» »

Apple pripravlja naročniško storitev za igre?

Apple pripravlja naročniško storitev za igre?

vir: Wikipedia

vir: Cheddar
Cheddar - Novičarska stran Cheddar se pri tem sklicuje na pet virov znotraj Appla, ki pa, ker gre še za neobjavljene načrte podjetja, želijo ostati neimenovani. Uradni predstavnik Appla s tem v zvezi ni želel odgovarjati na novinarska vprašanja.

Šlo naj bi za nekakšen Netflix za igre, kjer bomo za za zdaj še neznano plačilo lahko igrali določene pakete iger. Apple se je z razvijalci začel dogovarjati v drugi polovici lanskega leta, pogovori pa naj bi se vrteli v smeri, da bi podjetje postalo tudi založnik njihovih naslovov, pri čemer bi prevzelo tudi marketing, distribucijo in druge s tem povezane stroške. Kot so še povedali viri, je storitev šele v zgodnjih fazah razvoja, zato se povsem lahko zgodi, da idejo sčasoma pokopljejo.

Apple, ki mu zadnje čase precej usihajo dohodki od prodaje strojne opreme, se, kot večina drugih podjetij, ozira po novih prihodkih iz naslova storitev. Že zdaj so naročniške storitve, denimo iCloud in Apple Music njihov najhitreje rastoči segment, Applov izvršni direktor Tim Cook pa je pred dvema letoma napovedal, da bodo do konca desetletja z njimi letno zaslužili 50 milijard dolarjev. Lani so so se denimo prihodki iz tega naslova ustavili le malenkost pod 40 milijardami, kar pomeni, da je cilj povsem dosegljiv.

Druga novica povezana z gigantom iz Cupertina pa je naslonjena na tri, prav tako anonimne vire, in pravi, da bo Applova pretočna storitev za video vsebine začela svojo pot spomladi, natančneje sredi aprila. Novico je pred tedni posredno potrdil tudi Tim Cook v intervjuju za CNBC in sicer z besedami, da bodo letos ob obstoječih, ponudili še eno novo storitev.

4 komentarji

louser ::

Nekaj podobnega načrtujejo tudi Google in NVidia (zagotovo), Valve ter Microsoft in Sony (za vse 3 se domneva).
Prvi, tretji in četrti imajo strežnike vsepovsod.
Kdor bo hitreje uspel na trg spraviti boljši produkt kot je Shadow, bo zmagal.
Google, NVidia, Sony in Valve v neki omejeni obliki to sicer že ponujajo.
Nvidia in Valve tudi sicer ponujata najboljše igranje iger na zahtevo, a ima prvi zelo omejeno testiranje, pri Ventilu pa potrebuje lastno infrastrukturo ali pa jo najeti od Google (prvih 300 dolarjev je rabe, nadalje je zelo drago). Idealna rešitev zanj je PaperSpace, best overall pa Shadow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: louser ()

Markoff ::

Par 10 ponudnikov, vsak po 10-20 EUR na mesec. Ziher je to za kupca stroškovno učinkoviteje kot lastništvo orenk PCja/konzole in 20 iger, ja.

Isti sheet kot video streaming. Samo molzenje. Kot potrošnik ne moreš v enem samem trenutku gledati več kot 1 filma, zato je z vidika licečnin vseeno, ali uporabljaš eno platformo ali 10 njih. A za potrošnika ni vseeno, če mora plačevati 10 platform ali eno samo, ker pač hoče gledati filme, ki so razpršeni po platformah.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

filip007 ::

Že PS4 igre prodajajo čisto povsod v fizični obliki, za naročnine ali stream mi ni toliko.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

zmaugy ::

Ma ko jih jebe, CIV REV, ki je imela res dober ui, je z eno od nadgradenj ios (11) postala nedelujoča, CIV REV2 ima v primerjavi z enko odvraten ui.
Enako je Red Alert nehala delovati z ios11.
Plačaš polno ceno in dobiš "bez vazelini".
Nema ništa! Od mene niti centa. Pi..e ene...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Applovi poslovni rezultati: prodaja iPhonov še naprej pada (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
7024425 (21267) no comment
»

App Store razvijalcem prinesel že 50 milijard dolarjev

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
177129 (5718) opeter
»

Apple z rekordnimi prihodki in dobičkom, iOS 8.1 z Apple Pay izšel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
12533536 (28529) AnWar
»

Jabolčni podvojili svoj lobistični napor

Oddelek: Novice / Rezultati
75393 (3711) driver_x

Več podobnih tem