» »

OstaniZdrav - neposodobljena slovenska aplikacija za sledenje stikom (IV)

OstaniZdrav - neposodobljena slovenska aplikacija za sledenje stikom (IV)

Slo-Tech - Vlada je na predbožični seji iz svojega odloka o "začasni in delni" omejitvi gibanja umaknila "možnost" uporabe aplikacije #OstaniZdrav kot "izgovora" za prehajanje občinskih meja. Morda so se vendarle ustrašili izbrisa aplikacije iz Googlove oz. Applove trgovine, ki je grozil, ker so aplikacijo tako naredili na pol obvezno. Obenem je ta eksperiment prinesel še množico negativnih komentarjev v obeh trgovinah z aplikacijami ter z njimi znižanje že tako slabe povprečne ocene na vsega 1.7 od 5.

Žal pa moramo povedati, da gre za pošteno oceno. MJU je v razvoj in vzdrževanje aplikacije vložil resnično minimalen napor.

Aplikacije #OstaniZdrav ne bi smelo biti težko vzdrževati, saj gre zgolj za slovenski prevod uveljavljene nemške aplikacije CoronaWarnApp (CWA). Vzdrževanje tako ne zahteva posebnega samostojnega razvoja, ampak je treba predvsem sproti spremljati posodobitve nemške aplikacije, jim dodajati manjkajoče prevode v slovenščino ter jih naložiti v obe trgovini. MJU sicer pravi, da to redno počne, a kot smo že poročali, to ne drži povsem. V aplikacijo so tako trenutno tako vključene posodobitve do nemške različice 1.3.1, ki je bila objavljena konec novembra. Nemška aplikacija ima trenutno verzijo 1.10. Množice popravkov (818 commitov nad 1299 datotekami), ki sta jih v zadnjem mesecu ob izdatni pomoči odprtokodne skupnosti pripravila nemška SAP in Telekom, tako še niso na voljo na naših telefonih. To pa pomeni, da #OstraniZdrav nima številnih varnostnih, funkcionalnih in za zasebnost prijazni nadgradenj, ki so na voljo Nemcem.

Med njimi:
- prostovoljno beleženje simptomov v primeru okužbe (1.5),
- izboljšano osveževanje statusa v ozadju skupaj s pojasnili (1.6),
- preverjanje izpostavljenosti večkrat na dan (1.7),
- uporaba novega ogrodja za opozarjanje na izpostavljenost za bolj natančne rezultate (1.9),
- ročni dnevnik kontaktov (1.10).

Ta površnost pa gotovo slabo vpliva na zaupanje slovenskih uporabnikov v aplikacijo. Za nove uporabnike namreč gotovo ni prijetno, ko v trgovini Play vidijo nizko oceno ter dolge strani negativnih komentarjev. Aplikacij s tako slabimi ocenami in mnenji uporabnikov ponavadi ni priporočljivo nameščati, če nič drugega ob tem ostane slab občutek.

Na zaupanje precej vpliva tudi, ali aplikacija sploh deluje kot je zamišljena. Izkušnja bi lahko bila veliko boljša, če bi hrošče, nad katerimi se pritožujejo naši uporabniki in so že popravljeni v nemški različici aplikacije, popravili tudi v naši. Novih funkcionalnosti, ki jih ponuja nemška različica sploh ne bomo omenjali. Te bi namreč lahko aplikacijo celo naredile vredno uporabe za nekaj več ljudi.

83 komentarjev

«
1
2

lonewolf_ ::

Pa nam važno, da imamo. Pa čeprav nekje na pol.. Rahlo tipično bi rekel.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

RockyS ::

Je pogodba za 4k sploh predvidevala nadgradnje oz. posodobitve/vdrževanje?

Primoz ::

@RockyS: ne
There can be no real freedom without the freedom to fail.

FireSnake ::

Aplikacijo so naredili (bolj kot ne) sponzorsko, pohvalno.
Raja je temu rekla ne. Zakaj še kar pomp glede tega?

