» »

Za Yahoo se zanima kitajska Alibaba

Za Yahoo se zanima kitajska Alibaba

ZDNet - Pojavljajo se novi in novi snubci za Yahoo, v katerem se prah po razrešitvi Carol Bartz še ni polegel in tako še vedno nima izvršnega direktorja s polnimi pooblastili. Po začetku razmišljanj o prodaji podjetja in spogledovanju z AOL-om je naslednji v vrsti potencialnih snubcev Alibaba. Izvršni direktor Jack Ma je namreč povedal, da se zelo zanimajo za prevzem in da bi ga logistično tudi bili sposobni izpeljati.

Yahoo ima že nekaj v lasti 40 odstotkov kitajskega podjetja Alibaba, ki ga je Ma že nekajkrat poizkusil odkupiti nazaj, a ga Yahoo ni želel prodati. Ta bi pri sedanjih vrednotenjih znašal dve tretjini Yahoojeve vrednosti - Alibaba je vredna okoli 32 milijard dolarjev, Yahoo pa slabih 17 milijard. To je tudi razlog, da se Ma prav sedaj glasno zanima za Yahoo, saj je mnogo cenejši, kot je bil, ko ga je poizkušal kupiti Microsoft. Slednji je za Yahoo ponujal 45 milijard dolarjev, pa ga je Yahoo zavrnil.

Alibaba je velik igralec na kitajskem trgu, postaja pa tudi vedno pomembnejši na svetovnem, saj se prek njega proda največ kitajskih izdelkov. Ma je opisal Ebay kot morskega psa v oceanu, Alibabo pa kot krokodila v Jangcekjangu. Po eni strani bi Yahoo s povezavo dobil močno prisotnost na Kitajskem, a po drugi strani je vprašanje, kako bi ameriški regulatorji trga gledali tak prevzem. Že pred štirimi leti je imel namreč Yahoo težave v ameriškem kongresu, ko so mu očitali sodelovanje s kitajskimi oblastmi pri pregonu oporečnikov.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Carol Bartz razrešena s položaja izvršne direktorice Yahooja

Oddelek: Novice / Ostale najave
123088 (2310) antonija
»

Microsoft še vedno pogleduje za Yahoojem

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
62439 (2128) war-dog
»

Yahoo med dvema ognjema

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
134848 (3437) Gandalfar
»

Povečanje kapacitet za iPhone in iPod Touch ter nekaj govoric iz sadovnjaka

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
134154 (3349) pecorin
»

Yahoo spravil v zapor še enega kitajskega disidenta

Oddelek: Novice / Zasebnost
243902 (3052) Daedalus

Več podobnih tem