» »

Facebook razmišlja o prepovedi političnih oglasov pred ameriškimi volitvami

Facebook razmišlja o prepovedi političnih oglasov pred ameriškimi volitvami

Slo-Tech - Facebook ni nikoli zares preverjal resničnost trditev v političnih (ali kakšnih drugih) oglasih, čeprav so imeli vzpostavljeno politiko oglaševanja. Toda tekom let so jo raje prilagajali, kakor da bi se zapletali v boje s politiki. Oglase so odstranjevali le v zelo omejenih primerih, ko so kršili pravila glede oglasov, ki bi vplivali na udeležbo. Letos pa utegne Facebook problem zavajajočih oglasov z neresnicami rešiti salomonsko. Prepovedali bi vse politične oglase. Facebooka to finančno ne bi prizadelo, saj v enem četrtletju s političnimi oglasi zaslužijo nekaj deset milijonov dolarjev (v zadnjem 29 milijonov), kar v primerjavi s 17 milijardami prihodkov ni opazno.

Kot piše Bloomberg, ki se sklicuje na vire blizu podjetja, Facebook premišljuje o prepovedi političnih oglasov v obdobju neposredno pred ameriškimi predsedniškimi volitvami novembra letos. Odločitev seveda še ni dokončna, saj še ni dozorela niti oblika izvedbe. Po eni strani bi s tem preprečili manipulativne objave, po drugi strani pa bi zatrli tudi koristne kampanje Pojdite glasovat in posegli v možnosti kandidatov, da se odzovejo na aktualna dogajanja. Zaradi tega je možno, da ideja naposled ne bo sprejeta.

Dogajanje je nedvomno povezano tudi s trenutnim bojkotom oglaševanja na Facebooku in drugih družbenih omrežjih, ki ga zaradi širjenja neresnic, manipulacij in sovražnega govora na omrežjih podpirajo številna podjetja. Odzivi strokovnjakov in politikov na Facebookovo zamisel so tudi negativni. Medtem ko prvi opozarjajo, da takšna blokada nesorazmerno koristi politikom z denarjem, ki si lahko privoščijo več medijske pozornosti, so slednji proti iz razumljivih razlogov. A Facebook ne bi bil edini: Twitter je že lani skoraj popolnoma prepovedal politične oglase.

4 komentarji

Jarno ::

 ?????????????????

?????????????????


Gimme a f*****g chance!
#65W!

Markoff ::

Bo FB začel filtrirati tudi politične oglase in laži demokratov, npr. tole svinjarijo, ki je povzročila nesluteno gorje milijonom ljudi?:

Authorization for the Use of Military Force Against the Government of Syria to Respond to Use of Chemical Weapons @ Wikipedia

Ali bomo ostali le pri iraških WMD in Trumpovimi izpadi?
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

vostok_1 ::

Baje bo google skušal obrniti 10% glasov stran od Trumpa. To naj bi trdil dr. Robert Epstein, ex Hillary uslužbenec.

Say what you will about trump, ampak vsaj še ni zanetil nove vojne kot tako dobrosrčni prejšnji demokrati, ki so naredili severno afriko great for slavery again.
Trump ima preveč TV osebnosti, da bi si dovolil tako vojno. Zato pa ga kolektivno ne marajo, ker jim kvari business as usual. Ga pa kvalitetno subtilno subvertajo z drugimi metodami. Saj ni glih the sharpest knife in the drawer.

Res ne razumem to mentalno dissonanco. Hillary in demokrati osirotijo tisoče otrok v Libiji in Siriji in se jih hvali kot svetnike. Tako dobro vas deep state vse skupaj obrača v njihov prid.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

wajdujc ::

vostok_1 je izjavil:

Tako dobro vas deep state vse skupaj obrača v njihov prid.

Jep, vsi bomo na naslednjih predsedniških volitvah volili za ameriške demokrate


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Facebook bo Američanom kmalu omogočal izklop vseh političnih oglasov

Oddelek: Novice / NWO
175253 (3974) Markoff
»

Težki časi za politično oglaševanje

Oddelek: Novice / NWO
225307 (4353) joze67
»

Facebook počasi širi preverjanje političnih oglasov na ves svet

Oddelek: Novice / NWO
114923 (3850) Dri3r

Več podobnih tem