K sreči smo zapravili drobiž. Pa četudi bi zapravili več raja tega vseeno ne bi imela.
Ima pa raja ogromno drugih programov, ki pa jim komot lahko rečemo spyware.
Aplikacija za Šaomijev sesalec je že ena takšnih (POPOLNI dostop do vsega. pa se ljudje veselo strinjajo s tem).

Pa še ena stvar je: eni imajo to, da so proti pleškotu izgovor, da aplikacije ne naložijo (tudi po svoje bolano).
Tako pač je pri nas.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Gateway ()

kepi ::

Mene bolj zanima kako točno bi mi ta aplikacija sploh naj pomagala. V zadnjih dveh mesecih dobim recimo dvakrat tedensko javljen kontakt. Kaj naj sedaj? Kaj točno mi ta informacija pomaga? Ker glede na pogostost bi očitno zadnje mesece moral preživeti skrit v svoji sobi, ali kaj?

jovani123 ::

Lahko sem najiven, ma ne razumemem folka. Stavijo vso navlako na facebuk, da ne rabiš bit lih heker da ugotoviš npr. kdaj ga te teden ne bo doma. Da ne govorimo o zaprtih profilih, snepčatu.., kjer se lulčke slikajo, pa pošiljajo... In to pri družabnih omrežjih kjer je bilo že večkrat dokažano da prodajajo osebne podatke raznim sumljivim organizacijam. Ena odprtokodna aplikacija, ki bi olajšala delo doktorjem pa je povsem sporna. Dobro, da je bla na pov zastojn. Za neuporabnost niso kriva apdejti ampak delež uporabnikov. Podobno je s cepljenjem, klapa kadi, žre razne tablete, se napiva, nekateri razne fitnes proteine, kreatine, rasne hormone, drugi depresive, ta tretji same porkerije od čipsov... Samo celjenje NE, bom dobil čip v cepivu pa se bom spremenil v želvo....

l0wc4 ::

K nenaložitvi aplikacije pomagajo tudi članki, kot je tale, ki uspešno prepričajo morebitnega uporabnika, da le te ne naloži. Splošna naravnanost proti trenutni vladi, je pač pika na i. Morda bi bilo pametneje vprašati na MJU zakaj smo z aplikacijo po verzijah za Nemčijo in objaviti ta odgovor, če bi ga seveda dobili. Ampak kot so omenili komentatorji pred mano, ljudstvo poklika in pristane na mobilcih na čisto vse, samo da nova verzija RadBiVidelTvojoVagino.apk deluje. Žalostno, ta frustracija slovenstva, katera je turi vidna v komentarjih pri včerajšnji objavi plač pri policistih. Drugi komentatorji pač trdijo, da aplikacija ne deluje, si pa seveda niso niti prebrali, kaj je namen aplikacije. Tukaj ne zagovarjam MJU, razvijalcev, ali vlade; ampak prej grajam ljudi/osebke/člankopisce, ki namerno odvračajo ljudi od aplikcije.

Mandi ::

Nujno bi rabili vsaj "preverjanje izpostavljenosti večkrat na dan (1.7)". Trenutno #OstaniZdrav namreč šifre preverja zgolj 1x dnevno, kar povzroči, da bo vpis okužbe stikom javljen šele naslednji dan. To je posebej moteče, če en član družine / prebivalec bloka idr. vpiše okužbo, ostali, ki vedo za okužbo, pa samo srepo zrejo v svoje telefone, zakaj jih nič ne opozorijo. Veliko komentarjev pod aplikacijo zadeva prav ta problem. Saj naslednji tan se potem zadeva popravi, ampak to ne pomaga kaj dosti.

HulkHogan ::

l0wc4 je izjavil:

K nenaložitvi aplikacije pomagajo tudi članki, kot je tale, ki uspešno prepričajo morebitnega uporabnika, da le te ne naloži.



Se strinjam. Slotech je treba odstranit z neta ker ogroža življenja ko zbija zaupanje v aplikacijo ki jo je prevedel vnuk od enega v vrhu naše politične smetane.

