» »

AMD bo kupil ZT Systems

AMD bo kupil ZT Systems

Slo-Tech - AMD bo prevzel podjetje ZT Systems, ki se ukvarja z izdelavo strežnikov, za kar bo odštel 4,9 milijarde dolarjev. Tri četrtine kupnine bodo poravnali v denarju, četrtino pa v lastnih delnicah. Delničarji AMD-ja so bili nad napovedjo navdušeni, saj je delnica AMD danes pridobila 4,2 odstotka (res pa je bil na borzah pozitiven dan). S prevzemom želi AMD resneje konkurirati Nvidii, ki postaja vodilni igralec na trgu.

Podjetje ZT System iz New Jerseya, ki bo postalo del AMD-jevega oddelka Data Center Solutions Business, bo sicer razkosano. AMD bo obdržal oddelka za načrtovanje poslovnih sistemov in za stike s strankami, prodali pa bodo proizvodni del, saj ne želijo konkurirati Dellu, HP-ju in podobnim. Glavne stranke ZT-ja so lastniki in upravljavci podatkovnih centrov, ki se v zadnjem času posvečajo umetni inteligenci. AMD-jeva izvršna direktorica Lisa Su je v nagovoru delničarjem dejala, da bodo s prevzemom ZT dobili močnejšo prisotnost na tem področju in da bodo strankam omogočili hitrejšo postavitev AMD-jeve infrastrukture za umetno inteligenco.

Nvidia resda vodi, a AMD je drugi največji proizvajalec grafičnih čipov, ki so ključni za uporabo umetne inteligence in njen razvoj. V zadnjem letu je za investicije na tem področju porabil več kot milijardo dolarjev. AMD-je tržni delež med strežniki, ki imajo grafične čipe, je 22-odstotni in raste. ZT je v tem pogledu lahko strateški partner, hkrati pa tudi tiho priznanje, da AMD nekoliko zaostaja na področju umetne inteligence.

2 komentarja

filip007 ::

Lepo, da se širijo.
Trevor Philips Industries

Ghost7 ::

Jp, lepo, skrbi me za Intel, ker bi trije igralci še bolj segreli trg in bi bila solidna konkurenca.
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pred Intelom so hudi časi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
727434 (670) DamijanD
»

Microsoft z rekordnim dobičkom ni izpolnil pričakovanj

Oddelek: Novice / Rezultati
274082 (2894) gruntfürmich
»

Nvidia na zgodovinskih rekordih

Oddelek: Novice / Rezultati
73339 (2557) Gregor P
»

Microsoft in AMD bosta združila moči pri umetni inteligenci

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
193853 (2144) BT52
»

Po dolgih letih AMD z izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
355278 (2861) Poldi112

Več podobnih tem