» »

Rockstarjeva taktika: Če jih ne premagaš, jih kupi

Rockstarjeva taktika: Če jih ne premagaš, jih kupi

Slo-Tech - Založnik Rockstar Games je sporočil, da so člani skupine Cfx.re odslej del Rockstar Games. Skupino poznamo predvsem po modifikacijah in dopolnitvah iger Grand Theft Auto V (FiveM) in Red Dead Redemption 2, s čimer so svoj čas Rockstar precej jezili.

Spomnimo, da je Rockstar Games leta 2015 članom skupine blokiral račune na Rockstar Social Club in jih obtožil podpiranja piratiziranja iger. Na dom so jim poslali celo detektive. A modifikacije, ki jih je izdelal Cfe.re, niso bile piratske verzije iger ali cracki, temveč dodatki, ki so igre predrugačili. Drži pa, da so delovali tako z originalnimi kakor s skrekanimi verzijami iger, kar je Rockstar najbolj motilo. Slednji je izpostavljal njihovo vprašljivo legalnost, a na koncu je na platformi Cfx.re igralo več kot 250.000 uporabnikov.

Rockstar je očitno ugotovil, da je najbolje, da skupino preprosto - kupi. V izjavi za javnost so spravljivo zapisali, da so v minulih letih spremljali delovanje kreativne skupnosti, ki je našla nove načine za razširitev iger Grand Theft Auto V in Red Dead Redemption 2. Zato so sedaj spremenili politiko in uradno vključili takšne modifikacije.

2 komentarja

Igor25 ::

No končno so prišli k pameti. BETHESDA dela na tak način že 10 let. SKYRIM se še vedno igra na polne po celem svetu ravno zaradi MODS.

Ganon ::

Meni tudi ni jasno, zakaj bi preganjal ljudi, ki so zaslužni za kvalitetne vsebine. Raje jih povabi k sebi in izkoristi potencial.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grand Theft Auto VI (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Igre
47188420 (1824) Gagatronix
»

Red Dead Redemption (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
9820753 (2147) meho7
»

Najboljše igre tega desetletja ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
6211846 (9892) jype

Grand Theft Auto 6

Oddelek: Igre
61906 (1595) ahac

Več podobnih tem