Markoff ::

Zagotovo bi lahko MJU vložil več napora v aplikacijo, a ocena 1,7 nima nobene zveze z uporabnostjo. Če folk da sranju, kot je TikTok, visoke ocene, ta pa je uporaben manj kot 2x uporabljen WC papir, veš, da gre za političen "statement" in ne povsem pošteno oceno. Zagrenjeni in večno nezadovoljni Slovenci. Res smo bili najbolj srečni in enotni, ko smo imeli skupnega zunanjega sovražnika, našega overlorda. Sami sebi ne znamo biti gospodar.

Konec koncev, kaj hudiča pa nek povprečen rajko ve o tem, kako naj bi aplikacija delovala, kaj vse so izvirni avtorji nadgradili itd. ipd.? Saj niti nobeno cepivo ni 100% delujoče in z 0% stranskih učinkov, pa kaj, ga bomo vrgli v smeti kot cenen izdelek? Slovenec. Od drugih pričakuje vrhunskost, od sebe daje povprečnost (at best).
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

l0wc4 ::

HulkHogan je izjavil:

l0wc4 je izjavil:

K nenaložitvi aplikacije pomagajo tudi članki, kot je tale, ki uspešno prepričajo morebitnega uporabnika, da le te ne naloži.



Se strinjam. Slotech je treba odstranit z neta ker ogroža življenja ko zbija zaupanje v aplikacijo ki jo je prevedel vnuk od enega v vrhu naše politične smetane.


Ta tvoj trenutni sarkazem res ni na mestu. Tipično.

HulkHogan ::

l0wc4 je izjavil:

HulkHogan je izjavil:

l0wc4 je izjavil:

K nenaložitvi aplikacije pomagajo tudi članki, kot je tale, ki uspešno prepričajo morebitnega uporabnika, da le te ne naloži.



Se strinjam. Slotech je treba odstranit z neta ker ogroža življenja ko zbija zaupanje v aplikacijo ki jo je prevedel vnuk od enega v vrhu naše politične smetane.


Ta tvoj trenutni sarkazem res ni na mestu. Tipično.



Kakšen sarkazem? Novica vzbuja nezaupanje v sistem in ogroža življenja, torej je treba slotech deplatformirat!

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: l0wc4 ()

poweroff ::

Novica pove kaj je problem. In problem ni, da bi aplikacija vohunila za ljudmi, da je vlada slaba, itd. Problem je, ker MJU ni opravil točno opredeljivega dela - posodobil aplikacijo s toliko in toliko commiti.

Tako da novica nič ne odvrača ljudi. Samo kaže, kaj bi morala vlada narediti, pa ne naredi.

Ampak seveda, spet ni kriva vlada, krivi so ljudje...

Mimogrede, ocena 1,7 je seveda politična. Ampak to tudi nekaj pove o političnih preferencah ljudi. Vlada in Nova24 desničarji se stalno hvalite kako visoka je podpora vladi. Zakaj je pa potem ocena aplikacije tako nizka (ob čemer trdite, da gre z apolitično oceno)?

A vas ni dovolj, da bi oceno ene uboge aplikacije konkretno dvignili? >:D
sudo poweroff

l0wc4 ::

@Matthai: a ti misliš da ima kdo iz Vlade naloženo to aplikacijo, boli jih đoka. A ko bo nova vlada si boš aplikacijo naložil? Tu ni nič političnega, meni gre gologlavi jastreb tudi na spolni organ, g. Bacil prav tako, se pa mi aplikacija ne zdi zgrešena. Zgolj to.

nergac ::

Aplikacija ne bi mogoče bila zgrešena, če ne bi šele pred kratkim dobili zametke e-zdravstva.

Zdravstvo pa hira že skoraj 30 let. Mislim predvsem na organizacijo in pijavke.

Sicer bi se sam osebno prej cepil, do aplikacije sem skeptičen, predvsem v povezavi z nesorazmernim ukinjanjem mojih svoboščin.

Prvi val je bil solidno speljan brez aplikacije.

Lahko bi bil tudi drugi.

Se pa veliko ZLORABLJALO statistiko.

Meh, ne bom več ... sem že preveč pisal o tem.

jlpktnst ::

Problem pri tej aplikaciji je kar se mene tiče bil že v začetku in zelo preprost. Kje so strežniki in kdo ima dostop do njih?

l0wc4 ::

jlpktnst je izjavil:

Problem pri tej aplikaciji je kar se mene tiče bil že v začetku in zelo preprost. Kje so strežniki in kdo ima dostop do njih?


