» »

Za Yahoo se zanima kitajska Alibaba

Za Yahoo se zanima kitajska Alibaba

ZDNet - Pojavljajo se novi in novi snubci za Yahoo, v katerem se prah po razrešitvi Carol Bartz še ni polegel in tako še vedno nima izvršnega direktorja s polnimi pooblastili. Po začetku razmišljanj o prodaji podjetja in spogledovanju z AOL-om je naslednji v vrsti potencialnih snubcev Alibaba. Izvršni direktor Jack Ma je namreč povedal, da se zelo zanimajo za prevzem in da bi ga logistično tudi bili sposobni izpeljati.

Yahoo ima že nekaj v lasti 40 odstotkov kitajskega podjetja Alibaba, ki ga je Ma že nekajkrat poizkusil odkupiti nazaj, a ga Yahoo ni želel prodati. Ta bi pri sedanjih vrednotenjih znašal dve tretjini Yahoojeve vrednosti - Alibaba je vredna okoli 32 milijard dolarjev, Yahoo pa slabih 17 milijard. To je tudi razlog, da se Ma prav sedaj glasno zanima za Yahoo, saj je mnogo cenejši, kot je bil, ko ga je poizkušal kupiti Microsoft. Slednji je za Yahoo ponujal 45 milijard dolarjev, pa ga je Yahoo zavrnil.

Alibaba je velik igralec na kitajskem trgu, postaja pa tudi vedno pomembnejši na svetovnem, saj se prek njega proda največ kitajskih izdelkov. Ma je opisal Ebay kot morskega psa v oceanu, Alibabo pa kot krokodila v Jangcekjangu. Po eni strani bi Yahoo s povezavo dobil močno prisotnost na Kitajskem, a po drugi strani je vprašanje, kako bi ameriški regulatorji trga gledali tak prevzem. Že pred štirimi leti je imel namreč Yahoo težave v ameriškem kongresu, ko so mu očitali sodelovanje s kitajskimi oblastmi pri pregonu oporečnikov.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Marissa Mayer zapušča Yahoo s 186 milijoni dolarjev

Oddelek: Novice / Ostale najave
4611962 (9855) WarpedGone
»

Alibaba in ZDA v pričakovanju največje javne ponudbe delnic

Oddelek: Novice / Ostale najave
96914 (5537) Tilen
»

Alibaba večja od Amazona in Ebaya skupaj

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
126937 (5524) mtosev
»

V boj za Yahoo neuradno še Google

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
54148 (3538) Phantomeye
»

Microsoft se zanima za Yahoo, drugič

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
63441 (2895) klinker

Več podobnih tem