» »

Intel z za odtenek nižjim dobičkom

Intel z za odtenek nižjim dobičkom

vir: CNet
Intel - Intel je v preteklem četrtletju posloval s pričakovanim dobičkom, so sporočili iz Sante Clare. V zadnjih treh mesecih so prihodke povečali za en odstotek na rekordnih 13,0 milijard dolarjev, medtem ko je dobiček nekoliko upadel.

Čisti dobiček (po metodologiji splošno sprejetih računovodskih načel, GAAP) je v preteklem četrtletju znašal 3,0 milijarde dolarjev, kar je dva odstotka več kot v enakem obdobju lani in sedem odstotkov manj kot v prvem kvartalu letos. Kljub temu se je donos na delnico povečal za šest odstotkov, ker je podjetje kupilo za dve milijardi dolarjev lastnih delnic (93 milijonov delnic oziroma 1,6 odstotka obstoječih delnic). Bruto marža podjetja v poslovanju je znašala 61 odstotkov, kar je šest odstotnih točk manj kot v enakem obdobju lani. Prevzem McAfeeja in Infineon Wireless Solutions je prispeval milijardo dolarjev prihodkov.

Intelov izvršni direktor Paul Otellini je v izjavi za javnost izpostavil navdušenje nad rezultatom, saj je podjetje prvikrat v zgodovini zbralo več kot 13 milijard dolarjev prihodkov v četrtletju. Visoko rast prodaje pripisuje povečanemu povpraševanju podjetij, rasti prodaje mobilnih naprav in internetnega prometa. Zanimivo je, da je promet s procesorji Atom in veznimi nabori zanje upadel za 15 odstotkov, povečal pa se je promet v skupinah PC-odjemalci (+11 odstotkov), podatkovni centri (+15 odstotkov) in vgrajene in komunikacije rešitve (+25 odstotkov).

Čip Sandy Bridge, ki je v uporabi tudi v macbookih, je izdelek z najhitrejšo prodajo v zgodovini Intela. Drugi izdelek, ki se je zaslužil posebno omembo ob predstavitvi rezultatov, je Ultrabook. Gre za novo kategorijo prenosnih računalnikov, ki jih bosta odlikovala tankost in takojšnja pripravljenost za brskanje po spletu (instantni zagon). Intel pričakuje, da bodo ultrabooki zavladali v prihodnjih mesecih in letih trgu mobilnih naprav.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Applov dobiček padel, delnice prav tako

Oddelek: Novice / Rezultati
178233 (6766) aerie
»

Apple s padcem dobička

Oddelek: Novice / Rezultati
186353 (5061) Tilen
»

Applov dobiček nekoliko upadel, investitorji razočarani

Oddelek: Novice / Rezultati
136691 (4367) nekikr
»

Microsoft presenetil z izgubo zaradi prevrednotenja, poslovanje rekordno

Oddelek: Novice / Rezultati
65247 (3916) BALAST
»

Intel sicer z rekordnim dobičkom, a slabo prodajo Atomov

Oddelek: Novice / Rezultati
154365 (3113) zavajon

Več podobnih tem