» »

Spletna prodaja vozovnic za vlak leto dni pozneje

1 2
3
»

jype ::

111111111111 je izjavil:

Še kar daleč do prvega mesta.
Absolutno, manjka še "disregard for human and worker's rights", preden lahko postane prva.

jernejl je izjavil:

Zagotovo - podjetjem v VB. Ne pa tudi SŽ. SŽ zmeraj višje subvencije porabljajo za prevoz zmeraj manj potnikov.
Sliši se, kot da še vedno zanalašč zamolčiš ključne podrobnosti, ker si ideološko preobremenjen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

darkolord ::

Gagatronix je izjavil:

Vecina nase zelezniske infrastrukture je tako absurdno zastarele, da je cudez, da imajo Slovenske Zeleznice sploh se dovoljenje za obratovanje.
Očitno nimaš nobene reference, da trdiš kaj takega ...

Utk ::

Te prosim. Se ne spomneš ko je iztiril madžarski vlak, in so rekli, da je bilo najbrž kaj narobe z vlakom. Hudič je bil čez dva tedna, ko je na istem mestu iztiril še en vlak.
In tega je dost, glede na hitrosti. A mora res kdo umret prej ko se nekdo zresni?

PreviousUser ::

Fantje, SŽ kupe vagoni so zakon. Mehki udobni sedeži, včasih cel kupe zase. Ugasneš luč in spiš, poslušaš muzko in gledaš skozi okno... Tako udobno v avtu pač ni.

111111111111 ::

jype je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Še kar daleč do prvega mesta.
Absolutno, manjka še "disregard for human and worker's rights", preden lahko postane prva.


Ti si rekel, da so najuspešnejša podjetja javna, jaz sem te pa postavil na laž. Ni treba, da ti sipljem soli na rane, dovolj je, da vsi vidijo, da nakladaš o rečeh, ki jih ne razumeš.

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Iztirjenji v Rimskih Toplicah se nista zgodili na istem mestu, temveč na dveh različnih (resda zaporednih) kretnicah. Kaj je bil točen vzrok, ne vem, najverjetneje lokalno posedanje zaradi preperelih pragov. Tako sklepam po tem, ker so nato po celem slovenskem železniškem omrežju začeli menjevati pragove pri kretnicah. Je pa ena od kretnic letnik 1980. Sta pa obe predvideni za zamenjavo v okviru trenutnega remonta. To je tudi delno krivo za nesreči, ker se je opustilo še tisto malo vzdrževanja, ki se ga drugače izvaja, češ, saj se bodo kretnice itak zamenjale.

Vzdrževanje tirov pri SŽ je bilo do sedaj precej slabo. Npr. Švicarji kontrolirajo geometrijo tirov v rednih, ozkih intervalih ali pa, če strojevodje javijo kak sum, da kaj kje ni v redu. To počnejo večinoma ponoči, v obdobjih redkejšega prometa. Takoj za merilnim vlakom sledi podbijalka, ki nemudoma popravi opažene nepravilnosti. SŽ pa tovrstnega merilnega vlaka sploh nimajo, jim zadnja leta preglede geometrije tirov v rednih intervalih delajo Madžari (MAV). Posledica takih meritev je običajno uvedba počasnih voženj na mestih z nepravilnostmi, potem pa njihova odprava (najprej tiste najhujše...)... Upam, da bo to po sedanjem remontu boljše...

Avstijski projekt obnovitve prog je impozanten, ker ne gre samo za remonte, temveč mestoma za obsežne novogradnje (Koralmtunnel in Semmering Basistunnel). Koralmtunnel na novi progi Gradec - Celovec je na nek način poraz naše politike (če smo tukaj sploh imeli kakšno...). Mnenja v Avstriji (tudi strokovna) so bila tukaj deljena. Kar nekaj strokovnjakov je zagovarjalo, da naj se Avstrija poveže s Slovenijo in financira rekonstrukcijo "obdravske proge" (Pliberk - Dravograd - Maribor) in pa kosa proge Maribor - Šentilj. Študije so kazale, da bi to bilo znatno cenejše od gradnje tunela, proga bi pa bila sicer nekaj daljša od nove. Tukaj nismo "ni kurcom mrdnuli", Avstrijci so pa v desetletju svoj projekt znotraj EU uspeli zlobirati od nepomembnega do prioritetnega projekta (za EU)... Podobno zadevo imajo Avstrijci že zelo dolgo urejeno z Nemci, kjer vozijo iz Salzburga za Innsbruck preko nemškega Rosenheima.

