam. In navkljub temu, da občasno poleg laufa tudi torrent in je na isto linijo priklopljena tudi sestra ni zaznati kakšnih blaznih povišanj pinga pri igranju online iger. Se giblje kar konstantno tam okoli 60-70.

frenk ::

hehe zdej ste me pa dobil...na ruterje se bl mal spoznam...če pa dela BP grem pa počas kr enga nabavt:))...sam še mal posurfam

janezl ::

Pri nas uporabljamo Coyotelinux, boota se z diskete, wondershaper opravlja Qos. Png v povprečju 20ms. Na dan gre ven in not 2x4Gb.

Jani
73 de Jani

minmax ::

bbb: no problem, ... za primary mašino imaš Linux na katerem skonfiguriraš QoS.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako najbolje do gigabit (w)lana?

Oddelek: Omrežja in internet
52517 (2199) Spc
»

router in dostop do večih zadev

Oddelek: Omrežja in internet
121501 (1284) multiscan
»

Router na katerem deluje torrent in emule

Oddelek: Omrežja in internet
82404 (2273) Spock83
»

Nov router

Oddelek: Omrežja in internet
221833 (1194) jurre
»

router nakup

Oddelek: Omrežja in internet
111300 (1076) OldSkul

Več podobnih tem