Na min. za javno upravo.

Primoz ::

@jlpktnst: na MJU, samo ni nic pametnega na njih.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

feryz ::

FireSnake je izjavil:

Aplikacijo so naredili (bolj kot ne) sponzorsko, pohvalno.
Raja je temu rekla ne. Zakaj še kar pomp glede tega?

K sreči smo zapravili drobiž. Pa četudi bi zapravili več raja tega vseeno ne bi imela.
Ima pa raja ogromno drugih programov, ki pa jim komot lahko rečemo spyware.
Aplikacija za Šaomijev sesalec je že ena takšnih (POPOLNI dostop do vsega. pa se ljudje veselo strinjajo s tem).

Pa še ena stvar je: eni imajo to, da so proti pleškotu izgovor, da aplikacije ne naložijo (tudi po svoje bolano).
Tako pač je pri nas.
Vidim, da še vedno ne dojemaš.
Do daljnega ti Šaomi ne more popolnoma nič žal storiti na podlagi tvojih podatkov, ki jim jih serviraš. Takisto gugl ne, facabuk itd.

Po drugi strani lahko blesavi čelavi marsikaj stori z njimi. Če pa slučajno ne more, si pa nov ukrep izmisli. Ali zakon.
Ko ti bo jasna ta razlika, nakladaj dalje.

toro69 ::

feryz je izjavil:


Po drugi strani lahko blesavi čelavi marsikaj stori z njimi. Če pa slučajno ne more, si pa nov ukrep izmisli. Ali zakon.
Ko ti bo jasna ta razlika, nakladaj dalje.


Psssssst! Da te ne sliši. Med tem, ko ni na Twiterju, brska tu naokoli.

jovani123 ::

Res ne razumem te politične agende na namensko tehničnem portalu. Zato pa je portal kjer je, tam 20 komentarjev in to je to.

feryz ::

jovani123 je izjavil:

Res ne razumem te politične agende na namensko tehničnem portalu. Zato pa je portal kjer je, tam 20 komentarjev in to je to.
Saj bereš, kar ti paše. Tudi to je eden izmed čarov možganov. Da lahko sortiraš, kaj je zate in kaj ne. Ne požreš vsega kar vidiš na prvi pogled.

Zakaj tlačijo med prispevke politične zadeve, kar aplikacija definitivno je, je pa stvar odločitev piscev na tem forumu.

Matwic ::

Eno vprašanje, je nemška Corona-Warn-App združljiva z našo aplikacijo?

Invictus ::

To aplikacijo so že v osnovi zajebali.

Sam moraš vpisati noter, da si okužen. Haloooo?

A niso znali napisati ene aplikacije za laboratorij, kjer bi oni vpisali noter kdo je okužen. Če že znajo SMS poslat... A je tako težko pol še nekoga vpisat v bazo ?!?!?!?!
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Mavrik ::

Matwic je izjavil:

Eno vprašanje, je nemška Corona-Warn-App združljiva z našo aplikacijo?


Skoraj zagotovo ne - sicer nisem preverjal za nemško, ampak TAN kode definitivno niso kompatibilne med Slovensko in Švicarsko aplikacijo, tako da te ne bo opozorilo na morebitna srečanja z okuženimi tujci.
The truth is rarely pure and never simple.

Jazon ::

Imam občutek, da je "nekdo" spušil na razpisu MJU za ta app in zdaj hiperventilira po forumu. Izgovor pa je domnevna izboljšana funkcionalnost butaste izvorne aplikacije (S poudarkom na zasebnosti) .

App imam naložen in ga občasno zaženem (1x mesec). Dol mi visi ali imam zadnjo možno posodobitev in kakšna je "politična" ocena v trgovini.

Novica se bere tako: "Nemška aplikacija je tako dobra da tala odpustke do Wuhanske jušne pljučnice. Naša pa ni in nikoli ne bo ker nekdo, ki ga avtor ne mara, zaseda pomembno mesto na MJU."

