» »

Qualcomm zavrnil Broadcomovo ponudbo

Qualcomm zavrnil Broadcomovo ponudbo

Slo-Tech - Qualcomm je danes zavrnil Broadcomovo ponudbo za prevzem, v kateri je Broadcom minuli teden ponudil 105 milijard dolarjev za nakup enega največjih proizvajalcev SoC in modemov za mobilne telefone. Qualcommov upravni odbor je danes soglasno odločil, da je Broadcomova ponudba prenizka, ker "dramatično podcenjuje Qualcomm" in prinaša negotovosti glede odziva regulatorjev trga. S tem Qualcomm je potrdil namigovanja, da nad prevzemom že od začetka niso preveč navdušeni.

Qualcommov izvršni direktor Steve Mollenkopf je zapisal, da na trgu polprevodnikov in čipov v avtomobilski, mobilni, omrežni in IoT industriji ni nobeno podjetje v boljšem položaju kakor Qualcomm. Prepričani so, da lahko svojim lastnikom prinašajo dodano vrednost z rastjo v teh segmentih in vodilnim položajem na trgu 5G. Z drugimi besedami Mollenkopf Broadcomu sporoča, da prevzema ne potrebujejo. Iz Broadcoma medtem prihajajo popolnoma nasprotne besede, in sicer so zapisali, da so še vedno zavezani k prevzemu in da bi povezava podjetij ustvarila močno, globalno firmo z impresivnim patentnim portfeljem.

Iz tega je mogoče razbrati, da bo naslednji korak verjetno višja ponudba, o kateri bo Qualcomm ponovno razpravljal. Nenavadno je le, da se pogajanja odvijajo tako javno, saj se ponavadi podjetja dogovarjajo za zaprtimi vrati, potem pa sporočijo končno odločitev. Ob tem velja poudariti, da Qualcomm trenutno prevzema NXP Semiconductor. Dobrih 39 milijard dolarjev težka kupčija se bo končala v začetku prihodnjega leta.

1 komentar

Ahim ::

Ce so ze zdaj "v najboljsem polozaju na trgu", potem bodo bolj tezko lastnikom "prinesli dodatno vrednost z rastjo v teh segmentih", ker nimajo vec veluiko prostora za rast (ce sploh kaj), preden jih po glavi lopne tisti "regulator trga", glede katerega so zaskrbljeni.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trump preprečil Broadcomov prevzem Qualcomma (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
5816719 (12390) MrStein
»

Broadcom želi kupiti Qualcomm

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
2110444 (8023) ZigaZiga
»

Qualcommov Snapdragon 835 bo prvi 10-nm SoC

Oddelek: Novice / Procesorji
155758 (3932) MrStein

Več podobnih tem