»

Prihajajo novi spamerji

ComputerWorld - Štiri tedne je minilo, odkar so odklopili hrbtenico spama, podjetje McColo z interneta. Zlikovci so se ves poskušali reorganizirati ter vzpostaviti in zagnati nove strežnike za nadzor botnetov; kaže, da jim počasi uspeva. Ravni so se dvignile že na slabi dve tretjini predapokaliptičnih, tako da so včeraj poslali že 96,8 milijarde nezaželenih sporočil, v časih McCola pa je ta številka dosegala 150 milijard, takoj po odklopu pa 64 milijard. Ponoven razmah je plod drugih botnetov, ki jih McColova smrt ni prizadela.

Strokovnjaki pravijo, da so govorice o vrnitvi Srizbija in Rustocka med žive večinoma iz trte izvite, dodajajo pa, da ne gre za monolitne strukture. Nadzoruje jih več ljudi, ki so dele omrežja uspeli obnoviti in reaktivirati. Kljub temu se zdi, da sta nekdaj prvi in tretji največji botnet postala manj pomembna igralca na globalnem trgu. So ju pa nadomestili drugi, npr. stari znanci Mega-D, Cutwail in Kraken, in včasih marginalna, sedaj pa kar porejena Xarvester in Gahg....

23 komentarjev

Študent je car v Ljubljani

ŠJC 2008 v Ljubljani

vir: Kodirnica
Kodirnica - Danes, 10. decembra, od 17:00 do 21:00 se bo na Fakulteti za računalništvo in informatiko, v predavalnici p1, na Tržaški cesti 25 v Ljubljani odvijal Študent je car.

Agenda ostaja:
17:00 – 17:15 Otvoritev in uvodni nagovor
17:15 – 18:00 Razsvetlite svoje spletne aplikacije s Silverlight 2! (Andreja Žitnik, Microsoft)
18:00 – 18:45 Novosti v Visual Studio 2010 in ogrodju .Net 4.0 (Bojan Vrhovnik, Microsoft in Aleš Rosina, Microsoft Student Partner)
18:45 – 19:00 Odmor
19:00 – 19:45 Live services in uporaba v vaših aplikacijah (Rok Bermež, Kompas Xnet)
19:45 – 20:30 Kaj bodo prinesli Windows 7? (Oliver Zofič, Micosoft)
20:30 – 21:00 Zaključek in žrebanje...

13 komentarjev

Sony bo začel varčevati

Sony - Tudi Sony se pridružuje vsesplošnemu krčenju in rezanju stroškov ter ljudi. Tako so danes objavili, da bodo odslovili 8000 duš ali pet odstotkov zaposlenih, zaprli nekaj tovarn in omejili investicije za tretjino, v kar jih je prisilila ekonomska kriza. Vrata bo do leta 2010 zaprlo pet ali šest izmed 57 tovarn, od tega ena v Franciji in nekaj na Japonskem. Poleg tega bodo odložili načrtovane širitve, tako npr. se ne bodo širili v tovarni LCD-televizij v Nitri na Slovaškem, nekaj svoje proizvodnje pa bodo predali zunanjim izvajalcem (outsourcing). Do aprila 2010 nameravajo prihraniti 1,1 milijarde dolarjev. Uradna izjava za javnost je na voljo na njihovih spletnih straneh.

5 komentarjev

Novi upogljivi zasloni

X-Bit Labs - Hewlett Packard in Center za razvoj upogljivih zaslonov (FDC) na Arizona State University sta danes najavila prvi prototip upogljivih in cenovno dostopnih zaslonov, poroča X-Bit Labs. Gre za kot papir tanke računalniške zaslone, ki so skoraj v celoti zgrajeni iz plastike. Razvijalci trdijo, da gre za revolucionaren dosežek pri razvoju tovrstnih visokočljvostnih zaslonov za široke množice, hkrati pa porabijo do 90 % manj materialov kot klasični zasloni.

Nezlomljivi zasloni so narejeni na osnovi tehnike SAIL (self-aligned imprint litography), ki so jo razvili v HP-jevih...

20 komentarjev

Za pošiljanje spama izključitev z univerze

Slashdot - Da je definicija spama zelo raztegljiv pojem, priča sledeča zgodba. Študentki z Michigan State University grozi izključitev zaradi pošiljanja večjega števila sporočil fakultetnemu osebju. To samo po sebi ni nič nenavadnega, bolj zanimiva pa je opredelitev sporočila kot spam. Kara Spencer namreč ni pošiljala reklam za aspirin sumljivega izvora ali s tovornjake padle rolexe, temveč je osmim odstotkom osebja (391) poslala mnenje o spremembi delovnega koledarja, saj se skupina nekaterih fakultetnih uslužbencev in študentov ni strinjala z novostmi, ki so jih uvedli za prve letnike. To je odgovorne tako razjarilo, da so ji zagrozili z izključitvijo. Za pomoč je prosila FIRE, kjer so tak odziv univerze obsodili. Medtem pa Kara Spencer čaka odločitev in pravi, da bo šla tudi na sodišče, če bo treba.

24 komentarjev