» »

Google oglobljen v Južni Koreji

Google oglobljen v Južni Koreji

Slo-Tech - Južnokorejski varuh konkurence je Alphabetu naložil 42 milijard vonov (29,2 milijona evrov) visoko globo, ker je oviral izdajanje mobilnih iger na konkurenčnih platformah. KFTC (Korea Fair Trade Commission) je ugotovil, da je Google izkoriščal prevladujoč tržni položaj in nepošteno oviral lokalno spletno tržnico One Store.

Gre za dogodke med junijem 2016 in aprilom 2018. Google je v Južni Koreji tedaj zahteval, da založniki mobilne igre izdajajo na ekskluzivno na Google Playu, ne pa na primer na One Storu. Tako večje korejske založnike, denimo NCSoft Corp. in Netmarble Corp., kot tudi manjše in tuje, denimo kitajske, je pozval k ekskluzivni izdaji iger na Googlovi platformi, v zameno pa jim je obljubil večjo vidnost in podporo pri trženju. Za založnike je bilo ključno, da Google njihove igre podpira in predstavlja s čim večjo vidnostjo na prvih straneh, zato so mu ugodili. Google obvladuje več kot tri četrtine korejskega trga.

Google trdi, da niso storili nič nezakonitega, zato so napovedali pritožbo. Dodali so, da Google vlaga v uspehe razvijalcev in daj jih ne ovira. A korespondenca iz Googla, ki so jo pridobili korejski varuhi konkurence, kaže drugačno zgodbo. Google je One Store štel kot resnega konkurenta, zato so se odločili za strategijo, ki bi mu pristrigla peruti. Skupno imata Googlov Play Store in One Store (gre za skupni projekt podjetij Telecom, KT, LG Uplus in Naver) več kot 90-odstotni tržni delež na področju mobilnih iger v Južni Koreji.

2 komentarja

Lonsarg ::

Žalostno je da se pojavljajo zgolj lokalni ponudniki alternativ za Google Play. Morali pa bi taki lokalni skupaj z MIcrosoftom in Amazonom in še kom en skupni store skupaj spravit.

Lahko bi celo bil skupni le database in bi imeli ločene front-end cliente. Važno da je database aplikacij in postopek publisha za developerja en. Če bi taka alternativa bila dovolj popularna bi kmalu vsi developerju publishali na oboje, na Google Play in na to Alternativo. Dokler so pa alternative tako drobljene je pa kar problem na alternativah dobiti aplikacije, noben developer ne bo šel na 10 store ponudnikov publishat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

c3p0 ::

Še boljše en store, ki pa se lahko brancha. Seveda ustrezno varnostno podkrepljeno in jasno označeno kdo upravlja "branch" na katerem je nek app.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Južna Koreja oglobila Google s 150 milijoni evrov

Oddelek: Novice / Tožbe
84020 (3055) LeQuack
»

Francoski varuh konkurence Googlu izrekel pol milijarde evrov globe zaradi nespoštova

Oddelek: Novice / Tožbe
63588 (2783) PrimoZ_
»

Severna Koreja z virusi v Google Playu lovi prebežnike

Oddelek: Novice / Varnost
228855 (4978) [D]emon
»

Google ni navdušen nad kitajsko konkurenco

Oddelek: Novice / Android
175879 (4077) Ginginova
»

Korejska policija preiskala lokalne Googlove pisarne

Oddelek: Novice / Zasebnost
54907 (4606) darkotri

Več podobnih tem