» »

Srebro in bron na matematični olimpijadi

Srebro in bron na matematični olimpijadi

Slo-Tech - Danes se je v Bathu v Veliki Britaniji končala 65. mednarodna matematična olimpijada, na kateri je nastopila tudi šestčlanska slovenska ekipa. Slovenijo so zastopali Nace Hranjec (Gimnazija Ravne na Koroškem), ki je osvojil srebrno medaljo, bronasti Luka Urbanc (Gimnazija Bežigrad), Žiga Oštir (Gimnazija Bežigrad) in Nives Gošnjak (Gimnazija Velenje) in Patricia Király (Gimnazija Bežigrad) s pohvalami ter Matic Pogorelec (II. gimnazija Maribor). Prvo mesto je osvojil Haojia Shi iz Kitajske, ki je edini osvojil vse možne točke, s čimer je ponovil lanski dosežek. Drugo mesto je osvojil Ivan Chasovskikh iz Rusije, tretji je bil Alexander Wan iz ZDA, četrti pa László Bence Simon iz Madžarske.

Tekmovanje je potekalo od 11. do 22. julija. Na tekmovanju sta bila dva tekmovalna dneva, ko so tekmovalci vsakokrat reševali tri naloge, za kar so imeli na voljo štiri ure in pol. Naloge, ki so prevedene v vse jezike držav udeleženk, lahko snamete z interneta. V Bathu jih je reševalo več kot šeststo tekmovalcev iz 108 držav, saj jih lahko vsaka prijavi šest. Tudi nalog je šest, za vsako popolno rešitev pa je na voljo sedem točk - skupno 42. Letos je popoln rezultat dosegel le en tekmovalec, torej je bila olimpijada težja kot v minulih letih. Pohvalo dobi tekmovalec, ki sicer ni osvojil medalje, a je vsaj eno nalogo rešil popolnoma pravilno.

Slovensko ekipo vsako leto izbere DMFA na podlagi celoletnih priprav, usposabljanja in izbirnih preizkusov. Prihodnje leto bo tekmovanje v Avstraliji v Sun Coastu.


3 komentarji

FireSnake ::

Bravo mladina!
Samo tako naprej!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

lucca brassi ::

čestitke
moments before detonation

Srecko696 ::

Bravo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zgodovinski uspeh tudi na matematični olimpijadi

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
85244 (3468) Rokec
»

Slovenija na matematični olimpijadi rekordno

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
56139 (5512) imagodei
»

Srebro in bron na biološki olimpijadi

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
55081 (3729) TanjaKop
»

Matematiki na olimpijadi osvojili en bron

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
137877 (6242) St753
»

Na mednarodni matematični olimpijadi dvakrat bron za Slovenijo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
167525 (6531) GoodSatanist

Več podobnih tem