» »

Tudi Stack Overflow pripravlja plačljivi dostop za trening umetne inteligence

Tudi Stack Overflow pripravlja plačljivi dostop za trening umetne inteligence

Slo-Tech - Praksa zbiranja vseh možnih podatkov z interneta za trening umetne inteligence, ki je bila sprva neregulirana in s tem trn v peti lastnikom avtorskih pravic ali ponudnikom storitev, se počasi standardizira. Redditovemu zgledu sledi tudi Stack Overflow, ki uvaja poseben API za dostop do vsebin, ki je namenjen treningu umetne inteligence. Ključni poudarek je seveda plačljivost.

Veliki jezikovni modeli znajo tudi solidno programirati, kar so se naučili na vzorcih kode in na odgovorih, ki jih (ljudje) najdejo na spletni strani Stack Overflow. Med prvimi, ki so že potrdili uporabo novega API, je Google. Za projekt Gemini so podatke pridobili in jih še pridobivajo tudi s Stack Overflowa. Po eni strani se Gemini tako uči pisanja kode in odgovarjanja na vprašanja, ki so povezana s programiranjem, po drugi strani pa bodo lahko uporabniki postavljali vprašanja neposredno v Google Cloud Console. Stack Overflow bo od ponudnikov umetne inteligence terjal, da imajo odgovori tudi referenco na Stack Overflow.

Ob tem spomnimo na lansko stavko na Stack Overflowu, ki jo je sprožila po mnenju moderatorjev neustrezna politika obravnave vsebin, katerih avtor je bila umetna inteligenca. Stack Overflow je sedaj zavzel politiko, da se lahko vprašanja in odgovori na strani objavijo šele po človeškem pregledu, četudi je avtor umetna inteligenca. Medtem ko je stavka počasi izzvenela, so jeseni tudi odpuščali, ko je podjetje iskalo pot nazaj k dobičkonosnosti.

5 komentarjev

debelinolife ::

Se je začelo. Počasi bo cel splet plačljiv, ker nikoli ne veš če gre za trening ali samo prebiraš članke kot človek. Denar je zadišal.

apcm ::

Aha, torej samo v celofan so zavili dejstvo, da si sedaj lastijo in lahko prodajajo vsebino, ki jo za dobrobit javnosti brez plačila napišejo prostovoljci. Doslej je bila vsa vsebina na Stackoverflowu pod dovoljenjem CC BY SA 4.0 (nekaj takega). Ne podpiram manevra.

debelinolife ::

Čedalje več ljudi hoče maksimalni profit in noče več niti prdniti zastonj.

OutOfTheBox ::

in noče več niti prdniti zastonj.


Ironično imaš prav.

debelinolife ::

Iz prdca s pravim pristopom lahko narediš milijonski posel. Kot pravim, adijo pamet, svet gre k hudiču. Če Putin odvrže, bo samo za nekaj let pohitril neizogibni scenarij.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stack Overflow odpustil četrtino zaposlenih

Oddelek: Novice / Ostale najave
123858 (1752) FireSnake
»

Moderatorji na strani Stack Overflow stavkajo zaradi umetne inteligence

Oddelek: Novice / Ostale najave
244480 (1167) TESKAn
»

Heap vs Stack [C]

Oddelek: Programiranje
362782 (1768) Vesoljc

Več podobnih tem