» »

Audible bo zvočne knjige snemal z reprodukcijo glasov zvočnih igralcev

Audible bo zvočne knjige snemal z reprodukcijo glasov zvočnih igralcev

Slo-Tech - Ponudnik zvočnih knjig Audible bo začel uporabljati umetno inteligenco za pripravo zvočnih zapisov, za kar bodo uporabljali glasove dejanskih zvočnih igralcev. V ta namen so že kontaktirali nekaj znanih zvočnih igralcev v ZDA, ki bodo posodili svoje glasove za urjenje umetne inteligence. Tako bo možno precej hitreje in ceneje izdelovati zvočne knjige. Projekt se začenja ta teden.

Amazon, ki ima v lasti Audible, je lani začel avtorjem, ki knjige izdajajo v samozaložbi, ponujati nekaj podobnega. Njihove knjige lahko prebere virtualni glas, podoben kot slovenski eBralec, ki deluje zelo dobro, a se še vedno čuti kovinski prizvok. Storitev so pisci zelo dobro sprejeli in do danes je takšnih knjig že več kot 40.000. Vendar pa velika večina knjig v samozaložbi zvočne knjige nima - takšnih je kar 96 odstotkov.

Doslej je Audible uporabljal le popolnoma sintetične glasove, medtem ko za reprodukcijo človeških glasov ni imel avtorskih pravic. Z novim projektom bodo pridobili tudi te. Sinteza glasu z umetno inteligenco bo zastonj, prav tako tudi njen trening. Lastniki glasov, torej dejanski zvočni igralci, pa bodo za vsako knjigo, ki jo bodo z njihovim glasom ozvočili, dobili delež tantiem. Prav tako bodo lahko igralci še vedno popravili posnetke, ki bodo nastali z umetno inteligenco.

7 komentarjev

zajtam123 ::

Katastrofa. Upam da se zavedajo da so uničili svoj poklic.

fikus_ ::

Prvi bodo nekaj zaslužili, pozneje pa ...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Master_Yoda ::

Heh, za par dolarjev bojo celo svojo branzo na kant spravili.
Dovie'andi se tovya sagain.

FireSnake ::

Raja bo pa še bolj neumna.
Gremo v popolnoma napačno smer.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

DamijanD ::

Master_Yoda je izjavil:

Heh, za par dolarjev bojo celo svojo branzo na kant spravili.

Verjetno bi se tudi brez njihovega sodelovanja to prej ali slej zgodilo, tako pa bodo dobili vsaj nekaj $... Ampak je pa res, da bodo pomagali jamo sebi skopat

-Nevsky- ::

Tudi, če se zvočni igralci ne strinjajo, to razvoja ne bo ustavilo. Tu se ne gre za dovoljenje za razvoj sinteze govora, ampak za dovoljenje, da sintetizator uporabi njihov glas. Sinteza govora je prišla že zelo daleč. Zaradi težav z vidom po srčnem zastoju sem dolgoletni uporabnik Ebralca. Predhodnji govorni model je bil res malo kovinski, a novi modeli, ki so trenutno v uporabi govorijo povsem naravno. Za tiste, ki bi radi preizkusili sintezo govora: naložite si brezplačen plugin "Read Aloud", na voljo za Fire fox in Chrome. Bere v praktično vseh jezikih...

tikitoki ::

Ludisti ne razumejo, da ni problem v tem, da se delo odpravi, kjer je možno. Temveč bo tem, da se poskrbi za ljudi, ki jih tehnologija nadomesti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Audible bo zvočne knjige snemal z reprodukcijo glasov zvočnih igralcev

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
71262 (576) tikitoki
»

Amazon omejil število knjig za avtorje v samozaložbi

Oddelek: Novice / Ostale najave
153721 (2360) Ales
»

Nadaljevanka Jezero (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Sedem umetnosti
32453261 (24911) gruntfürmich
»

WaveNet: strojno učenje za sintezo govora

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
226134 (4034) Jst

Več podobnih tem