SŽ vagoni so še vsi podedovani od bivše JŽ, velika večina je že okoli 40 let stara. Najnovejši je par enoprostornih vagonov, ki smo jih dobili iz kontigenta brzega vlaka Mimara. Se pa strinjam, da jih ni čez sedeže v gošinih vagonih (večino SŽ vagonov je izdelal tovarna Goša iz Smederevske palanke). Moje "mokre sanje" bi bile gošini sedeži v Siemensih, ki imajo IMHO najboljše (zračno) vzmetenje... Samo bi se potem jaz pogosto zjutraj odpeljal mimo Poljčan do Celja ali Zidanega Mosta :)):)):))...

Lp

Jože

jype ::

111111111111 je izjavil:

Ti si rekel, da so najuspešnejša podjetja javna, jaz sem te pa postavil na laž. Ni treba, da ti sipljem soli na rane, dovolj je, da vsi vidijo, da nakladaš o rečeh, ki jih ne razumeš.
Če je med najuspešnejšimi podjetji na svetu vsaj eno javno, potem tvoja trditev ne drži. Jaz nisem trdil, da so vsa javna, ti si trdil, da so vsa zasebna.

PreviousUser ::

Barbarpapa2 je izjavil:SŽ vagoni so še vsi podedovani od bivše JŽ, velika večina je že okoli 40 let stara. Najnovejši je par enoprostornih vagonov, ki smo jih dobili iz kontigenta brzega vlaka Mimara. Se pa strinjam, da jih ni čez sedeže v gošinih vagonih (večino SŽ vagonov je izdelal tovarna Goša iz Smederevske palanke). Moje "mokre sanje" bi bile gošini sedeži v Siemensih, ki imajo IMHO najboljše (zračno) vzmetenje... Samo bi se potem jaz pogosto zjutraj odpeljal mimo Poljčan do Celja ali Zidanega Mosta :)):)):))...

Lp

Jože


Je pa kar škoda, ker ti vagoni po dobavi Stadlerjevih garnitur najverjetneje ne bodo več vozili?

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Mislim, da namerava SŽ kupiti tudi 20 novih pullmanov, ki jih potrebuje predvsem za mednarodni potniški promet. Koliko je še klasičnih garnitur v notranjem prometu, ne vem. Zadnji, za katerega vem, je bil Pohorje ekspres, ki pa že nekaj časa ne vozi več iz Maribora, tako, da mi njegova trenutna sestava ni znana. Velika večina obstoječih vagonov ni več primerna za mednarodni promet (nimajo več RIC oznake)...

Lp

Jože

111111111111 ::

jype je izjavil:

Če je med najuspešnejšimi podjetji na svetu vsaj eno javno, potem tvoja trditev ne drži. Jaz nisem trdil, da so vsa javna, ti si trdil, da so vsa zasebna.

Nisem. Trdil sem da so najuspešnejša zasebna. Torej gre za množino, se pravi če so prva tri zasebna potem zmagam, ker med nauspešnejšemi ni javnega. Seveda pa si ti lahko mejo postaviš okoli katerega mesta hočeš in izbrskaš eno javno podjetje. To se pa strinjam, če dejstva in moje trditve malo prilagodiš. Zmagaš. Plosk plosk.

Lahko pa dejstva še malo prebrneš in sešteješ premoženje javnih podjetij in zasebnih, pa da vidiva katera so bolj uspešna.

Če sva pa čisto natančna nisem ničesar trdil ampak si samo sklepal iz mojega ironičnega posta na tvoje nebuloze.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenske železnice odkrile internetno prodajo vozovnic

Oddelek: Novice / Ostale najave
4210400 (5116) Kenpachi
»

SŽ omogočil nakup vozovnic po spletu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7212646 (10343) aborko
»

Japonski brzovlak presegel 600 kilometrov na uro (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6220781 (17027) Okapi
»

slovenske železnice - nesposobneži (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8212793 (9848) Karaya 52
»

Tehnologija: najhitrejši vlak

Oddelek: Novice / Diski
234565 (4565) Boeing

Več podobnih tem