» »

RIM bo odpustil še vsaj 2000 zaposlenih

RIM bo odpustil še vsaj 2000 zaposlenih

Žalosten, a vse bolj verjeten scenarij.

CNet - Marčevska objava slabih poslovnih rezultatov je vodstvo kanadskega RIMA prisilila k resnemu razmisleku, in očitno bodo spet odpuščali. Kot poroča časopis Globe and Mail, ki se sklicuje na vire znotraj podjetja, naj bi že s 1.6. delovne knjižice vrnili vsaj 2000 zaposlenim. Na tapeti bodo predvsem kadrovniki, pravniki, komercialisti, marketingarji in nižji menedžerji, inženirji pa tokrat očitno ne.

RIM je na podoben način odpuščal že lani poleti, ko so se prav tako znebili nekje 2000 zaposlenih. Junija jih bodo potem imeli le še 14.500, od več kot 20.000 v najboljših časih.

Letos so skoraj v celoti prevetrili tudi vodstveno strukturo. Januarja sta odstopila dolgoletna direktorja Jima Balsillie and Mike Lazaridis, spomladi so potem zamenjali večino višje pozicioniranih menedžerjev, ta mesec še COOja in CMOja, ravno minuli teden pa je odstopil njihov vodja prodaje. Opazno spremembo je videti tudi v retoriki novega šefa Heinsa. Medtem ko je še pred kratkim odločno zavračal možnost prodaje podjetja (med interesenti sta se omenjala Microsoft in Oracle), je zdaj bojda tudi to na mizi, skupaj z vsem ostalim - prodajo naložb, licenciranjem svojega patentnega portfelja, iskanjem strateškega partnerja. Heins bo tako radikalne poteze lahko odlagal še do konca leta, ko (končno) izidejo novi Blackberriji z OS 10. Če se ne bodo dobro prodajali, bi znalo to biti to.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hewlett-Packard množično odpušča

Oddelek: Novice / Ostale najave
265410 (3931) gruntfürmich
»

Yahoo začenja masovna odpuščanja

Oddelek: Novice / Ostale najave
286674 (5281) Gandalfar
»

Intel zapira tovarne, razvija nove procesorje

Oddelek: Novice / Procesorji
142800 (1924) Ciklamen
»

Računalniški forum kot orodje interne komunikacije v podjetju

Oddelek: Izdelava spletišč
144640 (980) mivsek

Več podobnih tem