» »

Direktor TikToka po dveh mesecih odstopil

Direktor TikToka po dveh mesecih odstopil

Slo-Tech - Kevin Mayer, ki v zadnjem času zelo izpostavljeno podjetje TikTok vodi šele od 1. junija, je po dobrih dveh mesecih odstopil. V okrožnici, ki jo je poslal zaposlenim v podjetju, je dejal, da se je v zadnjih tednih ozračje in politično okolje tako spremenilo, da se je odločil oditi. Čeprav verjame v svetlo prihodnost podjetja, sam ne more več voditi podjetja v takšnih pogojih. Vloga in oblika podjetja bosta namreč v prihodnosti precej drugačni od tega, kar je Mayer pričakoval ob nastopu. Mayer je pred prevzemom funkcije delal v Disneyju kot vodja pretočne storitve Disney+.

Gre seveda za zahtevo ameriške administracije, da se ameriški del podjetja proda novim ameriškim lastnikom. Priljubljenost storitve TikTok je letos poletela v stratosfero, čemur pa je sledil tudi močan pritisk ameriških oblasti. Zaradi očitkov, da služijo kitajskim interesom in da so povezani s tamkajšnjo vlado, kar v podjetju odločno zanikajo, so v ZDA TikTok najprej razglasili kot grožnjo za nacionalno varnost in domala prepovedali uporabo, kasneje pa zahtevali prodajo. TikTok zaradi tega toži ameriško administracijo.

Snubcev pa ne manjka, med katerimi je tudi Microsoft. Ta se je sedaj povezal z Walmartom in postal najresnejši kandidat za prevzem podjetja. Javno ponudbo za prodajo lahko pričakujemo že prihodnji teden, vrednost pa bo bržkone med 20 in 30 milijardami dolarjev. Gre za ameriški, kanadski, avstralski in novozelandski del podjetja. Drugi resni kandidat za nakup je Oracle. Podjetje mora biti prodano do 15. septembra, sicer bo uporaba v ZDA prepovedana.

4 komentarji

slo81 ::

kaj ni ameriško je treba uničiti ali podjarmiti.

Oberyn ::

Hm, spominja me na neko pregovorno bitje, ki skoči z ladje.

Ampak je pa tole malo skeri. Jenkiji lahko kadarkoli začnejo zapirati tudi evropska podjetja. V bistvu lahko do konca naslednjega leta spravijo Evropo v kameno dobo, če se jim zazdi. Ker na živce jim gre samo malo manj kot Kitajska. Zdaj ko so videli, da princip dejansko deluje, lahko karkoli kadarkoli označijo kot nevarnost za "nacionalno varnost". Zvito so si omislili, da si lastijo vso obstoječo bazično tehnologijo, za kar ima v resnici zasluge celo človeštvo. In zdaj lahko kar poljubno izključijo firmo. Pa i šire...

Markoff ::

Čeprav verjame v svetlo prihodnost podjetja, sam ne more več voditi podjetja v takšnih pogojih.


Kaj bi šele naredil, če NE bi verjel v svetlo prihodnost podjetja...
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

hr_natakar ::

kdo je zakuril kitajske 5g po evropi? jaz ne


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ZDA želijo blokirati TikTok

Oddelek: Novice / Zasebnost
4511340 (1561) Colt1911
»

Tudi Oracle v vrsti za prevzem TikToka

Oddelek: Novice / Ostale najave
186996 (5415) neonX
»

Medtem ko Trumpi grozi z blokado TikToka, ga je Microsoft želel kupiti

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
158069 (5956) mtosev
»

Ameriški gospodarski spopad s Kitajsko se zaostruje, vanj zvlekli še WeChat (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
7716254 (12427) Fritz

Več podobnih tem