» »

V Vietnamu poškodovani trije podmorski kabli

V Vietnamu poškodovani trije podmorski kabli

Slo-Tech - Vietnam ima te dni težave z mednarodno povezljivostjo, saj so poškodovani trije od petih podmorskih kablov, ki državo povezujejo z ZDA, Evropo in Azijo. Vietnamska tiskovna agencija poroča, da to predstavlja resne težave pri zagotavljanju povezave do mednarodnega interneta. Skupna kapaciteta vseh petih kablov je v normalnih razmerah 62 Tb/s. Ni še jasno, ali so poškodovani kabli popolnoma neoperativni ali zgolj delno.

V Vietnamu imajo težave z internetno povezljivostjo večkrat. Letos je to že drugi delni izpad, lani pa je krajši čas odpovedalo vseh pet kablov. To pot so prizadeti kabli IA, ki je odpovedal v soboto, ter Asia Pacific Gateway (APG) in Asia-Africa-Europe-1 (AAE-1), ki sta že dlje časa poškodovana. Normalno pa delujeta AAG in SMW-3. Prav tako je aktivna še lokalna povezava (TVH) do Tajske in Hongkonga.

Vietnam seveda ni otok, zato tudi ob izpadu vseh petih kablov (oziroma šestih) preostanejo kopenske povezave, ki pa v normalnih razmerah nosijo manjši del prometa in niso sposobne prevzeti celotnega prometa.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri kabel kupiti?

Oddelek: Omrežja in internet
19986 (550) starfotr
»

Podaljševanje utp kabla

Oddelek: Omrežja in internet
326563 (5417) solatko
»

Preveč wi-fi omrežij v bloku

Oddelek: Omrežja in internet
132778 (2053) St235
»

dolžina usb kabla

Oddelek: Pomoč in nasveti
82190 (2022) KuhaR
»

DVD komponenta in RGB vhod na TV-ju

Oddelek: Zvok in slika
51253 (1170) gumby

Več podobnih tem