»

Kiberpipina šola Linuxa

Cyberpipe - Kiberpipa strikes again! Druga sezona, še bolj nori kot prej!
Torej: Za vse, ki bi želeli od računalnika več, pa ne vedo, kako se tega lotiti, v decembru KiberPipa vnovič organizira šolo Linuxa, kjer bomo spoznali razlike med linuxom in komercialnimi operacijskimi sistemi, ter se v petih tednih naučili uporabljati njegove prednosti od začetkov do naprednejših funkcij...
Najpopolnejši zastonj tečaj Linuxa v naši vasi! Več pa zveste tule: Kiberpipina šola Linuxa.

3 komentarji

Ti Vi Pi Si

Tom's Hardware - Tako bi lahko poimenovali novo računalo, testirano na Tom's Hardware. Sestavili so namreč računalnik v malem ohišju podjetja Shuttle. Vgradili so Pentiuma 4 na 2.3 GHz ter pridodali Corsairov DDR333 pomnilnik. Za sliko je poskrbela ATIjeva AIW 8500, potrebne frekvence pa je v uho posredoval Creativov sistem 5300. Računalnik je grajen za gledanje filmov in ne za igranje grafično zahtevnih iger, vsaj tako trdijo Tomovci. Klik!

3 komentarji

Prenovljena AltaVista

Altavista - Bili so že časi, ko je bil spletni iskalnik AltaVista najbolj popularen in predvsem najbolj uporaben tovrstni splošni iskalnik na svetovnem spletu in so časi, ko ima relativno nov iskalnik Google svetovni monopol nad funkcionalnostjo, kvaliteto ter nenazadnje tudi kvantiteto iskanja.

Ostali iskalniki so bili primorani storiti nekaj, da bi sploh obstali na trgu. In AltaVista je danes naredila velik korak za svoj obstoj, ki je prej visel bolj na nitki, kot pa trdno na tleh. Kaj se je spremenilo, vprašate?

Rezultati iskanja so vidno bolj natančni. Povezave se osvežujejo pogosteje, robot jih zajame veliko več kot prej, zato je posledično najdena tudi večja količina informacij o zahtevanem iskalnem nizu. In - kar je najbolj razveseljivo - AltaVista ni več "BannerVista", kar pomeni, da ne boste več uvideli nadležnih oglasov, ki so se prej odpirali odločno premnogokrat.

Klik za novo AltaVisto!

7 komentarjev

Test AthlonaXP

AMD World - Ah, spet je nedeljski večer, na internetu zatišje, skratka novic ni. In prisiljeni boste prebirati teste in še enkrat test nove opreme. [:P]

Na AMD World so si v petek ogledali najmočnejši dostopen AMDjev namizni procesor, ki nosi oznako AthlonXP 2700+. Sparili so ga skupaj z Gigabytovo 7VAXP ploščo ter ga primerjali z Intelovim Penitumom4 pri 2.53GHz. Rezultati? Izenačeni, tako da bo glavno vlogo pri večini uporabnikov igrala cena, ki pa je na strani ... Klik!

1 komentar

Leadtek WinFast K7NCR18D-Pro

Bjorn3D - Med zdolgočasenim nedeljskim brskanjem po internetu sem odkril še en računalniški test. Na Bjorn3D so včeraj dobili v svoje roke Leadtekovo osnovno ploščo na nForce2 naboru, kar so dokumentirali s testom, ki se je pojavil na njihovi strani. Ploščo, ki jo je Leadtek poimenoval WinFast K7NCR18D-Pro, so preizkusili z različno hitrimi procesorji ter pomnilniškimi moduli, za referenco pa so uporabili vsem dobro poznano Epox 8K7A+. Klik!

4 komentarji

Pozitivni vplivi iger

News.com.au - Iger se po pravilu drži negativni prizvok, od tega, da so krive, da mladina uporablja strelno orožje, do tega, da zgolj uničujejo domišljijo. Tega, da je recimo manj nevarno divjanje po cesti, kjer imaš opcijo Load, kot pa da realnih cestah, teh ljudi ne zanima.

V dokaz vsem prej omenjenim sem danes našel novico o vplivu iger na razmišljanje otrok. Tako so v raziskavi preučevali skupino 13. in 14. letnikov, ki so jim zastavili določene probleme v obliki iger, kot primer navajajo Final Fantasy 9. Tako naj bi otroci preko iger razvijali svoje kognitivne sposobnost, se učili skupinskega dela in kompleksnega reševanja problemov. Ločeno so opazovali skupino, ki ni imela učnih problemov in tisto, ki jih je imela, ter opazili, da med njima ni bilo večjih razlik. Ni slabo, kajne.

Glede na denar, ki ga država daje za osnovne šole, lahko potem pričakujemo, da bodo otroci po novem igrali igre?

6 komentarjev

Rezanje cen

The inquirer - Sicer ste danes že dobili približen pogled na cene AMD-jevih procesorjev, ki vam ga je posredoval McHusch, sam pa sem naletel na celotno prodajno shemo prihajajočega tedna.

Tako sem na Inquirerju našel Intelove in AMD-jeve načrte za prihodnjo prodajo. Kot kažejo številke, se AMD-ju mudi iz trga odstraniti predvsem Celerone in jih zamenjati s svojimi Athloni XP, Intel pa nadaljuje s politiko pridobivanja zahtevnejših uporabnikov z nižanjem cen Pentuimom 4.

Prav tako v novici ugotavljajo, da so načrtovane cene začetek priprave trga na izdajo naslednikov Athlonov, in sicer procesorjev s kodnim imenom Clawhammer. Če se pri AMD-ju ne bodo zamerili kupcem s t.i paperlaunchi, znajo slednji uspeti. Zakaj, verjetno ni potrebno poudarjati.

Če vas zanima, koliko k ceni dodajo na poti med proizvajalci in vami trgovci, pa si poglejte tukaj.

6 komentarjev