»

Amazon vrnil del kupnine zaradi Sonyjevega PlayStationa 3

Slashdot - Zadnja posodobitev starih Sonyjevih konzol PlayStation 3 je odstranila možnost poganjanja alternativnega operacijskega sistema, kar je onemogočilo poganjanje Linuxa na tej konzoli. Ker je bila ta možnost intenzivno reklamirana pred izidom konzole, so bili uporabniki besni. Hekerji so celo obljubili, da bodo kmalu izdali popravek, ki bo funkcionalnost vrnil. Moderator iapetus na forumu NeoGAF, ki je bil konzolo kupil prek Amazona, pa je od prodajalca zahteval vrnitev kupnine in njen sorazmerni delež dobil vrnjen.

Ker izdelek sedaj ne omogoča vseh ob nakupu oglaševanih možnosti, se je nezadovoljni kupec obrnil na Amazon. Skliceval se je na evropsko direktivo 1999/44/EC, zaradi katere so članice EU dopolnile svojo zakonodajo tako, da med drugim terja:
  • da so izdelki v skladu s prodajalčevim opisom in
  • da so ustrezni za namen, ki ga potrošnik zahteva in ki je bil predstavljen prodajalcu.
Sony je ob izidu prodajalcem in tudi končnim kupcem jasno obljubil možnost delovanja tretjega...

49 komentarjev

Google razvršča strani tudi po hitrosti

Google - Točna formula Googlovega rangirnega algoritma za prikazovanje zadetkov pri iskanju je velika skrivnost, a v grobih obrisih je znano, kaj vsebuje. Te dni je dobila novo sestavino, ki se imenuje hitrost strani.

Amit Singhal in Matt Cutts sta na Googlovem blogu pojasnila, zakaj je hitrost pomembna. Spremenjeni algoritem je v uporabi že nekaj tednov, a so ga uradno predstavili šele včeraj. Odslej se pri rangiranju strani hitrejše strani uvrščajo više, čeprav je ponder za hitrost med dvesto različnimi dejavniki majhen. Google še vedno daje prednost relevantnosti, tako da naj bi novo sortiranje vplivalo na manj kot odstotek strani, pojasnjujeta. Kljub temu pa pošiljajo jasno sporočilo skrbnikom spletnih strani - hitrost je važna!

12 komentarjev

QuadSLI na GeForce GTX 480

Štiri grafične kartice, združene z namenskim SLI mostičkom

vir: Expreview.com
Expreview.com - Daljnega drugega septembra lani smo poročali, da so pri EVGA pripravili posebno izdajo svoje matične plošče z veznim čipovjem X58, Classified X58, na kateri se nahaja 7 PCIe x16 rež, od katerih je 4 mogoče uporabiti za poseben način QuadSLI-ja. Za delovanje so bile sicer potrebne še 4 posebne grafične kartice, prav tako EVGA-jeve GeForce GTX 285 iz serije Classified. To je bil, poleg dveh Asusovih Marsov, najhitrejši sistem do predstavitve ATI-jevih Radeonov iz serije 5000, saj ima GeForce GTX 295 nekoliko počasnejši jedri v primerjavi z GTX 285.

QuadSLI s štirimi karticami se vrača, tokrat z najhitrejšo enojedrno grafično kartico GeForce GTX 480. Uporabljena je enaka matična plošča kot...

11 komentarjev

Alan Wake bo zgoden

bit-tech.net - Igro Alan Wake zlahka lahko povežemo z zamudami in odpovedmi, saj so jo sprva najavili že leta 2005 na E3 in predstavili na jesenskem IDF-u leta 2006 kot eno izmed prvih iger, ki dodobra zapreže štirijedrni procesor. Takrat je bilo mišljeno, da bo igra ekskluziva za Windows Vista in DirectX 10 ter da bo vključevala mnogo grafičnih dobrot iz takrat sveže grafične knjižnice. Ta načrt se je izjalovil, saj so sprva lani poleti najavili različico za Xbox 360, februarja pa povedali, da različice za osebne računalnike ne bo. Razlagi za ukinitev sta dve, po besedah razvijalskega studia Remedy so sami premajhni, da bi lahko razvijali dve različici, po besedah Microsofta pa osebni računalniki niso primerna platforma za igro, kot je Alan Wake. Sprva se je Xbox 360...

29 komentarjev