» »

Yahoo bo podatke o iskanjih hranil poldrugo leto

Yahoo bo podatke o iskanjih hranil poldrugo leto

ComputerWorld - Yahoo je pred poltretjim letom napovedal, da bodo osebne podatke, ki jih zbirajo od uporabnikov Yahoojevega iskalnika, hranili le tri mesece. Sedaj bodo to odločitev spremenili in po novem, tj. od julija dalje, podatke hranili 18 mesecev.

Anne Toth iz Yahooja pravi, da bodo spremembo uvedli sredi julija, uporabnike pa bodo na njo vsaj 30 dni prej opozorili. Yahoo se je za spremembo odločil, ker želijo uporabnikom ponuditi boljšo uporabniško izkušnjo s prilagojenim iskanjem in zadetki, za kar seveda potrebujejo podatke o predhodnih iskanjih. Google podatke trenutno hrani devet mesecev, Microsoft pa šest.

Yahoo spremembe ni uvedel zaradi kakšnih neposrednih vladnih pritiskov ampak preprosto v želji po večji konkurenčnosti. Internet se je v zadnjih treh letih precej spremenil, čemur se mora prilagoditi tudi podjetje. Ni pa nobena skrivnost, da si ZDA in EU prizadeta za čim daljše obdobje hranjenja podatkov, ki bi jim lahko pomagali v kriminalističnih preiskavah.

6 komentarjev

Redorange ::

Naj že enkrat spremenijo ta logo, vsaj barvo.

antonija ::

Ni pa nobena skrivnost, da si ZDA in EU prizadeta za čim daljše obdobje hranjenja podatkov, ki bi jim lahko pomagali v kriminalističnih preiskavah.

A bi se prosim nehal delat norca? :|
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

CyberPunk ::

J*mujim, vsako oglasevalsko in nadzorovalno sranje danes prodajajo pod krinko "boljse uporabniske izkusnje". Domnevam, da je ni boljse uporabniske izkusnje od prerezanja vratu ali obglavljenja tirana. :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CyberPunk ()

Jupito ::

Meni se je uporabniška izkušnja z Yahoo-jem že pred desetimi leti izboljšala do tem mere, da bolje sploh ne more več biti - nehal sem ga uporabljati.

https://startingpage.com
https://ixquick.com

inb4FBIhoneypot! :D

CyberPunk ::

Jupito je izjavil:


inb4FBIhoneypot! :D


Govoriš o Operation Facebook? ;)
ixquick sem nekaj časa celo uporabljal za "home" page.
Sicer pa bi bil fajn kakšen addon, ki za uporabniško definiran spisek strani/iskalnikov tja vsakič pošlje drug/naključen user-agent niz (lahko tudi z enega definiranega spiska nizov). V kombinaciji z vestnim brisanjem cookijev in LSOjev potem iskalniku dejansko ne preostane ničesar za unikatno definiranje uporabnika/računalnika - razen IPja (ki pa za ta namen tudi ne more biti vedno uporaben brez drugih podatkov).
Enkrat sem uporabljal en addon za spreminjanje user agenta, ampak ni bil namenjen temu, verjetno pa bi se ga z malo nadgradnje dalo preurediti tudi v tak tool. Razen če kaj podobnega že obstaja?

Jupito ::

Tisto o FBI je bilo mišljeno kot "in before" oz. "Predvidevam, da bo zdaj našel kak, ki bo trdil, da je tole FBI-jev honeypot." :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Googlu grozijo sankcije vsaj šestih evropskih varuhov zasebnosti

Oddelek: Novice / Zasebnost
188071 (6535) nekikr
»

Evropski varuhi zasebnosti nad Google zaradi enotne politike zasebnosti

Oddelek: Novice / Zasebnost
63694 (2897) Grumf
»

Popravek pravil

Oddelek: Novice / Obvestila
268621 (6766) Mesko89
»

Googlov eksperiment z ozadjem predčasno končan (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6416467 (13500) __Devil__
»

Podrobnosti o Yahooju in Microsoftu

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
52849 (2658) dacvetux

Več podobnih tem