» »

ITC: Preliminarna Motorolina zmaga proti Applu

ITC: Preliminarna Motorolina zmaga proti Applu

Ars Technica - Patentni spor med Applom in Motorolo je vzplamtel jeseni 2010, ko je Motorola pri dveh okrožnih sodiščih v ZDA in še pred Komisijo za mednarodno trgovino (US ITC) vložila tožbo zoper Apple zaradi domnevnih kršitev 18 patentov. Slednji ni ostal dolžan, ampak je še isti mesec vložil protitožbo. V njej so Motoroli očitali kršitve šestih patentov, ki se nanašajo na tehnologijo Multi-Touch. Sporne naprave so obsegale Droid, Droid 2, Droid X, Cliq, Cliq XT, BackFlip, Devour A555, Devour i1 in Charm.1. ITC je konec tedna izdal preliminarno odločitev, da Motorola ne krši Applovih patentov. Obratni postopek, torej Motorolin zoper Apple, še ni dočakal epiloga; zgodil se bo 23. april 2013.

Sodnik upravnega sodišča (administrative law judge) pri ITC je sporočil, da Motorola omenjenih patentov ne krši. Gre za preliminarno odločitev, ki jo mora potrditi še šestčlanski odbor pri ITC. To se ima zgoditi do 14. maja. Ta navadno razsodi enako, ni pa to vedno pravilo. Pričakovati je, da se bo to zgodilo tudi v tem primeru, zato je Motorola že javno izrazila zadovoljstvo z odločitvijo. Apple po drugi strani odločitve še ni komentiral. To je namreč že drugi poraz v boju z Motorolo, saj je pred mesecem dni v Nemčiji sodišče takisto odločilo v Motorolin prid. Tam so ugotovili, da Apple krši evropski patent, ki je v Motorolini lasti, zaradi česar mu grozi prepoved prodaje v Nemčiji. Spor je sedaj v odločanju višjega sodišča. Medtem pa še vedno tečejo ostali Applovi postopki proti Androidu, in sicer zoper Samsung in HTC.

8 komentarjev

ivanuscha ::

Fajn za Apple, da se že malo strezni. Ampak trajajo pa tali postopki neverjetno dolgo.

Bor H ::

In ljudstvo joka da sam pri nas trajajo postopki...

vesolc ::

sej trajajo..tu jih vsaj rešijo na pameten način in je nek rezultat...pri nam pa trajajo in trajajo, in ponavad oprostijo najhujše, k so zafurali tisoče in tisoče delavcev...

antonija ::

Za vsako takole trollanje s patenti kjer sodisce odloci da ni rpislo do krsitev bi morale bit posledice za toznika. Ker trenutno pac probajo in ce rata kul, ce pa ne pa nic hudega, se vedno so na istem.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zheegec ::

Zelo zahteven postopek, kot je ta se je končal v enem letu. Pri nas se zelo preprost postopek ne konča pred zastaranjem.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Blisk ::

antonija je izjavil:

Za vsako takole trollanje s patenti kjer sodisce odloci da ni rpislo do krsitev bi morale bit posledice za toznika. Ker trenutno pac probajo in ce rata kul, ce pa ne pa nic hudega, se vedno so na istem.


Pa saj ne bo dolgo, ko bo ostalo od Apple samo še e....

WamPIRe- ::

antonija je izjavil:

Za vsako takole trollanje s patenti kjer sodisce odloci da ni rpislo do krsitev bi morale bit posledice za toznika.

Ali že ni to sedaj? Nekdo mora plačati sodne stroške.
Msi Z77 | Intel i7-3770K | Kingston HyperX DDR3 16GB
CM Silent Pro Gold 700W | Asus RTX 2080 | Samsung 850 EVO 250GB
Samsung 850 EVO 500GB | 2x Asus ROG PG279Q

Deneb ::

Motorola je Google. Spletni velikan jo je namrec pred meseci kupil ravno zaradi patentov, pa vsi so se vprasevali, kaj bo z njo. Zdaj pa vidijo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Googlova Motorola znova udarila po Applu

Oddelek: Novice / Tožbe
205544 (3972) Prospekt
»

HTC izgubil pritožbo zoper Apple

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
94841 (3777) MuadDib
»

HTC najverjetneje krši Applove patente z Androidom (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
5820958 (19004) Icematxyz
»

Apple toži Motorolo

Oddelek: Novice / Tožbe
469043 (7622) madmitch
»

Motorola toži Apple

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
124903 (4420) hanibal

Več podobnih tem