» »

Dve leti po nesreči se Uberjeva avtonomna vozila vračajo v Kalifornijo

Dve leti po nesreči se Uberjeva avtonomna vozila vračajo v Kalifornijo

Slo-Tech - Podjetje Uber bo mesec dni po prejemu dovoljenja ponovno začelo preizkuse samovozečih avtomobilov v Kaliforniji, in sicer v San Franciscu. Te so ustavili pred dvema letoma, ko je bilo njihovo vozilo udeleženo v prometni nesreči, v katerih je umrla peška, ki je nepravilno prečkala cestišče. Testiranja bodo potekala v manjšem obsega kot pred dvema letoma.

Tedaj je po cestah vozilo osem avtonomnih vozil, sedaj pa bosta le dva Volva XC90. Testiranje bo trajalo nekaj tednov, da popravijo kodo in naberejo posodobljene informacije o infrastrukturi. Ob tem se Uber zaveda, da bodo to pot pod zelo budnim očesom regulatorjev in javnosti, saj je bila prometna nesreča pred dvema letoma velik fiasko. Čeprav je peška tedaj cesto prečkala na neoznačenem delu ceste in formalno Uber ni bil kriv, je preiskava pokazala, da sistem za zaznavanje ovir ni pravilno prepoznal peške, dokler ni bilo prepozno. Vozilo ni niti začelo zavirati. Nadzorna voznica v avtomobilu pa pred nesrečo ni spremljala dogajanja, saj je gledala v telefon. Volvo XC90 ima sicer že vgrajen sistem za zaviranje v sili, a ga je Uber zaradi testiranja lastnega sistema izključil.

Uberjevi novi testi bodo omejeni na dnevni čas in zgolj nekaj cest, so dejali. Ker ima Uber drugačno licenco kakor General Motors, Aurora, AutoX, Pony.ai, Waymo (Google) in Zoox, ne bo smel prevažati potnikov. Uber trenutno vozila testira še v Pittsburghu, Dallasu, Torontu in Washingtonu. Uber zatrjuje, da je spremenil in popravil algoritem, ki bolje zaznava pešce in kolesarje.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poročilo NTSB: Uberjevo vozilo peško povozilo brez zaviranja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8218654 (15699) BigWhale
»

Uber ne bo odgovarjal za smrt peške (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6312478 (9002) gendale2018
»

NTSB: Uberjev avtomobil je peško zaznal šest sekund pred usodnim trčenjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8421364 (16688) shadeX

Več podobnih tem