» »

Dirka lansiranja klonov Clubhousa

Dirka lansiranja klonov Clubhousa

The Verge - Pogovorno družbeno omrežje Clubhouse je ena največjih zgodb o uspehu iz pandemskih časov in tekmeci ne sedijo križem rok, kajti svojo konkurenčno rešitev snujejo ali jo že imajo vsi od Facebooka do Twitterja, LinkedIna, Spotifyja, Slacka in drugih.

Recept aplikacije Clubhouse je na videz preprost: uporabniki se nahajajo v virtualni sobani, kjer poslušajo osrednjega govorca; v kolikor želijo tudi sami besedo, dvignejo roko in upajo, da se jih bodo moderatorji usmilili ter jih spustili na "oder". Gre torej za nekakšne podcaste z možnostjo pogovornega sodelovanja, pri čemer je vsa komunikacija glasovna in aplikacija razen ikonic uporabnikov pravzaprav nima drugih omembe vrednih grafičnih elementov. Toda v pandemskih časih, ko so ljudje naveličani video pogovorov, je takšna izključno glasovna rešitev padla na plodna tla in Clubhouse je čez noč postal gigantska zgodba o uspehu - pa čeprav je še vedno omejen na iOS in lahko vanj pridemo le s povabilom!

Že v začetku leta se je pričelo šušljati, da svojega tekmeca načrtujejo pri Facebooku, medtem ko je Twitter že dobil svoj razdelek Spaces, v podobni maniri. Zdaj je jasno, da praktično vsakdo v Silicijevi dolini, ki kaj pomeni, dela na svoji verziji prijema. Spotify, ki že ima obširno vsebino podcastov, je konec prejšnjega meseca prevzel firmo Betty Labs, ki se ukvarja z živimi športnimi prenosi skozi aplikacijo Locker Room. Pod Spotifyjem naj bi Locker Room, ki se bo najverjetneje preimenoval, preobrazili v širše pogovorno rešitev. Približno v istem času so pri Discordu lansirali razdelke Stage Rooms - kanale, ki so hudo podobni Clubhousovim dvoranam. Svojega rivala so napovedali pri LinkedInu in Slacku, podobne funkcije pa bo vseboval tudi podcast app Fireside, nad katerim bdi Mark Cuban.

V vsej noriji je malce prelahko pozabiti, da ima Clubhouse še vedno kopico tehničnih izzivov, za katere še ni povsem jasno, kako se jih bo konkurenca lotila. Ker strojna prepoznava govora še ni na isti ravni kot prepoznava teksta, je govorance težje samodejno moderirati - in tudi cenzurirati, kar so spoznali Kitajci in Clubhouse februarja že blokirali. Podjetje si je obenem v začetku leta privoščilo kup varnostnih polomij, ki so še neznanim tolovajem omogočile, da so pogovore pretakali ven, čeprav naj jih uporabniki uradno ne bi mogli posneti. Rešitev bo treba najti tudi za ljudi, ki zaradi govornih motenj in sorodnih problemov težje sodelujejo pri takšnem sporazumevanju.

7 komentarjev

jebitese ::

app za čvek

HotBurek ::

Tale članek al novica, al kakrkoli že, govori v kakem lame fuk up svetu smo.


Neka firma si zmisli en voice chit-chat app, dobijo neki uporabnikov in evo, cel pack klošarskih pomij od firm iz silikonske doline skopirajo zadevo z namenom, da te uporabnike pripeljejo v njihov EKOsistem, ter uničijo male igralce. Koja svijarija od firm!


Drugo pa kaj je tisto... moderiranje?? Jebo vas na kurac zlat. Kako moderiranje neki. Čista cenzura! Takoj, ko ne morejo snifat prometa in ga z software-om razumet in sprot "moderirat", je to tehnični iziv. Totalni prfukjen nadzor.


Jst vam rečem, čim dlje stran od apela in gugla, podatkovnih zajedalskih parazitov, katerih moto je: "Človek je naše največje bogastvo. Zato ga moramo neprestano nadzirati." Bolnica.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

XIIT ::

HotBurek je izjavil:

Neka firma si zmisli en voice chit-chat app, dobijo neki uporabnikov in evo, cel pack klošarskih pomij od firm iz silikonske doline skopirajo zadevo z namenom, da te uporabnike pripeljejo v njihov EKOsistem, ter uničijo male igralce. Koja svijarija od firm!

Seveda se bodo spravili kopirat, saj imajo dovolj kadra za razvoj. Bi tako zadevo že prej sami razvili, če jim ne bi primanjkovalo izvirnih idej.

Drugo pa kaj je tisto... moderiranje?? Jebo vas na kurac zlat. Kako moderiranje neki. Čista cenzura! Takoj, ko ne morejo snifat prometa in ga z software-om razumet in sprot "moderirat", je to tehnični iziv. Totalni prfukjen nadzor.

Ne moremo si privoščiti da bi ljudje na internetu delili ilegalna mnenja.
"Only physical beauty is the foundation for a true higher culture of
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.

MrStein ::

pogovore pretakali ven, čeprav naj jih uporabniki uradno ne bi mogli posneti.

Pretakali v živo ali snemali za pozneje?

No, nobeno se ne da preprečiti.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

bedarija ::

sorry ampak osebno ne vidim poante te aplikacije. saj maš povsod videe v živo kjer lahko v živo pisno komentiraš. ja kle lahko vprašaš glasovno, ampak meni osebno se pisno zdi boljše saj lahko komentarje ki so glupi ignoriraš in odgovarjaš samo na zanimive. v tem primeru pa ne moreš vedet kaj bo tisti kateremu si dal besedo rekel. pričakujem da bo veliko trollanja, rasizmam hate speacha... bo nek BLM govor pa bodo nekomu dali besedo un se bo pa začel dret n***** n*****. veliko težje moderiranje, sam sem bodo povzročali težave zato da bodo lahko kasneje jokali kako nesramni smo ljudje

Gregor P ::

V tujini že pišejo o zatonu te aplikacije in se sprašujejo, če je sploh res bila takšen "bum", kakor si pisali najprej mediji.

der Standard: Clubhouse ist de facto tot - wer sind die Nachfolger?
Die App wird immer seltener genutzt. Nun rüstet sich die Konkurrenz aus dem Silicon Valley - und auch aus Österreich
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

BennieNaddeo ::

Pack klošarskih pomij od firm iz silikonske doline cbd oil dosage calculator skopirajo zadevo z namenom, da te uporabnike pripeljejo v njihov EKOsistem, ter uničijo male igralce. Koja svijarija od firm!

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: chort ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dirka lansiranja klonov Clubhousa

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
73546 (1605) BennieNaddeo
»

Microsoft kupil LinkedIn (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
5821105 (12985) Malajlo
»

Locky dobil nov način širjenja

Oddelek: Novice / Kriptovalute
3911991 (8708) Jupito
»

LinkedIn izgubil 6,5 milijona gesel

Oddelek: Novice / Varnost
3818596 (16168) Jst

Več podobnih tem