» »

Sophos graja Facebook

Sophos graja Facebook

Sophos - Sophos je objavil odprto pismo, v katerem grajajo Facebookovo ureditev varnosti in zasebnosti ter predlagajo potrebne izboljšave. K temu jih je vzpodbudilo naraščajoče število prevar in kriminalnih dejanj, pri izvedbi katerih so storilci uporabili bodisi Facebook bodisi na njem pridobljene podatke.

Prvič predlagajo zasebnost kot privzeto nastavitev. Že tako ali tako je v Facebooku problem, ker so nastavitve o vidnosti podatkov in vsebin razdrobljene na več mest, kar je že v preteklosti burilo duhove. Toda to niti ne bi bi problem, če bi privzeto Facebook ne nastavil vsebin kot vidnih (opt-in). Zato Sophos predlaga, da so spočetka vse nastavitve nastavljene na največjo zasebnost, uporabniki pa jih potem sproščajo.

Druga kritika ošvrkne razvijalce aplikacij za Facebook, saj zelo enostavno postati eden izmed njih. Registriranih je že več kot milijon, zato ni presenetljivo, da je kar nekaj zlonamernih. Sophos predlaga uvedbo strogega sistema preverjanja piscev, tako da bi registrirani razvijalci aplikacij za Facebook lahko postali samo preizkušeni ljudje.

Tretja dobrodošla sprememba bi bila uvedba dostopa prek HTTPS. Facebook je to že podprl, a kaj ko je s privzetimi nastavitvami ta možnost izključena. Sophos poziva Facebook, da kjer je le možno izbere HTTPS kot prvi način dostopa.

8 komentarjev

dexterboy ::

Sej ne da sem star :)) ampak res ne štekam, kaj folk vidi na tem, da je TOLIKO UR dnevno na knjigi fac... A prej smo pa vsi bili v alkoholu ko le-tega še ni bilo...
Enkrat na mesec se prijavim, pa me kar zvije, ko vidim, koliko je povabil za prijateljstvo, neke igre, kaj je komu všeč... brez komentarja.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Buddah ::

@DexterBoy Veliko ljudem je lažje navezat stike v virtualnem okolju, prav tako pa se počutijo bolj udobno, ker lahko svoje mnenje izrazijo prek nekega medija oz.socialnega omrežja, ob tem pa praktično ne nosijo nobenih posledic. Konkretno...lažje je "j*bat mater" nekomu prek FB kot pa to dejansko narest pred njegovim obrazom, prav tako je lažje povedat na FB neki punci oz. fantu da ti je všeč. Ne pravim da se zadeva razvija v pravo smer...ampak tko pač je zaenkrat.

Manu ::

Če je pa Zukerberg rekel, da zasebnosti ni več.:8) Dajte no pustit fantu, da se igra s podatki ljudi.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

kar-nekdo ::

Kdo pa te sili, da mores dat vse svoje podtke not!

chrush ::

Facebook graja Sophos.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

Manu ::

kar-nekdo je izjavil:

Kdo pa te sili, da mores dat vse svoje podtke not!

Ime, priimek, rojstni dan, spol in e-pošta so obvezni za registracijo. Pričakuje se zasebnost (odgovorno ravnanje s podatki) s strani podjetja.

Tudi če daš svoje podatke mora podjetje z njimi ravnat v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov. Argument: zakaj si jim pa dal podatke ne odvezuje organizacijo od pravne obveznosti, ki jo ima s posedovanjem tvojih podatkov.

Drugo je, ko ti sam zavestno objaviš svoje podatke javnosti. Če pa jih daš podjetju z namenom registracije, da lahko kontaktiraš z drugimi ljudmi se seveda pričakuje, da podjetje ravna odgovorno z njimi, saj nisi objavil svoje podatke javnosti, ampak podjetju.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

RockyS ::

Pač daš fejk podatke =)

kar-nekdo ::

Ja tocno tako ce ze pise se ne pomeni, da mores dat prave :D!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Berlinsko sodišče: Facebookova uporaba osebnih podatkov nezakonita

Oddelek: Novice / Zasebnost
84425 (3119) zmaugy
»

Android 4.4 prinaša manjše, a pomembne novosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9834320 (26987) bkupljen
»

Zasebnost na Facebooku se krči

Oddelek: Novice / Zasebnost
339702 (8055) nodrim
»

Facebookova nova storitev odstira vašo zasebnost

Oddelek: Novice / Zasebnost
388853 (5940) Manu
»

Google Wave prihaja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
10913723 (9881) G-man

Več podobnih tem