» »

Se bo Amazon premislil glede newyorškega sedeža?

Se bo Amazon premislil glede newyorškega sedeža?

vir. Flickr

vir: Washington Post
Washington Post - Potem, ko se je vodstvo Amazona novembra odločilo, da bo svoji predstavništvi na vzhodni obali ZDA vzpostavilo v Queensu v New Yorku in v Arlingtonu v Virginiji, je glede prve lokacije zdaj naletelo na oster odpor. Politikov, sindikatov in predvsem lokalnega prebivalstva. Ti se bojijo, da bo prihod giganta popolnoma preplavil njihovo sosesko, preobremenil javni prevoz, predvsem pa pognal cene nepremičnin v nebo in posledično pregnal dosedanje prebivalce. Nasprotnike je ujezilo tudi za tri milijarde subvencij in davčnih razbremenitev, ki jih je mestna politika obljubila Amazonu, če bo za naložbo izbral prav njihov kraj.

Največja politična zagovornika selitve v Queens sta guverner zvezne države New York Andrew Cuomo in župan Bill de Blasio, ki nasprotnikom očitata, da želijo iz pregnati investitorja, ki bo z naložbo v mesto prispeval 25.000 delovnih mest. Vsak od obeh novih sedežev bi po načrtih namreč zaposloval toliko delavcev, Amazon pa načrtuje še tretjega v Nashvillu, v Tennesseeju, a nekoliko manjšega, s 5000 zaposlenimi. Za razliko od New Yorka, so podjetje na obeh drugih lokacijah pričakali z odprtimi rokami. No, resnici na ljubo je nasprotovanje v New Yorku bolj politično, javnomnenjske ankete so namreč pokazale, da večina prebivalcev njihov prihod podpira.

Podpredsednik Amazona, Brian Huseman, je zato že namignil, da se utegnejo glede Queensa premisliti. Podjetje namreč doslej še ni kupilo nobene nepremičnine ali ustreznega zemljišča, zato bi dogovor zlahka razdrli. A predstavniki mestne opozicije so napovedan umik že označili za tiho izsiljevanje, ki naj bi utišalo nasprotnike, kar naj bi bila običajna praksa Amazona. Iz podjetja so se za zdaj odzvali s suho izjavo, da so v stiku z bodočimi sosedi, tudi z izobraževalnimi ustanovami, malimi podjetniki in predstavniki skupnosti prebivalcev, ki jim skušajo pojasniti, kakšen sosed je v resnici Amazon.

8 komentarjev

dexterboy ::

ZAKAJ to mora biti v mestu? Mar ni bolj normalno, da je to izven mest? Si ne morem zamisliti centralno skladišče kakšnega Hoferja, Lidla, Spara nekje v mestu, pa čeprav na obrobju mesta? Sploh bi pa železnico dal med primarni pogoj za glavni transport. In tiste 3 milijarde subvencije? WTF? Oni naj dajo 3 milijarde, če hočejo priti "in da tavn". Jefi je težek preko stotke, zdej pa nej mu damo še?

Mar je res zdrava kmečka pamet in logika odpotovala z misijama Voyager in Pioneer 10 out there, among the stars?

BTW; iz povezave v novici spodnja informacija;
How many jobs will Amazon bring to Nashville?
The creation of the Operations Center of Excellence will bring 5,000 full-time, high-paying jobs.
How much will Amazon employees make?
Amazon says the average wage of employees in their Nashville location will be $150,000.

Kje se prijavim za delo v Nashville-u?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

BorutK-73 ::

Si sploh prebral novico? Sedež ni enako kot skladišče.

dexterboy ::

Seveda sem prebral. Res je, nikjer ni omenjeno skladišče. Kar pa NE POMENI, da bi čez čas lahko postalo lokalni warehouse...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Glugy ::

Se strinjam; gigantsko podjetje ki rabi gigantski sedež naj si zgradi svoje mesto zunaj. Ne pa da pol preobremenjuje infrastrukturo obstoječih mest! Za bogataški Amazon pa to ja ne bi smel biti noben problem.

nurmaln ::

Glugy je izjavil:

Se strinjam; gigantsko podjetje ki rabi gigantski sedež naj si zgradi svoje mesto zunaj. Ne pa da pol preobremenjuje infrastrukturo obstoječih mest! Za bogataški Amazon pa to ja ne bi smel biti noben problem.

Amazon bo sedež postavil tam kjer se jim bolj izplača. V kalkulacijo kaj se izplača gre zagotovo veliko različnih faktorjev, pri čemer je eden pomembnejših koliko subvencij bodo dobili na različnih lokacijah. Če jim Southaven, Mississippi ponuja X USD, NYC pa 100X USD, bodo šli pač v NYC. Za gradnjo novega mesta, ki bi sicer zraslo okoli takšnega podjetja tudi sredi ničesar, pač od nobenega župana ne bodo dobili subvencij.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

gruntfürmich ::

dexterboy je izjavil:

Res je, nikjer ni omenjeno skladišče. Kar pa NE POMENI, da bi čez čas lahko postalo lokalni warehouse...

kot da bi poslušal lokalne bebčke v gostilni. bi lahko, možno je, po mojem...
kakšni vrhunski jasnovidci! takoj je treba vsako iniciativo v kali zatreti, kaj če bo iz tega zrastel nov gigant...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

RatedR ::

Podobna zgodba kot Silicon Valley, čeprav so izven mesta je šlo ogromno ljudi ven iz San francisca zaradi previsokih cen nepremičnin...

artplant ::

Pa je komu sploh jasno kje in kako se bo to gradilo? v mestu, na obrobju, na nekih opuščenih površinah ... kje? Dežurni dušebrižniki takoj v luft, za vsak slučaj ... četudi je v ameriki. :(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

I love Slovenia (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11114156 (10602) FrRoSt
»

Amazonovega močno subvencioniranega sedeža v New Yorku ne bo

Oddelek: Novice / Ostale najave
83252 (1492) OChack
»

Potovanje v New York

Oddelek: Loža
417321 (2885) buttcrack
»

Amazonov drugi sedež, ki to ne bo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5616314 (13417) ZaphodBB

Več podobnih tem