» »

Amazonovega močno subvencioniranega sedeža v New Yorku ne bo

Amazonovega močno subvencioniranega sedeža v New Yorku ne bo

Slo-Tech - Amazon si je premislil in novega sedeža ne bo zgradil v Long Island Cityju blizu New Yorka, kakor so napovedali novembra. Da novega sedeža ne bo, se je začelo govoriti v začetku tega leta, ko je postalo jasno, da newyorški politiki nove investicije ne podpirajo. Amazon je danes tudi uradno potrdil, da ga v New York ne bo.

Amazon se je pred dvema letoma odločil, da bo zgradil svoj drugi sedež. Iskanja lokacije se je lotil precej inovativno, saj je mesta in lokalne oblasti pozval k oddaji ponudb, kaj lahko podjetju ponudijo. Med 238 mesti je nato izbral 20 finalistov, ki so lahko še izboljšali svoje ponudbe (med seboj si jih seveda niso kazali), a na koncu se je Amazon odločil, da drugega sedeža ne bo, temveč bodo odprli dve veliki regionalni pisarni - eno v New Yorku in drugo v Virginiji blizu Washingtona.

Toda v New Yorku vsi niso bili navdušeni nad Amazonovim prihodom. Medtem ko so ankete kazale, da 70 odstotkov prebivalcev podpira prihod podjetja, so bili lokalni in državni politiki precej manj navdušeni. Amazonu je bilo obljubljenih tri milijarde dolarjev subvencije, da bi sedež zgradil v New Yorku, zaradi česar številni politiki niso več podpirali prihoda. Guverner in župan sta bila med redkimi podporniki. Ob tem ne smemo pozabiti še na druge vplive prihoda velike multinacionalke v mesto, ki se že sedaj bojuje s stanovanjsko krizo. Kot se je izkazalo v Amazonovem domu Seattlu, to nesorazmerno dvigne cene nepremičnin in mesto za stare prebivalce podraži.

Amazon se je zato odločil, da drugega sedeža ne bo ne zdaj ne pozneje. Zgradili bodo regionalno pisarno v Virginiji, za kar bodo dobili 750 milijonov dolarjev subvencij, v New Yorku pa ne.

8 komentarjev

49106 ::

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: FormerUser ()

Vazelin ::

Toda v New Yorku vsi niso bili navdušeni nad Amazonovim prihodom. Medtem ko so ankete kazale, da 70 odstotkov prebivalcev podpira prihod podjetja, so bili lokalni in državni politiki precej manj navdušeni.

Meni se zdi da je bilo kar veliko navdušenje.
Cortezovo bodo morali malce bremzati demokrati, drugače bodo spušili.
Alexandria Ocasio-Cortez: Amazon abandoning its plans for a New York headquarters proves 'anything is possible'


Odzivi na Twitterju:
Torpedoing your own citizens, well done.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

Redorange ::

Zakaj
Torpedoing your own citizens
?
A tega pa ne vidijo:
Kot se je izkazalo v Amazonovem domu Seattlu, to nesorazmerno dvigne cene nepremičnin in mesto za stare prebivalce podraži.

Pa podjetje ki služi milijarde sprašuje po subvencijah? Pa o pogojih dela sploh nebi govoril...

Zgodovina sprememb…

BFVV ::

Redorange je izjavil:


Pa podjetje ki služi milijarde sprašuje po subvencijah? Pa o pogojih dela sploh nebi govoril...


Saj vse te ogromne korporacije dobijo kup denarja od države. Google, Netflix... ko se kdo kaj prične čez njih kaj puntat (Amazonovi delovci v kletki) se pa začnejo dret da so privat podjetja in da če komu kaj ne paše naj naredi svojo firmo. Popolnoma logično da boš zlahka tekmoval z nasprotnikom ki ima v žepu miljarde, kup lobijev in še uho vlade.

Kmalu bo obstajala samo še ena korporacija ki bo imela v rokah vse od prodaje krompirja do mobilne telefonije in bančništva ter bo lepo diktirala kaj imaš rad in kaj rabiš.

Furbo ::

Komunistična barbika Cortez to proslavlja kot veliko zmago nad kapitalizmom. Facepalm.

Anything is possible: today was the day a group of dedicated, everyday New Yorkers & their neighbors defeated Amazon's corporate greed, its worker exploitation, and the power of the richest man in the world.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Redorange ::

gus5 ::

Najprej 'AmazNO', potem 'AmazOFF'. 8-)
Ko že o Amazonu. Bezos je baje 'rešil' sci-fi serijo Expanse. Skafandri, v katerih nastopajo igralci, zdaj ne bojo le del scenske garderobe, pač pa neobhoden delovni kombinezon, v katerega bojo lulali in kakali. Tako kot zaposleni v skladiščih/sortirnicah Amazona. :(

OChack ::

rečeno je bilo, da bo 25000 novih delovnih mest s povprečno plačo 150 000 USD letno, kar ni slabo, glede na to da bi šlo za olajšave v vrednosti 3 MRD USD bi se denar preko davkov zelo hitro povrnil, mislim da v cca 3- 5 letih. senatorka je pri tem dejala, d abi 3 miljarde lahko porabili za druge zadeve....3 miljarde ki jih občina new york nima, saj gre za popust pri davku, tako da Cortezova vali klasične demokratske buče, medtem ko revni ostajajo revni
Int€l inside, IDIOT Outside


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko zveznega davka je lani doma plačal Amazon? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7112267 (8574) Mr.B
»

Amazonovega močno subvencioniranega sedeža v New Yorku ne bo

Oddelek: Novice / Ostale najave
83233 (1473) OChack
»

Se bo Amazon premislil glede newyorškega sedeža?

Oddelek: Novice / Ostale najave
83286 (2253) artplant
»

Amazonov drugi sedež, ki to ne bo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5616071 (13174) ZaphodBB
»

Dirka do dna: kje bo Amazon gradil drugi sedež

Oddelek: Novice / Ostale najave
3210201 (8251) Fritz

Več podobnih tem