» »

Google združuje oddelka DeepMind in Brain

Google združuje oddelka DeepMind in Brain

vir: Google
Google - Iz Googla so sporočili, da se po dolgih letih tekmovanja njihova najbolj razvpita oddelka za razvoj strojnega učenja, DeepMind in Google Brain, združujeta v enoten laboratorij.

Razburjenje, ki ga je uspeh konkurenčnega pogovornega bota ChatGPT povzročil v Googlu, botruje novim skrajnim posegom v podjetju. Po lansiranju lastnega bota Barda, za katerega anonimni viri v podjetju pravijo, da je bilo prehitro in da je algoritem "neuporaben lažnivec", prihajajo spremembe tudi v organizaciji razvoja rešitev. Googlovi najvidnejši izpostavi za raziskovanje strojnega učenja, DeepMind in Brain, se združujeta v entiteto Google DeepMind. Novi vodja bo Demis Hassabis, doslej šef DeepMinda, medtem ko bo vodilni človek Braina, Jeff Dean, po novem prvi znanstvenik, pri čemer v CNBC, kjer so se dokopali do notranje dokumentacije, za slednjega pravijo, da bo odgovarjal neposredno Sundarju Pichaiju.

DeepMind je javnosti gotovo bolj poznan oddelek, saj je poskrbel za mnoge od najbolj proslavljenih prebojev v strojnem učenju v zadnjem desetletju, kot je premagovanje nasprotnikov v igrah z izpeljankami algoritma AlphaGo, računanje zvijanja proteinov s programjem AlphaFold in še mnoge druge reči. A tudi uspehi Google Braina so daljnosežni, saj so razvili nekatere ključne tehnologije, ki danes gradijo algoritme, kot so transformerji, le da so se bolj držali akademskih sfer. Status obeh laboratorijev je bil različen; medtem ko je bil Brain tesno vpet v Google, pa je bil DeepMind podružnica pod okriljem Alphabeta in si je že - neuspešno - prizadeval za še več avtonomije. Medij The Information trdi, da je bila tekma med obema oddelkoma doslej že precej žolčna in da gre za "prisilno poroko", s katero želijo v Googlu pospešiti razvoj izdelkov in na vsak način ujeti navezo OpenAI-Microsoft.

1 komentar

eversurface ::

.... Tako je to

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alphabet ustanovil podjetje za raziskave zdravil

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
53557 (2727) Prospekt
»

AI AlphaStar dosegel stopnjo velemojstra

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
64578 (3259) TheBlueOne
»

Še ena zmaga za umetno inteligenco: branje z ustnic (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6316117 (12345) crniangeo
»

Googlova umetna inteligenca na lov za očesnimi bolezni

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
67225 (6033) Jst
»

Google DeepMind zmagal človeka v najkompleksnejši igri

Oddelek: Znanost in tehnologija
52126 (1869) vostok_1

Več podobnih tem