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Jazon ()

MasterMiG ::

HulkHogan je izjavil:

l0wc4 je izjavil:

K nenaložitvi aplikacije pomagajo tudi članki, kot je tale, ki uspešno prepričajo morebitnega uporabnika, da le te ne naloži.



Se strinjam. Slotech je treba odstranit z neta ker ogroža življenja ko zbija zaupanje v aplikacijo ki jo je prevedel vnuk od enega v vrhu naše politične smetane.


haha, ja, 4k€ je pospravil v žep! Večina tukaj nas tega ne bi naredila za tako majhen denar sploh. Ampak ja, tudi če daš za en burek v žep in delaš za zelo nizko ceno, se te bodo lotili nasprotni. Kdorkoli, katerega širša družina je kdaj povohala desnico, se sedaj ne bi smela niti dotaknit poslov z državo. Medtem ko pa, kadar je zgodba obrnjena, pa to tuli praktično samo pleško in najožji krog lakajev, prav gotovo pa ne MSM.
Aplikacija je dovolj dobra, da bi ob masovni uporabi naredila razliko, in krivda za enuporabo je zgolj na strani politike in narave slovenskega človeka. Bratuškovo bi lahko dali v prisilni jopič zaradi njenih nepismenih izjav, kako ji bo Hojs sledil. Po drugi strani pa totalna nespretnost vladnega komuniciranja, itak
There is nothing to fear but the fear itself.

FireSnake ::

feryz je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Aplikacijo so naredili (bolj kot ne) sponzorsko, pohvalno.
Raja je temu rekla ne. Zakaj še kar pomp glede tega?

K sreči smo zapravili drobiž. Pa četudi bi zapravili več raja tega vseeno ne bi imela.
Ima pa raja ogromno drugih programov, ki pa jim komot lahko rečemo spyware.
Aplikacija za Šaomijev sesalec je že ena takšnih (POPOLNI dostop do vsega. pa se ljudje veselo strinjajo s tem).

Pa še ena stvar je: eni imajo to, da so proti pleškotu izgovor, da aplikacije ne naložijo (tudi po svoje bolano).
Tako pač je pri nas.
Vidim, da še vedno ne dojemaš.
Do daljnega ti Šaomi ne more popolnoma nič žal storiti na podlagi tvojih podatkov, ki jim jih serviraš. Takisto gugl ne, facabuk itd.

Po drugi strani lahko blesavi čelavi marsikaj stori z njimi. Če pa slučajno ne more, si pa nov ukrep izmisli. Ali zakon.
Ko ti bo jasna ta razlika, nakladaj dalje.


In potem jaz ne razumem :))
Bog ti pomagaj!

Invictus je izjavil:

To aplikacijo so že v osnovi zajebali.

Sam moraš vpisati noter, da si okužen. Haloooo?

A niso znali napisati ene aplikacije za laboratorij, kjer bi oni vpisali noter kdo je okužen. Če že znajo SMS poslat... A je tako težko pol še nekoga vpisat v bazo ?!?!?!?!


Potem ne bi bilo anonimno.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Gateway ()

Matwic ::

Mavrik je izjavil:

Matwic je izjavil:

Eno vprašanje, je nemška Corona-Warn-App združljiva z našo aplikacijo?


Skoraj zagotovo ne - sicer nisem preverjal za nemško, ampak TAN kode definitivno niso kompatibilne med Slovensko in Švicarsko aplikacijo, tako da te ne bo opozorilo na morebitna srečanja z okuženimi tujci.

Ja sem jo naložil, nope nikakor nista kompatibilne. Nemška aplikacija celo ima funkcijo transnational exposure logginga, vendar Slovenija seveda ni med sodelujočimi državami, to bi imelo preveč smisla.

Primoz ::

@Jazon: slovenska aplikacija je ista kot nemska (ker je prevod poletne verzije) ... Nekdo mora pognat update iz git repozitorija in poslovenit nove tekste in to je to. Transnational logging je bil dodan v 1.5
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Pimoz ::

Eno vprašanje, je nemška Corona-Warn-App združljiva z našo aplikacijo?

