» »

Windows Update vam namešča tudi nepreizkušene posodobitve

Windows Update vam namešča tudi nepreizkušene posodobitve

Slo-Tech - Odkar se je Microsoft odločil, da novih verzij operacijskega sistema Windows enostavno ne bo več, temveč bodo izdajali le še večje in manjše popravke, posodobitve in nove funkcionalnosti, je pomen Windows Update čedalje večji. Obstaja program Windows Insider, kamor se lahko včlanimo, da prejemamo posodobitve, še preden so uradno ožigosane kot preizkušene in stabilne, torej kot nekakšen beta preizkuševalec. Izkazalo pa se je, da te nepreizkušene posodobitve prejemajo tudi uporabniki, ki niso nikoli postali člani Windows Insiders. Microsoft vam lahko mirno namesti beta verzije posodobitve.

Težave niso nekaj nezaslišanega, posodobitve so celo že uničevale podatke. Sedaj vemo tudi, da se posodobitve delijo v razrede B, C in D. Vsak drugi torek v mesecu, na tako imenovan Patch Tuesday, se nameščajo posodobitve B. Gre za varnostne posodobitve, popravke hroščev in druge ne-varnostne popravke. Teden dni pozneje pa se zgodijo posodobitve C, še teden dni pozneje pa posodobitve D. Gre za posodobitve, ki nikoli ne vsebujejo varnostnih popravkov in ki nikoli niso namenjene poslovnim uporabnikom - ker niso dovolj preizkušene. Popravkov A ni, ker se prvi teden v mesecu ne namešča nič.

Gre za popravke
, ki nimajo povezave z varnostjo, in jih dobijo le uporabniki verzij Home. Še ti jih prejmejo le, če ročno kliknejo Preveri posodobitve v Nadzorni plošči. Popravki D so namenjeni zadnji verziji Windows 10, medtem ko uporabniki starejših verzij vse do Sedmice prejmejo popravke C, da je nekaj več časa za reakcije. Če želite ostati le na preizkušenih popravkih B, nikoli ne kliknite ročno na iskanje posodobitev, temveč počakajte, da jih prejmete avtomatično. Po Microsoftovem mnenju je vsakdo, ki klikne ta gumb, napredni uporabnik, ki želi prejeti neuradne posodobitve. To ni le teoretična razlika, saj smo že videli popravke D, ki so povzročali modre zaslone.

3 komentarji

49106 ::

Če želite ostati le na preizkušenih popravkih B, nikoli ne kliknite ročno na iskanje posodobitev, temveč počakajte, da jih prejmete avtomatično.


Kaj pa, če bi raje ostali na preizkušenem OS? Valda ne boš dal 150eur zato, da boš beta tester?

P.S. Koliko moramo plačati za alfa verzije?

jype ::

Če si želiš lastiti svojo strojno opremo, moraš na njej poganjati programje, ki pred tabo ne skriva svojega početja.

Lonsarg ::

Sam tole je dobra fora. "Zakaj še nimam 1809, klik, aha evo ga".

"... in jih dobijo le uporabniki verzij Home" -> to je pa dejansko dobra taktika, ki blagodejno vpliva na biznis uporabnike Windows 10, ker vedo da kar dobijo oni je res konkretno stestirano, bolj kot pri prejšnih verzijah Windowsov. Pač biznis prinaša denar, Home verzijo pa bodo počasi začeli ponujati zastonj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kritične ranljivosti v Qualcommovih čipsetih

Oddelek: Novice / Varnost
327459 (5503) buneech
»

Velika večina androidnih telefonov nezaščitena

Oddelek: Novice / Android
4217583 (11325) Cheetah
»

Nov način posodabljanja v Windows 10

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
1013629 (10715) Looooooka
»

Adobe za odpravo ranljivosti zahteval drag nakup nove verzije

Oddelek: Novice / Varnost
368151 (5940) zeleni
»

Le nekaj ur po popravku za Mac OS X nova varianta MacDefenderja

Oddelek: Novice / Varnost
377310 (5971) MrStein

Več podobnih tem