» »

Amazon uvaja barantanje

Amazon uvaja barantanje

Slo-Tech - Na Amazonu sicer redno najdemo različne popuste in akcije, a bistvena razlika v primerjavi s Ebayjem in podobnimi ostaja dokončnost prikazane cene. Kolikor piše, da izdelek stane, za toliko ga lahko dobimo. Odslej to ne bo več edina možnost.

V želji po povečanju prodaje je Amazon uvedel nov način prodaje Make an Offer (Postavi ponudbo). Prodajalci, ki za svoje izdelke odkljukajo to možnost, bodo imeli ob ponudbi še dodaten gumb, s klikom na katerega bodo lahko potencialni kupci predlagali nižjo ceno za izdelek od postavljene. Prodajalec bo potem lahko ponujeno sprejel, zavrnil ali postavil protiponudbo. Če se bosta prodajalec in kupec sporazumela o drugačni, nižji ceni, se bo kupčija sklenila po tej ceni. Amazon želi pristaviti svoj lonec in pospraviti provizijo, zato ju vzpodbuja za uporabo njegove platforme pri barantanju.

Amazon torej ne bo postal podoben Ebayju v smislu, da bi kupci tekmovali in ceno navijali na dražbi. Vsak kupec bo podal svojo ponudbo, ki je ostali ne bodo videli - podobno kot na nizozemski dražbi bo ponudil najvišjo še sprejemljivo ceno. Ponudbe kupca ostali potencialni kupci ne bodo videli, kar je mogoče, ker je večina izdelkov na Amazonu dosegljiva v večjih količinah.

Za zdaj je novost, s katero želi Amazon poskrbeti za znižanje in cen povišanje prodaje oziroma manj poetično doseči, da bo vsak plačal najvišjo ceno, ki jo je še pripravljen plačati, omejena na okrog 150.000 izdelkov. Prihodnje leto bo ob pozitivnem odzivu mogoče tako kupiti več sto tisoč izdelkov, pravijo v Amazonu.

2 komentarja

Spajky ::

So gnili kapitalisti pogruntali/izprobali vsaj za gostilne, da če uvedejo sistem, da kupec plača kolikor misli da bi bilo primerno, da zberejo na koncu več denarja kot če bi jim izdajali točne račune!

Zgleda da so tudi Amazon-ci naredili kako poskusno anketo in prišli do podobnih zaključkov; zvito ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

tomaz88 ::

grdi grdi amazon, ko boš imel enkrat opravke z njihovim customer supportom, boš videl, da so lahko večini drugih trgovin samo za zgled (pa kaki kitajci tudi)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon izsiljuje prodajalce za dobre cene

Oddelek: Novice / Ostale najave
196763 (4815)          

[Ebay] Terjatva zaradi neplačila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10117457 (14109) Tilen
»

Prilagajanje spletnih cen profilu uporabnikov buri duhove (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5619672 (16456) gzibret
»

eBay zajebancija?!?

Oddelek: Loža
385810 (5011) Okapi

Več podobnih tem