Dobro vprašanje. Kolikor sem gledal že zadnjič, ko se je ta saga z aplikacijo začela je tako:
Corona-Warn-App ima podporo za več držav. Na enem API callu vem, da sem specificiral državo. Evo ga: https://svc90.cwa.gov.si/version/v1/dia...
In potem je zgodba šla naprej, da se se dogovorili o protoku za deljenje ključev med državami in nastal je ta projekt: https://github.com/eu-federation-gatewa...
In države, ki si delijo podatke: https://www.coronawarn.app/en/faq/#inte...
Seveda Slovenije ni med njimi. Niso sposobni posodobit aplikacije in niso sposobni niti integrirat takih stvari. Čeprav uporabljajo natanko isti codebase.

TAN kode definitivno niso kompatibilne med Slovensko in Švicarsko aplikacijo, tako da te ne bo opozorilo na morebitna srečanja z okuženimi tujci.

Kompatibilnost TAN ni pomembna. Pomembno je, da se med sistemi delijo vsi dnevni ključi uporabnikov. Ki pa so generirani s strani Google/Apple Exposure API in tako kompatibilni med vsemi napravami in državami.

abyssus ::

Kaksni so pa rezultsti uporabe aplikacije v Nemciji? Je kaj pozitivnega iz nje? Kolikor sem zasledil se je Nemcija prav tako zelo zapirala.

poweroff ::

l0wc4 je izjavil:

@Matthai: a ti misliš da ima kdo iz Vlade naloženo to aplikacijo, boli jih đoka. A ko bo nova vlada si boš aplikacijo naložil? Tu ni nič političnega, meni gre gologlavi jastreb tudi na spolni organ, g. Bacil prav tako, se pa mi aplikacija ne zdi zgrešena. Zgolj to.

Seveda.

Jaz trenutne vlade ne podpiram, ravno nasprotno, pošteno mi gredo na jetra. Ampak vse, kar naredijo pa tudi ni slabo. In ta app ni slaba stvar. Bolj je problem, da so nesposobni pri promociji in širjenju uporabe appa.
sudo poweroff

ssokec ::

Itak je aplikacija za posamezno državo zgrešena (imam nameščeno Ostani zdrav že od začetka). EU bi mogla izdat svojo aplikacijo katera bi delovala oziroma beležila stike v vseh državah. Zaradi službenih obveznosti sem bil v zadnjih treh mesecih cca. polovico časa v tujini (V oktobru in v začetku novembra smo na balkanu nosili maske samo Slovenci). Sem prepričan da velika brata (Google in Apple) razpolagata z identičnimi omenjenimi podatki (npr. bluetooth stiki, ista wifi omrežja,..) in bi delala analize širjanja virusa če jim bi bilo to v korist.

Lp!

Dumber ::

Nekdo na slo-tech je zelo jezen na nekega izvajalca, ki je sodeloval pri aplikaciji oziroma na celo podjetje.... vedno samo negativno o tej aplikaciji.

nirm ::

jaz morda več težav še vedno vidim glede tega, da kodo sploh dobiš in jo vpišeš. veliko ljudem to predstavlja prevelik napor in se jim preprosto ne da.

na aplikacijo bi sicer morali gledati kot na neke vrste "dozimeter", ki beleži tvojo izpostavljenost. po mojem bi morali biti pcr in antigen testi različno uteženi. tribarvna skala pa je tudi lahko zavajujoča. sam bi dodal raje nek zvezni slajder za izpostavljenost virusu in zvezni slajder za "socializacijo", se pravi koliko si se družil z ljudmi na splošno. je pa tukaj popolna anonimnost res izredno važna.

to, da aplikacije ne updateajo pa je preprosto šlamparija in nesposobnost. verjetno se ukvarjajo z vsem drugim kot s tem in v bistvu jim dol visi za to aplikacijo, bila je samo promocijski gib, da pokažemo kako smo v koraku z evropo.

Pimoz ::

Bolj je problem, da so nesposobni pri promociji in širjenju uporabe appa.

Nesposobni so skopirat že narejeno, prevest in uporabit. To je najbolj žalostno. Če bi jim dal celo infrastrukturo za JU zastonj z sw in hw pa bi še vedno zasrali. In to smo plačali.

