»

Tudi Slovenci znamo...

Slo-Tech - ...delati igre, takšne in drugačne. Ni jih nastalo veliko takšnih, ki bi bile naše gore list, zato smo lahko še toliko bolj veseli, če katera sploh uzre luč sveta. Kakršna koli že. Tale tukaj spada v zvrst arkadnih iger, registracija pa znaša 18 zelencev. So jo pa za Slovence precej znižali, kar je pohvalno. Sicer na točno 1.111 slovenskih sitov. Komur je torej ta zvrst všeč, brž podpret slovensko igračarsko sceno! :D Preizkusni vunpoteg, porečete? Klik!

3 komentarji

Odvisnost od igranja iger preko interneta - diplomsko delo - zaključki

Slo-Tech - Sicer ne vem, če to spada ravno pod novico, ampak ker ste mi predvsem fantje in dekleta iz Slo-techa zelo zelo pomagali bom tole objavil tudi tukaj.

Zaključil sem z diplomsko nalogo z naslovom Odvisnost od igranja iger preko interneta in na spodnjem naslovu si lahko celotno nalogo preberete in seveda poveste svoje mnenje. Prišel sem do zanimivih rezultatov in upam, da bodo zanimivi tudi za vas. Še naslov: Odvisnost od igranja iger preko interneta

3 komentarji

Uorokavljenje žic

Slo-Tech - Ko sem bral test "rokavčnika za žice" na Overclocker Cafe sem prišel do zanimive ideje.
Saj veste, da imajo skoraj vsi ventilatorji za osrednje in grafične procesorje tri žičke, ki zelo nemarno stojijo vsaka po svoje in se nam po možnosti zapletajo tja, kjer so najmanj potrebne.
Zakaj ne bi kupili tistih termalno skrčljivih tunelčkov (ponavadi črne barve), ki jih uporabljamo za izoliranje žic in ne bi s tem skupaj povezali neubogljivih žic. Saj je čisto preprosto. Samo namestite tiste "tunelčke" na žice in z vžigalnikom malce pogrejte, pa se bo nova črna preoblekica čudovito prilegala žicam. S tem boste zmanjšali turbulenco zraka in razmetanost ohišja. Da vam bo bolje jasno kaj mislim, si oglejte tole.

9 komentarjev

Slo-tech ekipa na Teleinfosu

Slo-Tech - Ker imajo naši kolegi na štantu Laboratorija za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko tako prisrčno kamero, se je ekipa Slo-Techa malce posnela. Na posnetku boste lahko videli naš razstavni prostor ter nas, slo-techerske manekene. Oglejte si .wmv posnetke in se nasmejte!
Tale je v malce boljši kvaliteti (4,4MB) medtem, ko je tale malce slabši (2,1MB). Oglejte si, da nas vidite v polnem elementu in postavi.

15 komentarjev

Več pomnilnika - slabši rezultati

Overclockers.com - Saj verjetno že veste kaj o tem. To, da preveč pomnilnika ni dobro za hitrost sistema, smo poročali že mnogo časa nazaj, pa tudi vi, naši uporabniki to verjetno že veste.
Na Overclockers.com so napravili neke vrste "akcijo". Naprošajo nas, da s SiSoft Sandro stestiramo naša računala s 512 MB ali več pomnilnika ter jim pošljemo rezultate. Za primerjavo pa potem vzemimo iz računala nekaj pomnilnika ter poženimo teste še enkrat. Vse rezultate zapakirajmo in pošljimo na elektronsko pošto. Več informacij tukaj.
Jaz sem jim že poslal, ker me res zanimajo rezultati.

8 komentarjev

Na potezi so: administratorji

Vnunet - Strokovnjaki (ne, ne oni, o katerih sem pisal novici niže) univerze v Massachusetts-u so iznašli tehniko, po kateri bi se dalo večino DoS napadov izslediti do samega izvora.

Metoda deluje na podlagi dodanega bita vsakemu poslanemu sporočilu ob pošiljanju ter overitvi slednjega pri prejetju. Če bi nekdo tako razposlal neznansko število paketkov na en sam naslov, bi se s primerjanjem teh bitkov načeloma lahko preko vseh vmesnih preusmerjevalnikov izsledilo hudobnega mozoljavčka na oni strani. Klik!

4 komentarji

Seks ni več zanimiv

Vnunet - Če bi se pustili voditi statistiki, potem bi lahko razglasili vsesplošen problem naravnega prirastka. Spletnoiskalni trendi že dalj časa kažejo na padanje ključne besede "sex": leta 97 jo je vpisal vsak šesti obiskovalec, 2001 pa le vsak dvanajsti obiskovalec spletnega portala Excite -- pa še te poizvedbe so bile (naj bi bile) bolj "izobraževalne" narave. Klik!

4 komentarji

Kvazi-strokovnjaki

Australian IT - No, teh nam s Sloveniji itak ne primanjkuje, kar večina dobro ve, so se pa (zopet) pojavila podjetja, ki ponujajo lažne Microsoftove MCSE certifikate.

Dokaj prestižno titulo je uradno moč pridobiti le s tem, ko kandidat naredi 6 testov (obstaja več nivojev naziva, s tem pa varira tudi število potrebnih izpitov), "univerze" pa jih ponujajo po celih $5.000 -- brez testov -- jih namreč ponaredijo. Klik!

0 komentarjev