» »

Physics processing unit, dodatek grafični kartici

Physics processing unit, dodatek grafični kartici

Sc0ut ::

At the Game Developers Conference (GDC) in San Francisco, which is being held from 7th to 11th March, PPUs were introduced for the first time. PPU is short for Physics Processing Unit and as the name indicates, these chips shall take on all physics calculations. The idea is simple: use the chip on an extension card with PCIe or PCI-Interface, equip it with 128 MB GDDR3 memory and from now on all physics calculations are done by the PPU. The presented chip consists of 125 million transistors, is called PhysX and was introduced yesterday at the GDC.

vir:
Firma ki proizvaja
Stran, kjer sem novico opazil.

Kaj pravite na to, ste že slišali za PPU?
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

SkyNet ::

Ne boš verjel a ravno danes sva z kolegom debatirala o CPU in GPUjih in sem ob tem pomislila ne bi bilo fajn če bi imeli še PPU, nameski procesor namenjen računanju fizike? In glej ga zlomka, potem pa naletim na to stran :D
Jaz pravim samo super! Opažam da najnovejše igre niso več le tako odvisne od grafične kot so od procesorja. Lep primer je recimo LiveForSpeed, če kdo pozna.
Racing Sim po domače. Igra je zelo požrešna kar se tiče procesorske moči in tak PPU bi znal dodobra pospešiti igro. Samo vprašanje, kaj bodo potem CPU sploh še delali? :D Razbremenili smo jih z grafičnega vidika, zdaj jih bomo pa zgleda še z fizikalnega vidika.
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

Sc0ut ::

Nobenega ne zanima?
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Quikee ::

Samo nic ne bo z PPU ce MicroSoft ne bo izdal DirectPhysics =P
CPU se bo vedno mel prek AI in vseskupaj bo povezoval =)

OwcA ::

Mene bolj zanima v kakšni meri bodo to podpirali kakšni resni programi. Oziroma bo to sploh uporabno za prave fizikalne simulacije ali samo skupek numeričnih trikov in poenostavitev.

Ljubko bi bilo tudi, če bi se jih dalo skupaj povezovati.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

jeryslo ::

Na njihovi uradni strani piše, da naj bi že nekaj časa sodeloval z različnimi podjetji kot so Ubisoft... Predvsem igra Unreal 3 naj bi si zelo pomagala z tem, je pa zanimivo, da so napovedane prve kartice že za Božič. Kar se mi zdi občutno prekmalu.

http://www.gamers-depot.com/interviews/...

Zgleda pa nič posebnega:))

OwcA ::

Otroška radovednost - gonilo napredka.

jeryslo ::

Program, ki prikazuje fiziko, imenuje se Rocket:
http://www.ageia.com/novodex.html

OwcA ::

Veliko zgubljajo s tem, ko so tako ozko usmerjeni v igre. Kolikor gledam SDK bi bilo tole za kakšne preprostejše modele dobra (in predvsem cenovno ugodnješa) alternativa Ansysu, če bi le takšna uporaba ne zahtevala preveč dela (programiranja). Škoda.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

OwcA ::

Otroška radovednost - gonilo napredka.

jeryslo ::

hmmm, čudno se mi zdi, da je tako malo zanimanje na slo-tehu za PPU? Me pa zanima, če bodo te kartice podpirale samo nek določen fizikalni program, ki bo poganjal igro, tako kot pri grafičnih npr. direct x in open gl ali bodo razvijalci naredili svoje primerne pogone?

leinad ::

Cena stvari pa bi se naj gibala od 100$-400$. Torej bodo solidni gamerski compi odslej dražji za kakšnih 50k SIT.

Torej se bo na tem čipu izvajal en kup algoritmov, ki bodo dajali vtis fizike v igrah itd. Ali?

PrimozR ::

Da da LFS je požrešen k prasica. Sploh za S2 bi blo fino met PPU zarad napovedanga hudga damage modela. :D Aja še za tiste k jih zanima, www.liveforspeed.net Špil mi je ukradu kkšn let življenja pa prbližn 40k (ene 10k za špil (mam S2 prednaročen) pa dobre 30k za volan).

Coinbird ::

Dobra ideja, da bi lahko čez leto dni užival v full interaktivnih igrah. Upam, da jim bo uspelo zbrat dovoljšno podporo razvijalcev. Sicer pa bo trebalo obvezno nabavit še eno stvar, kar je strošek. Ampak če bi se usvaril trend PPU-ja bi itaq nabavil cenejšo grafo pa boljši ppu. Isto kot je do zdaj veljalo, da je za igre boljše imet hi-end grafično pa mid-ranged procesor, kot obratno kombinacijo. :D

Zelo me zanima, kaj si John Carmack misli o PPU tehnologiji, ki jo trenutno ponuja to podjetje, on je še vedno dobro ocenil, kaj ima perspektivo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Coinbird ()

jest10 ::

No to bi vsaj za igre podaljsalo zivljenjsko dobo procesorjeu.

Aggressor ::

Kakšna igra Unreal 3??

Sicer pa, mislim, da ima zadeva vsekakor potencial, vsaj za nekaj let, ker bodo večjedrni procesorji lahko kar huda konkurenca, gledano z ekonomskega stališča.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

jlpktnst ::

Zakaj se mi zdi Cell boljša varianta, to pa kot obujanje mrličev. Na PCI bi dali procesor? Propustnost ima res grozovito veliko ja:)

jest10 ::

Kaj pa če ne rabiš velike prepustnosti...

G-man ::

Hehe, zdaj rabimo samo še AIPU - Artificial Intelligence Processor Unit, s kakšnimi nevroni, povezani s silicijem in bo kartica že za kaj uporabna.

compy86 ::

Tole se bo slišal neumno ampak - ta zadeva gre na PCIe režo... in kaj potem pravzaprav dela? to pomeni da mamo 2 kartici v računalniku ki delata podobno zadevo al kaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: compy86 ()

OwcA ::

Računa fiziko. Trenutno to do neke mere dela procesor, ostalo pa jeo v n aprej pripravljena animacija.
Otroška radovednost - gonilo napredka.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ageia najavila PhysX 100M procesor za notesnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
526962 (5604) M-XXXX
»

PhysX - 1. fizikalno procesna enota (PPU)

Oddelek: Novice / Grafične kartice
395252 (3020) kobilica
»

Maja prihajajo prvi PPU-ji

Oddelek: Novice / Grafične kartice
495579 (3072) Senitel

Več podobnih tem