EU bi mogla izdat svojo aplikacijo katera bi delovala oziroma beležila stike v vseh državah.

Yes.

Sem prepričan da velika brata (Google in Apple) razpolagata z identičnimi omenjenimi podatki (npr. bluetooth stiki, ista wifi omrežja,..) in bi delala analize širjanja virusa če jim bi bilo to v korist.

Ne, pač ne.

Nekdo na slo-tech je zelo jezen na nekega izvajalca, ki je sodeloval pri aplikaciji oziroma na celo podjetje.... vedno samo negativno o tej aplikaciji.

Pač se izpostavlja šalabajzarizem. Praktično enako lahko jaz zdaj rečem, da si sigurno ti izvajalec, ker obtožuješ nekoga na st da je jezen na izvajalca.

gus5 ::

poweroff je izjavil:

Jaz trenutne vlade ne podpiram, ravno nasprotno, pošteno mi gredo na jetra. Ampak vse, kar naredijo pa tudi ni slabo.
Vlada upravičeno ne uživa zaupanja. Izvaja teater ukrepanja zoper epidemijo zaradi teatra samega. Dela nekaj (npr. uvede aplikacijo OstaniZdrav) le zato, da lahko reče, da nekaj dela. V SLO vlada "dela" (uvede policijsko uro, prepove prehajanje med občinami, prepove javni prevoz, zapre lokale, zapove obvezno nošenje mask v zaprtih prostorih & na prostem, preganja protestnike...) in rezultati so podobni kot v ZDA. ZDA & SLO sta v svetovnem vrhu po številu mrtvih/obolelih na milijon prebivalcev. V ZDA je Trump podcenjeval epidemijo - rezultati pričakovano porazni. V SLO so rezultati porazni, ker je "delo" vlade jalovo.

Kvinta ::

kepi je izjavil:

Mene bolj zanima kako točno bi mi ta aplikacija sploh naj pomagala. V zadnjih dveh mesecih dobim recimo dvakrat tedensko javljen kontakt. Kaj naj sedaj? Kaj točno mi ta informacija pomaga? Ker glede na pogostost bi očitno zadnje mesece moral preživeti skrit v svoji sobi, ali kaj?


Če samo enkrat na dan vklopiš radio ali Tv poročila ne rabiš nobene aplikacije.

Škoda dnarja za to.
A.C.A.B

JeBelaCesta ::

Aplikacija sploh ni delala... vsaj ne novembra/decembra 2020. Žena je bila okužena, dobila/vnesla TAN kodo, pa ni meni aplikacija nič javila da sem bil v tesnem stiku z okuženo osebo. Sem pa dobil občasne low-exposure obvestila...
lep pozdrav iz višav ;-)

pirlo ::

V času lockdowna tak nima smisla, če se ne družiš z nobenim. Sodelavci ali sorodniki pa ti bodo že povedali, če se kdo okuži.

no comment ::

Moja mama tudi ne uporablja te aplikacije. Jo bulm, kva se greš, a misliš, da ti bom js v tistem švicnjenem šotoru prepihaval pljuča? Skor me je razneslo!

Pa mi mrtvo ladno razloži (dobesedni citat) "čakam na commite našega publisherja, da bo app v syncu mit echte deutsche ware".

Mi lahko kdo razloži kaj je mislila, prosim. In, ne, ne sprašujem za prijatelja.

Hvala!

igor0203 ::

gus5 je izjavil:

poweroff je izjavil:

Jaz trenutne vlade ne podpiram, ravno nasprotno, pošteno mi gredo na jetra. Ampak vse, kar naredijo pa tudi ni slabo.
Vlada upravičeno ne uživa zaupanja. Izvaja teater ukrepanja zoper epidemijo zaradi teatra samega. Dela nekaj (npr. uvede aplikacijo OstaniZdrav) le zato, da lahko reče, da nekaj dela. V SLO vlada "dela" (uvede policijsko uro, prepove prehajanje med občinami, prepove javni prevoz, zapre lokale, zapove obvezno nošenje mask v zaprtih prostorih & na prostem, preganja protestnike...) in rezultati so podobni kot v ZDA. ZDA & SLO sta v svetovnem vrhu po številu mrtvih/obolelih na milijon prebivalcev. V ZDA je Trump podcenjeval epidemijo - rezultati pričakovano porazni. V SLO so rezultati porazni, ker je "delo" vlade jalovo.


Se strinjam z napisanim. Vlada se ukvarja z vsem drugim (kadrovanjem po resorjih itd.), samo z resnim obvladovanjem epidemije ne. Ta je zgolj izgovor, da lahko sedaj počnejo kar se jim zljubi, SDS zombiji pa spljuvajo vsakogar, ki napiše kaj proti trenutni oblasti.
Omejitve po občinah so sedaj koliko časa že, 3,4 mesece? Rezultati ki bi obrodili ta ukrep ni, ampak dajmo še kar vztrajat. Ta oblast je samo definicija norosti, delajmo isto stvar vedno znova in znova in vsakič pričakujmo druge rezultate.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: igor0203 ()

crystal ::

aplikacijo je levica zjebala od dneva 0 ko so bili vsi proti. sedaj nima smisla da jo uporabljas kaj sele nadgrajujes

carota ::

Dumber je izjavil:

Nekdo na slo-tech je zelo jezen na nekega izvajalca, ki je sodeloval pri aplikaciji oziroma na celo podjetje.... vedno samo negativno o tej aplikaciji.

Če za naš denar dobimo nezadostno kvaliteto, smo nezadovoljni. Če ti v nekdo za 10 EUR / deci servira dobrovoljčka ga tudi ne boš hvalil in priporočal prijatelju, mar ne?

ajdov ::

recimo če si naložim aplikacijo

pa če mi pol izpiše tvegan stik

zakaj mi avtomatsko ne pripada nadomestilo dokler ne mine 10 dni od stika oziroma dokler nisem negativen na testu?

carota ::

ssokec je izjavil:

EU bi mogla izdat svojo aplikacijo katera bi delovala oziroma beležila stike v vseh državah.

Ja, in aplikacija bi morala biti obvezna, povezana s policijo, ki bi bankam naročila, da navadni smrtniki ne smejo uporabljat plačilne kartice izven svoje občine. Tisti, ki se ne držijo pa v domači pripor.

spamer ::

Kaj ce bi prepovedali in izbrisali tudi druge aplikacije, katere nam delodajalci vsiljujejo za sledenje prihoda na delovno mesto itd...?

https://pro-bit.si/

Zgornje podjetje izdeluje tovrstne aplikacije in zame je to kriminal, katerega bi morali zakonsko prepovedati!!!! Zadosti imamo aplikacij, se posebej takih, katere so prakticno obvezne?!?!?! Zakaj bi jaz moral na moj osebni telefon si dajati aplikacijo!??!?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Pimoz ::

spamer je izjavil:

Kaj ce bi prepovedali in izbrisali tudi druge aplikacije, katere nam delodajalci vsiljujejo za sledenje prihoda na delovno mesto itd...?

https://pro-bit.si/

Zgornje podjetje izdeluje tovrstne aplikacije in zame je to kriminal, katerega bi morali zakonsko prepovedati!!!! Zadosti imamo aplikacij, se posebej takih, katere so prakticno obvezne?!?!?! Zakaj bi jaz moral na moj osebni telefon si dajati aplikacijo!??!?

O ja. Kakšne pravice za namestitev teji modeli zahtevajo :) Se strinjam, kriminal. In obvezno bi moralo bit, da imaš možnost alternative. Pa zadnjič sem na netu našel aplikacije za sledenje dela zaposlenih. Keylogger s screen capture. Grozno!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OstaniZdrav - slovenska aplikacija za sledenje stikom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
11524346 (12631) DeeJay
»

OstaniZdrav - neposodobljena slovenska aplikacija za sledenje stikom (IV) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
8320050 (13024) Karen
»

Korona sledilnik - neodvisna naprava

Oddelek: Znanost in tehnologija
292772 (1595) Janez-22
»

OstaniZdrav - slovenska aplikacija za sledenje stikom (II) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
36444961 (29893) darkolord

Več podobnih tem